Uçak Bileti

Tatil denildiğinde birçok kişinin aklına deniz, kum, güneş turizmi ve kumsalda keyifle geçirilen zaman dilimi geliyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede seyahat severlerin önemli bir bölümü sıcak aylarda seyahat ediyor. Yıllık izinlerin yaz aylarına denk getirildiği, tatil planlarının sıcak döneme göre organize edildiği bu dönemde artan taleple birlikte uçak ve otel masrafları da artıyor.

Yeni yıl dönemi ve popüler kayak merkezleri dışında dünyanın en soğuk yerlerine uygun uçak bileti ve ekonomik konaklama alternatifi yaratmak oldukça kolay. Dünyanın en soğuk yerleri, alışılagelen tatil anlayışının dışına çıkmak ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için ideal.

Dünyanın En Soğuk Yerleri

1. Laponya, Finlandiya

Finlandiya’nın kuzeyinde yer alan Laponya bölgesi, aynı zamanda Finlandiya coğrafyasının en geniş yüzölçümüne sahip olan idari bölgesi. Kuzey ışıklarının en iyi görüldüğü yerlerden olan Laponya, ren geyikler, husky köpekleri ve muhteşem doğasıyla Finlandiya’nın en popüler turizm merkezlerinden. Aralık ayından nisana -40 dereceyi gören Laponya’da yaz döneminde hava sıcaklığı en fazla 20 dereceye çıkıyor.

Mobil Uygulama

2. Moskova, Rusya

Rusya’nın başkenti Moskova, dünyanın en soğuk kış mevsimi yaşanan kentleri arasında. Kış günlerinin uzun ve soğuk geçtiği kentte ocak aylarında hava sıcaklığı -30 dereceyi görüyor. Kış aylarında düzenlenen etkinlikler ve festivaller soğuk havaya alışkın olan halk için daha fazla sosyalleşme demek. Kenti kış aylarında ziyaret eden turistler soğuk havadan etkilenmeyen Moskova sosyal yaşamını deneyimleyerek keyifli bir kış tatili geçiriyor.

3. Grönland

Kuzey Yarım Küre’nin en soğuk coğrafyalarından birine kurulu olan Grönland adasında kış döneminde hava sıcaklığı -70 dereceye ulaşıyor. Yaz aylarında dahi sıcaklığın -10 derece seviyelerinde seyrettiği adada karlar ülkenin yüzde 80’inden fazlasını kaplarken, ulaşım ve diğer imkanlar oldukça sınırlı.

4. Vostok, Antarktika

Antarktika, dünyanın en soğuk yerler listesinde zirvede yer alan bölgeler arasında. Antarktika’nın Vostok şehri yıl boyunca neredeyse hiç güneş almıyor. Zaman zaman sıfırın altında 100 dereceye ulaşan hava sıcaklığı soğuklarla arası iyi olmayanlar için hiç de iyi bir seçenek değil.

5. Montana, Amerika Birleşik Devletleri 

Amerika Birleşik Devletleri’nde ülkenin kuzeyine, Kanada sınırına yaklaştıkça hava sıcaklıkları düşüyor. Montana şehri ABD’de kış aylarının en soğuk geçtiği noktalardan. Kış mevsiminde hava sıcaklığının -60 dereceyi gördüğü şehirde soğuk dönemde birçok kişi evinden çıkmamayı tercih ediyor. Heyecan verici kış deneyimi yaşamak ve Amerika’yı keşfetmek için Montana iyi bir başlangıç olabilir. Rocky Dağları bölgesinde konumlanan Montana’yı keşfetmek için Amerika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here