Uçak Bileti

Anguilla’nın turkuaz renkli sularında yüzmenin ve sualtı yaşamının göz kamaştıran zenginliğini keşfetmek istiyorsanız seyahat planlarınıza bir an önce başlamalısınız. Yoksa kaçırdığınız her saniye için pişman olabilirsiniz. Karayiplerde bulunan bir Birleşik Krallık adası olan Anguilla’da yaklaşık 13 bin kişi yaşıyor. Doğusunda Porto Riko ve Virgin Adaları, kuzeyinde ise Saint Martin ile komşu konumdaki bu ada ülkesinin başkenti ise The Valley şehri. Avrupa coğrafyasının bu ünlü tatil adasını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması ise zorunlu.

Anguilla’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Rendezvous Bay

Otuzdan fazla plajın yer aldığı bu adada dört kilometreyi bulan uçsuz bucaksız kumsalıyla ünlü olan Rendezvous Bay’a mutlaka uğramalısınız. Mavinin hemen hemen her tonunu görebileceğiniz bu plajda güneşin ve berrak suların keyfini çıkarıp, adanın göz alıcı güzellikleri arasında hoş zamanlar geçirebilirsiniz.

2. Prickly Pear Cays

Prickley Pear Cays, Karayipler’in Leeward Adaları’ndaki Anguilla Road Bay yakınlarında bulunuyor. Deniz altı yaşamına ilgi duyan tatilcilerin ilgi odağı olan bu ıssız adalar ve çevresinde pek çok dalış noktası yer alıyor. Günübirlik düzenlenen tekne turlarıyla adaya ulaşıp, muhteşem doğal güzelliklerini daha yakından görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Sombrero

Sombrero ismini duyunca aklınıza ilk gelen şey İspanyolların başlarına taktığı kocaman hasır şapkalar olabilir ama bu ada için durum biraz daha farklı. Ana adaya yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta, 19. yüzyıldan kalma fosfat madenleriyle bilinen bir ada olan Sombrero’daki maden rezervleri 1890 yılında tükendi. Günümüzde ay yüzeyini andıran pürüzlü yüzeyiyle de adından söz ettiren bu ada, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

4. Shoal Bay

Üç kilometre uzunluğundaki bembeyaz kumsallara sahip plajıyla büyüleyici bir görünüm oluşturan Shoal Bay, adanın en popüler tatil noktalarından biri. Hem huzurlu hem de etkileyici bir atmosferi bulunan Shoal Bay, Anguilla ziyaretlerinin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.

5. Heritage Museum Collection

Bu tatil cennetinin kültürel ve tarihi dokusunun derinliklerini incelemek ve ülke hakkında daha çok bilgi sahibi olmak isteyenler, Heritage Museum Collection’a uğrayabilir. O plajdan bu plaja koşturup dururken küçük bir kaçamak yapıp bu müzeye giderek, Anguilla’nın geçmişinde kısa ama eğlenceli bir yolculuğa çıkabilirsiniz zira müze oldukça küçük.

Türkiye’den direkt uçuş imkânı olmayan bu ada ülkesine ulusal ve uluslararası firmalarla yapılan aktarmalı uçuşları kullanarak seyahat etmek mümkün. Eğer siz de göz kamaştıran güzellikleri ve vergiden muaf alışveriş imkânlarıyla tanınan bu ada ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız Güney Amerika uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here