Uçak Bileti

İtalya’nın kuzeyinde, Toskana Bölgesi’nde bulunan Pisa, ünlü eğik Pisa Kulesi ile dünyanın en çok tanınan turistik destinasyonlarından biri. 11. Ve 14. Yüzyıllarda İtalya Yarımadası’nın en güçlü 4 deniz cumhuriyeti arasında bulunan Pisa, bilim adamı Galileo Galilei’nin de bir dönem hayatını geçirdiği şehir olarak tanınıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan şehirde, eğik kulenin dışında katedral ve vaftizhanenin de bulunduğu Piazza del Duomo Bölgesi koruma altında. Kültür, sanat ve doğanın en güzel izlerini taşıyan kenti her yıl milyonlarca insan ziyaret ediyor.

Pisa Gezilecek Yerler

Pisa-Gezilecek-Yerler

Pisa gezilecek yerler baş döndürecek kadar çok sayıda. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Gotik kilise Santa Maria della Spina, St. John Vaftizhanesi, Campo dei Miracoli, Il Duomo, Piazza dei Cavaleri, Palazzo Reale ve ünlü eğik kule bulunuyor.

Şehrin en hareketli yeri Pisa Kulesi ve çevresi. Orijinal adı Torre Pendente olan kule, diğer mimari eserlerle birlikte Campo dei Miracoli Meydanı’nda bulunuyor. Il Duomo Katedrali’ne ait bir çan kulesi olarak tasarlanan ve 1173 yılında inşasına başlanan kule, zemin yapısı nedeniyle 90 yıl boyunca verilen aranın ardından tamamlanmış. 1999’da gerçekleştirilen restorasyonla 200 yıl önceki eğimine geri getirilen kule, şehirde en popüler nokta.

Mobil Uygulama

Eski rahip yatakhanesi olan Museo dell’Opera del Duomo, heykel, resim ve sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olarak kullanılıyor. Mermer kakma işleri ile 13.yüzyıla uzanan heykeller görülmeye değer.

1297 yılında inşası tamamlanan Battistero, akustiği ile dikkat çeken vaftiz evi. Il Duomo’nun tavanındaki aslan heykeli, bronz kapıları ve freskler ziyaretçileri etkiliyor. Duomo 1350 yılından bu yana ayakta.

Piazza dei Cavalieri, kentin en meşhur meydanlarından biri. Roma Forumu’nun da görülebildiği meydanda hareketlilik gün boyu bitmiyor. Orta Çağ’dan kalma saray ve üniversite binaları, nehir kıyısındaki mimari yapılar ve dar sokaklar Pisa’da keyifle gezilecek diğer yerlerden.

Pisa’ya Nasıl Gidilir

Pisa-Kulesine-Nasil-Gidilir

İstanbul Havalimanı’ndan Pisa’ya haftanın 4 günü direkt uçuş bulunuyor. 2 saat 50 dakikalık yolculukla ulaşılabilen şehirde, havalimanı 7 kilometre mesafede. Havalimanından tren, otobüs, taksi ve araç kiralama seçeneği mevcut.

İtalya’nın en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Pisa, etkileyici sokakları, tarih ve sanat dolu atmosferi ile ziyaret etmeye değer. Uygun uçak biletlerinin kolayca bulunabilmesi ile Pisa seyahatini birkaç dakikada hayata geçirmek mümkün.

Otobüs Bileti