Uçak Bileti

Orta Afrika’da bulunan ve resmi ismi Gabon Cumhuriyeti olan Gabon, güney ve doğuda Kongo Cumhuriyeti, kuzeyde Kamerun, kuzeybatıda ise Ekvator Ginesi ile komşu. Ülkenin batı bölümü ise Atlas Okyanusu’nun mavi sularıyla çevrili. Ülkenin başkentliğini üstlenen ve Gabon’un en hareketli ve kalabalık yerleşim yeri olarak bilinen Libreville ise ekvator çizgisi üzerinde yer alıyor. Gabon, birbirinden ilginç gelenekleri, yağmur ormanları, sakin bir yaşamın hakim olduğu sokakları ve plajlarının yanı sıra yemyeşil bir doğa ve vahşi yaşama ev sahipliği yapan göz alıcı güzellikteki doğal yaşam parklarıyla hayranlık uyandırıyor.

Gabon’da Görebileceğiniz 3 Yer

Türkiye’den Gabon’a gitmek isteyen vatandaşların vize alması ve sarı humma aşısı yaptırması zorunlu. Bu nedenle yola çıkmadan önce bu işlemleri tamamlamayı ihmal etmeyin. Doğa ve vahşi yaşamı keşfetmek isteyenler için oldukça cezbedici yerler barındıran bu ülkede gezip görebileceğiniz pek çok nokta bulabilirsiniz. İşte o yerlerden bazıları.

1. Lopé Milli Parkı

Birbirinden etkileyici manzaralara sahip 13 milli parkın yer aldığı Gabon’da, Lope Milli Parkı (Lope National Park) oldukça popüler. 2007 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan bu parkın büyük bölümü yağmur ormanlarından oluşuyor. İçinde günümüzden 15 bin yıl önce oluşan çimen savanalarının son kalıntılarının da olduğu bu park, doğanın bakir güzelliğini yakından görmek isteyenler için şahane bir ziyaret noktası.

Mobil Uygulama

2. Loango National Park

Yaklaşık bin 550 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Loango National Park (Loango Milli Parkı), 2002 yılında kuruldu. Ülkenin batı bölümünde yer alan ve bölgenin incisi olarak da anılan bu parkta ormanlık alanlar ve vahşi hayvanların yanı sıra plaj da bulunuyor. Safari yapmak için bu parkı ziyaret edenler, plajın bembeyaz kumlarında dolaşan leoparları ve diğer hayvan türlerini görebilir. Ayrıca sahil şeridi boyunca kambur balinaları ve katil balinaları gözlemleme şansı da bulabilirsiniz.

3. Santa Clara Plajı

Gabon’un muhteşem görüntüler oluşturan doğal parklarını gezip, doğanın kusursuz güzelliklerini yakından gördükten sonra kendinizi okyanusun serin ve berrak sularına atıp, sıcak güneşin altında uzanma hayalleri kuruyorsanız, Santa Clara Plajı‘na mutlaka uğramalısınız. İncecik kumlara sahip bu plajda yüzmenin, şahane okyanus manzarasının ve huzur dolu atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğer siz de eşsiz turistik noktalarıyla öne çıkan bu Orta Afrika ülkesine gidip, unutulmaz anılarla dolu günler yaşama planları yapıyorsanız Gabon uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz. Keyifli bir seyahat için hazırlık zamanı!

Turna.com üzerinden Gabon vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here