Uçak Bileti

Belçika’nın başkenti Brüksel aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de idari başkenti. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması ile kurulan şehrin ismi, ‘kurutulan bataklık’ anlamına geliyor. Nüfusu 1 milyonu aşan şehirde, çok sayıda yabancı diplomat, bürokrat ve memur yaşıyor.

Avrupa Birliği’nin temel kurumları arasında yer alan AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB Bakanlar Konseyi’nin resmi organlarının büyük çoğunluğunun Brüksel’de bulunması şehirdeki yabancı nüfusunun artmasını sağlayan etkenlerden. NATO’nun merkez karargahı da Brüksel’de.

Nüfusunun yüzde 30’a yakını yabancı olan şehirde yabancıların bir arada yaşadığı mahalleler getto olarak adlandırılıyor. Azınlık nüfus içerisinde Türkler, Tunuslular, Faslılar ve Kongolular ağırlıkta. Bu yüzden Brüksel sokaklarında her renkten insanı ve bu farklı kültürlerin yansımasını görmek mümkün.

Brüksel Gezilecek Yerler

Bruksel-Ucak-Bileti
Brüksel’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ünlü meydan Grand Place, Atomium Heykeli, Belçika Çizgi Roman Müzesi, Kraliyet Sarayı, Borsa Binası, Notre Dam edu Sablon Kilisesi, St. Michel Katedrali, Adalet Sarayı ve Mini Avrupa bulunuyor.

Brüksel gezilecek yerler için en ideal başlangıç noktası Grand Place. Orta Çağ’dan kalma görkemli yapıları, Brüksel’in en şık restoranları, ünlü çikolata dükkanları ve yılın her dönemi eğlencenin eksik olmadığı Grand Place Meydanı, turistlerin de en çok ilgi gösterdiği yerlerden. Meydanın dünya çapında tanınmasına neden olan etkinliklerden biri de Çiçek Halı Festivali.

Mobil Uygulama

Grand Place’da 1971 yılında başlatılan ve 1986 yılından beri 2 yılda bir düzenlenen çiçek halı etkinliği için Gent’te yetiştirilen begonya çiçekleri kullanılıyor. Begonya üretiminde dünya birincisi olan Belçika, bu çiçeklerden oluşturduğu farklı halı tasarımları ile meydanı kaplıyor.

EXPO 58’in simgesi olarak tasarlanan Atomium, Belçika’nın simge yapılarından biri. 102 metre yüksekliğinde, 9 çelik kürenin birleştirilmesinden oluşan Atomium, demirin kristal kafes yapısının 165 milyon kez büyütülmesi ile oluşturulmuş. Yapıldığı yıl olan 1958’de sadece 6 ay boyunca sergilenmesi planlanan Atomium, hala şehrin en çok ziyaret edilen turistik merkezlerinden biri. 18 metre çapındaki kürelere yürüyen merdivenlerle ulaşılabiliyor.

Brüksel’e Nasıl Gidilir

Bruksel-Gezilecek-YerlerAvrupa’nın siyasi başkenti olan Brüksel’e dünyanın birçok noktasından doğrudan uçak seferi bulunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında dönemsel olarak bazı Anadolu şehirlerinden de Brüksel’e sefer düzenleniyor. Brüksel uçak bileti için havayolu şirketlerinin kampanyalarını takip etmek gerekiyor. Ayrıca Almanya, Fransa, Hollanda ve İspanya’dan trenle Brüksel’e gidilebiliyor.

Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Brüksel, tarihi geçmişi, Orta Çağ esintisi taşıyan mimari yapıları, renkli şehir yaşamı ile farklı kültürlerin bir arada görülebildiği özellikte. Belçika’nın başkenti Brüksel seyahat rotasında bulunması gereken şehirlerden. Brüksel seyahati bir uçak bileti uzaklığında.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti