Uçak Bileti

Eğer kum, deniz, güneş ve sınırsız açık büfe standardının dışında kültürel ve tarihi gezilerin ön plana çıktığı bir balayı hayal ediyorsanız; kültür turizminin başkentleri olarak anılan bu Avrupa şehirlerine giderek, balayınızı kültürel bir şölene dönüştürebilirsiniz. Takvimin Orta Çağ’da takılı kaldığı sokaklar arasında dolaşıp, binlerce yıllık heykeller ve tablolarla süslü müzeleri gezerken kendinizi bu zamana kadar bilmediğiniz bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Avrupa’daki balayı rotaları arasında kararsız kalanlar bu listeye göz atarak balayı için keyif dolu bir plan oluşturabilir.

Kültürel Dokusuyla Büyüleyen 7 Balayı Rotası

1. Roma

İtalya’nın başkenti Roma, kültür gezilerine meraklı gezginlerin ilk adreslerinden biri. Görkemli tarihi yapıları, müzeleri ve heykelleriyle göz kamaştıran bu şehirde yalnızca Vatikan Müzeleri’ni gezmek için bile bir gününüzü ayırmanız gerekiyor.

2. Prag

Orta Çağ mimarisinin en güzel örneklerini barındıran Prag‘ta; Astronomik Saat, şehrin sembolü olan Karl Köprüsü ve Aziz Vitus Katedrali gibi şahane yapılar görebilirsiniz. Çekya’nın başkenti olan bu şehri gezerken tarihte yolculuğa çıkmış hissine kapılabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Floransa

Yüksek duvarlı binaları, havaların ısınmasıyla birlikte etrafı saran ve şehre ismini veren rengarenk çiçekleriyle eşsiz bir uyum oluşturan Floransa, Avrupa’nın en önemli sanat şehirlerinden. Müze ve galerileri gezmekten hoşlananlar bu şehri mutlaka ziyaret etmeli.

4. Barselona

Sagrada Familia Katedrali, Casa Mila gibi birbirinden muhteşem yapı ve sanat eserlerinin yer aldığı Barselona, İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunuyor. Gecesi ayrı gündüzü ayrı etkinliklere sahne olan bu şehir, buram buram kültür-sanat kokan sokaklarıyla göz alıyor.

5. Paris

Seine Nehri’nde tekne gezileri yapıp Louvre Müzesi’nin uçsuz bucaksız koridorlarına kaybolma fırsatı sunan bir Fransız şehri olan Paris, balayında gidilebilecek yerler listelerinin değişmeyen isimlerinden.

6. Riga

Arnavut kaldırımlı sokakları, Art Nouveau tarzı mimarisi ve kültürel dokusuyla öne çıkan Riga, Letonya’nın en popüler turizm şehirlerinden. Riga’ya gittiğinizde St. Peter Kilisesi’nn kulesine çıkıp eşsiz şehir manzarasını izlemeyi ihmal etmeyin.

7. Viyana

Avusturya’nın başkenti olan Viyana, romantizm ve aşk kokan büyüleyici sokaklarının yanı sıra kültür sanat etkinlikleriyle de biliniyor. Hemen hemen her gece aklınızı başınızdan alacak bir sahne gösterisi izleyebileceğiniz bu şehir, balayı için en doğru yerlerden biri.

Eğer siz de bu şahane şehirleri daha yakından keşfetmek ve balayından unutulmaz anılarla dönmek istiyorsanız, uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Balayınıza farklı bir tat katma fırsatı bulacağınız bu Avrupa şehirlerine gitmek için Schengen vizeniz olması gerektiğini de unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here