Uçak Bileti

Birbirinden farklı kültürel özelliklere sahip ülkelerin bulunduğu Avrupa kıtası, ülkemiz gezginlerin en çok seyahat ettiği rotaların başında geliyor. Sık uçak seferleri, bir-iki saatlik yolculuk süresi, uygun uçak bileti bulmanın kolaylığı Avrupa ülkelerine olan seyahatlerin artmasındaki katkısı büyük.

Paris, Berlin, Amsterdam, Roma gibi çok tercih edilen Avrupa şehirlerinin dışında, keşfedilmeyi bekleyen birçok Avrupa tatil rotası var. Seyahat planı yapmadan önce, her geçen gün kalabalıklaşan popüler şehirlerin dışında, yeni yerler görmek istiyorsanız hazırladığım listeye işinize yarayabilir.

Avrupa’nın Az Bilinen 10 Tatil Rotası

1. Bergamo, İtalya

avrupanin-az-bilinen-sehirleri

Bergamo, Milano’nun 40 km kuzeydoğusunda. Venedik Cumhuriyeti döneminde yaptırılan tarihi surların içerisinde, mistik bir atmosfere sahip. Çok sayıda tarihi, etkileyici mimari yapıya sahip olan şehirde Orta Çağ havası solumak mümkün.

2. Vitoria-Gasteiz, İspanya

vitoria-gasteiz-portekiz

Vitoria-Gasteiz İspanya’da Bask Özerk Bölgesi’nin başkenti. Avrupa’nın en yeşil başkentleri arasında. Çevreci bir yönetime sahip olan şehirde toplu ulaşım, bisiklet yolları, çevre dostu enerji ve geri dönüşüm gibi konulara önem veriliyor.

Mobil Uygulama

3. Tavira, Portekiz

tavira-portekiz

Tavira, Portekiz’in en güneyindeki Algarve Bölgesi’nde, Atlas Okyanusu kıyısında kurulu olan bir şehir. Rşo Gilao Nehri boyunca uzanan şehir, okyanus kıyısındaki kumsalları, ada ve adacıkları ile doğal yaşamın korunduğu ulusal parklarıyla görülmeye değer.

En uygun Portekiz uçak bileti seçenekleri için turna uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

4. Osijek, Hırvatistan

osijek-hirvatistan

Osijek, Hırvatistan’ın dördüncü büyük şehri, ülkenin en doğusunda bulunuyor. Drava Nehri kıyısına kurulu şehrin Osmanlı dönemindeki ismi Ösek. Düzenli cadde ve sokakları, kültürel etkinlikleri ve mimari yapılarıyla şehir, son yıllarda daha çok tanınmaya başlamış.

En uygun Hırvatistan uçak bileti seçenekleri için turna uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

5. Umea, İsveç

umea-isvec

Umea, İsveç’in en hızlı büyüyen şehirleri arasında yer alıyor, ülkenin kuzey doğusunda. Botni Körfezi’nin kıyısında kurulu olan Umea, yemyeşil ormanları, üniversiteli genç nüfusu ve sağlık endüstrisi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

6. Treviso, İtalya

treviso-italya

Treviso, İtalya’nın kuzeyinde, Venedik yönetim bölgesinde. Şehir her ne kadar Venedik’in gölgesinde kalsa da her geçen yıl daha da fazla tanınıyor. Orta Çağ’dan kalan mimari yapıları, kanalların içerisine konumlanan şehir hayatı ve dingin yapısı şehri daha da çekici yapmış.

7. Nantes, Fransa

nantes-fransa

Nantes, Ünlü yazar Jules Verne’in şehri ve Fransa’nın en gelişmiş bölgelerinden biri. Nantes, görkemli şatoları, Orta Çağ izleri taşıyan katedralleri ve kırsal kesimindeki harika manzaralarıyla farklı bir Fransa deneyimi yaşamak isteyenlerin ilgisini çekebilir.

8. Bregenz, Avusturya

bregenz-avusturya

Bregenz şehri, Avusturya’nın en batısında, Konstanz Gölü kıyısında, Almanya ve İsviçre sınırında yer alıyor. Alp Dağları’nın eşsiz atmosferi, Konstanz Gölü’nün manzarası ve tarihi yapıların uyumunun görüldüğü şehir yılın her döneminde tatil için tercih ediliyor.

9. Sion, İsviçre

sion-isvicre

Sion İsviçre’nin kayak merkezleriyle ünlü şehri. Ülkenin güneybatı topraklarındaki Sion yemyeşil tepelerin arasındaki geniş düzlüklerde kurulu olan kış turizminde ise oldukça iddialı. Avrupalı kayak sevenlerin ilgi gösterdiği Sion, doğayla bütünleşmek için de ideal.

10. Plovdiv, Bulgaristan

plovdiv-filibe-bulgaristan

Plovdiv, Bulgaristan’nın başkent Sofya’dan sonra ikinci büyük şehri. Türkçe’de Filibe deniliyor. Adını Makedonya Kralı II. Phliph’ten alan şehir, 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyor. Antik dönemin izlerini taşıyan antik kentler, Türk-Osmanlı sivil mimarisini taşıyan mahalleler ile farklı kültürel grupların bir arada yaşayabildiği hoşgörü ortamı şehri görmek için nedenler arasında.

11. Braşov, Romanya

Avrupada-Az-Bilinen-Kucuk-Sirin-Yerler

Kış sporlarına meraklı olanlar için sayısız kayak merkezi bulunan Braşov, Romanya’nın en çok ziyaret edilen ikinci şehri olarak biliniyor. Kış turizminin yanı sıra kültür turları için de cazip seçenekler sunan şehirde, başta Eski Kent olmak üzere ziyaret edilmesi gereken çok sayıda kilise ve müze yer alıyor.

12. Gruyères, İsviçre

Avrupanin-az-bilinen-yerleri

Yokuşlu sokakları, sevimli kafeleri ve muhteşem doğasının yanı sıra Orta Çağ’dan kalma görkemli şatosuyla da görenleri kendine hayran bırakan Gruyères kasabası, İsviçre‘nin en popüler yerlerinden biri. Bu şirin kasaba, ünlü Gravyer peyniriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

13. Vianden, Lüksemburg

Avrupada-guzel-kucuk-yerler

Lüksemburg‘da Our Nehri boyunca uzanan Vianden, 450 metre yükseklikte inşa edilen ve 14. yüzyıldan bu yana kasabayı kuşbakışı izleme şansı sunan kalesiyle dikkat çekiyor. Eşsiz bir doğa içerisinde konumlanan kasaba, bir dönem Fransız Yazar Victor Hugo’nun sürgün olarak yaşadığı yer olmasıyla da anılıyor.

14. Oviedo, İspanya

Oviedo-Ispanya

Mutfağı ve kültürüyle İspanya‘dan farklı bir yapıya sahip olan Oviedo, 9. yüzyıldan kalma tarihi binaları ve göz alıcı mimarisiyle ilgi çekici bir coğrafya. Santa Maria del Naranco ve San Miguel de Lillo kiliseleri UNESCO Dünya Mirası Listesine kabul edilen Oviedo, çoğu kişi tarafından ülkenin kültür yuvası olarak görülüyor.

15. Levanto, İtalya

Levanto-Italya

İtalya‘da Cenova yakınlarında, yaklaşık dört bin kişilik nüfusa sahip küçük bir kasaba olan Levanto, yaz aylarında bölgeye gelen turistler nedeniyle oldukça kalabalıklaşıyor. Çevresinde başta Cinque Terre köyleri olmak üzere gezip görecek çok sayıda yerleşim yeri bulunan Levanto, yemyeşil doğasıyla huzurlu bir kaçamak noktası.

16. Olomouc, Çekya

Masalsı görünümü ve mimarisi nedeniyle ‘Küçük Prag’ diye de bahsedilen Olomouc‘un şehir meydanı UNESCO koruması altına alınmış. Tarihi yapılarının ve özelliklerinin yanı sıra bir üniversite şehri olmasıyla da dikkat çeken Olomouc, uygun fiyatlı küçük kafe ve barlarıyla öğrencilerin ve turistlerin gözdesi.

17. Sopron, Macaristan

Levanto-Italya

Orta Çağ mimarisinin muhteşem izlerini taşıyan binalarıyla etkileyici bir görünüme sahip olan Sopron, uygun ücret politikası sayesinde sağlık turizmi konusunda da öne çıkıyor ve diş tedavisi yaptırmak isteyen çok sayıda turisti de ağırlıyor.

18. Trier, Almanya

Kuruluşu MÖ 15’li yıllara dayanan ve Almanya‘nın en eski şehri olarak kabul edilen Trier, turistlerin ve gezginlerin sık sık ziyaret ettiği bir yerleşim yeri. Karl Marx’ın doğum yeri olmasıyla da ünlenen şehir, Roma döneminden kalma yapıları ve tarihi eserleriyle büyülüyor.

19. Porec, Hırvatistan

Porec-Hirvatistan

Istria eyaletindeki Istria yarımadasının batı bölümünde yer alan Porec, Slav, Latin ve Osmanlı kültürlerinden etkilenen mimarisi ve dar sokaklarıyla turistlerin en sevdiği turizm destinasyonlarından birini oluşturuyor. Milattan Önce 2. yüzyılda bugünkü şehir merkezinin olduğu yere yapılan Antik Roma Castrum’un izleri ise hala korunuyor.

20. Aurillac, Fransa

Gerçek dünyanın ötesinde sihirli bir görünüme sahip olan Aurillac, bu haliyle pek çok filme mekan olmuş bir yerleşim yeri. Fransa‘nın Cantal şehrine bağlı olan Aurillac, Saint Geraud Kilisesi ve Saint Etienne Şatosu gibi çok sayıda tarihi yapıyı barındırıyor.

Güzelliği ile baş döndüren birçok şirin ve küçük kasabaya ev sahipliği yapan Avrupa‘da, Orta Çağ’dan günümüze dek uzanan köklü bir tarihin ayak izlerini bulma şansı sunan bu yerleşim yerleri, keşfetmeye meraklı seyahat severlerin rotasına dahil oluyor.

Avrupa seyahatinizde klasik rotaların dışına çıkabilmek için Avrupa’da az bilinen küçük ve şirin kasabalara uğrayıp kendinizi şaşırtabilirsiniz. Renkli ve kendine has dokusu olan bu şirin ve küçük kasabalar etkileyici atmosferi ile ziyaretçilerine her şeyden önce huzur vaat ediyor.

Avrupa sayısı 50’yi bulan bağımsız devletin yer aldığı büyük bir coğrafya. Her biri köklü tarihi geçmiş, yaşanmışlık ve kültüre sahip ülkeler içerisinde keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel şehirler bulunuyor. Avrupa’nın az bilinen tatil rotaları popüler olmayan yerleri keşfetmek isteyenler için doğru seçenek.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here