Uçak Bileti

Dünyada büyük bir hızla değişip dönüşen seyahat kültürü ülkemizde de değişim gösteriyor. Geçmişte birçok kişi paket turlarla seyahat ederken bireysel seyahat eğilimleri artışa geçti. Bireysel seyahat eğilimlerinin yanında kişiye özel deneyim sunan ve klasik anlayıştan sıyrılan turlar daha çok ilgi görüyor.

Türk seyahat severlerin yurt dışı seyahatlerinde en sık tercih ettiği rotalardan Avrupa ülkelerine farklı bir gözle bakmak ve yepyeni bir deneyim yaşamak isteyenler son yıllarda nehir turlarını tercih ediyor. Avrupa‘nın birçok şehrini nehir üzerinde ilerleyen gemilerde konaklayıp molalarda şehirlerini keşfeden seyahat severler unutulmayacak bir anıyla Türkiye’ye dönüyor.

Avrupa’nın Nehir Rotaları

Avusturya’nın başkenti Viyana’dan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye, Slovakya’nın başkenti Bratislava’dan Osmanlı tarihinde de önemli bir yere sahip olan Estergon kentine kadar Avrupa’da nehir turlarıyla keşfedilecek onlarca farklı durak var.

1. Budapeşte, Macaristan

Tuna’nın İncisi olarak da adlandırılan Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Tuna Nehri’nin hayat verdiği bir şehir. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan kent, tarihte Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine de girdi.

Mobil Uygulama

Avrupa’yı baştan başa etkileyen iki dünya savaşında büyük yıkım yaşayan kent onca hasara rağmen küllerinden doğmayı başardı. Nehir turlarının en gözde duraklarından Budapeşte’de Büyük Pazar (Central Market Hall), Balıkçı Tabyası, Széchenyi Termal Hamamı, Opera Binası, Budin Kalesi ve Zincir Köprü mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Budapeşte uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Bratislava, Slovakya

Nehir turlarının bir başka gözde durağı Bratislava, Slovakya’nın başkenti. Orta Avrupa ülkelerinden Slovakya’nın genç başkenti çok zengin bir tarihi mirasa sahip. Hem Viyana’ya hem de Budapeşte’ye olan yakın konumu nedeniyle genellikle bu iki şehirle birlikte keşfedilen bir destinasyon olan Bratislava’yı nehir turlarıyla ziyaret etmek mümkün.

Bratislava’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Eski Belediye Binası, St. Martin Katedrali, Miletičova Pazarı, Staré Mesto (Old Town), Bratislava Kalesi, UFO Köprüsü, Mavi Kilise ve Ruzinov semti bulunuyor.

3. Estergon, Macaristan

Macaristan’ın Slovakya sınırında ve Tuna Nehri kıyısında yer alan şehri Estergon, Macar ve Osmanlı tarihi için büyük önem taşıyan bir destinasyon. Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’da batıya doğru ilerleyişi sırasında kesintili olarak dönem dönem hakimiyet kurduğu Estergon, devasa katedrali ile tanınıyor.

13. yüzyılda inşa edilen Estergon Kalesi, Estergon Bazilikası ve Kale Müzesi bu şirin sınır kentinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Estergon Kalesi’nin yanı başındaki Tuna Nehri kıyısına inerek nehir üzerindeki köprüden komşu ülke Slovakya’ya geçebilirsiniz.

4. Dürnstein, Avusturya

Avusturya’nın Aşağı Avusturya eyaletindeki Krems-Land Bölgesi’nde yer alan Dürnstein kasabası, Tuna Nehri’nin kıyısında konumlanıyor. Bölgenin en çok ziyaret edilen kasabalarından olan Dürnstein aynı zamanda önemli bir şarap üreticisi.

Orta çağ esintili mimari yapılar, daracık sokaklar, rengarenk çiçekler ve ağaçlarıyla muhteşem bir atmosfere sahip olan kasabayı Avrupa nehir turları ile ziyaret etme şansınız var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here