Uçak Bileti

Amalfi Kıyıları, başkent Romanın güneyinde yer alan, denize paralel uzanan renkli sevimli köyleri, kıvrımlı dar yolları, limon ağaçlarının süslediği bahçeleri, turkuvaz denizi, yeşil dağların yamacındaki nefes kesici manzaralarıyla oldukça turistik bir rota. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Sorrento Yarımadasından Salerno’ya kadar uzanan bu 40 kilometrelik kıyı şeridi bana göre dünyanın en güzel kıyı şeritlerinden birisi. Bu manzaralı ve rüzgarlı kıyı şeridinin en ünlü kasabası ise Positano ise Amalfi Kıyılarının tam merkezinde yer alıyor.

Positano Napoli’nin güneyinde, Pompei ve Sorrento kentlerinden hemen sonra geliyor. Yağlı boya bir tabloyu andıran Positano’ya gezerken aceleci olmamak gerek. Bu şirin kasabaya kısa vakit ayırmak biraz haksızlık olur. Burası başlı başına bir tatil rotası olacak kadar güzel ve renkli bir destinasyon. Huzur, sükunet, romantizm, nefis manzara ve plajlar hoş kokan hava dahi var. Denize paralel uzanan dağların oluşturduğu sarp yamaçlarda evler ve limon bahçeleri manzaraya ayrı bir etkileyicilik katıyor.

Positano NeredeSteinbeck’in Positano hakkında söylediği başka şey ise şu: “Positano çok derin bir anlama sahip. Orada olduğunuzda bu büyülü yerin farkına varmanız imkansız gibi, ancak ayrıldığınızda sürekli aklınıza gelecek ve o zaman büyüsünü hissedeceksiniz”. Şimdilerde ise “yeterince“ kavramından çok daha fazlası var bu şirin kasabada.

Bugün jet sosyetenin, ünlülerin ve zengin yat sahiplerinin uğrak yerlerinden birisi olan Positano’nun biraz da kendini beğenmiş bir havası var sanki, bene bunu hak ediyor. Her yıl buranın çekiciliğine kapılıp gelenler daracık sokakları tıklım tıklım dolduruyor. Yaz aylarında, arabanızı park edecek bir yer bulmak neredeyse imkansız gibi.

Positano yayalar için yapılmış bir şehir (birçok merdiven var) ve pastel renkli evleri ile çiçekli çevresi burayı kartpostal kadar güzel yapıyor. Etrafta Güney İtalya’nın simgesi limon ağaçları, ellerde limoncello kadehleri, bir de deniz manzaralı geniş balkonlu güzel bir yere kuruldunuz mu şahane. Sukûnetten huzur bulanlar için biçilmiş kaftan.”

Mobil Uygulama

Amalfi Kıyıları’nda yapılacak çok sayıda gezilecek ve görülecek yerler var ve bunun için Positano güzel bir başlangıç noktası olabilir. Çevredeki kasabaları kapsayan otobüs turları, meraklıları için dalış turları ya da Pompei ve Herculanium arkeolojik bölgelerine birçok tur düzenleniyor. Dileyenler bu etkinliklere katılabilirler.

Positano-Ucak-BiletiPositano’nun tam karşısında Le Galli adaları ve Homer’in Odyssey kitabında ki deniz kızlarının yaşadığına inanılan 3 küçük adacık bulunuyor. Capri Adası‘na düzenlenen turlar da bunlardan yalnızca biri. Amalfi, Ravello, Sorrento bu kıyıların en gözde diğer kasaba ve şehirleri arasında yer alıyor. Yine Pompeii Antik Kenti de yakın çevrede olduğundan listeye eklenebilir.

Ilıman iklimi sayesinde tüm yıl boyunca ziyaret edilebiliyor. Ancak yüksek sezon nisan – ekim arasında. En yakın havalimanı Napoli’de bulunuyor ve Positano’ya ulaşmak 1 saat 15 dakika sürüyor. Türk Hava Yolları, haftanın her günü İstanbul’dan Napoli’ye seferler düzenliyor. Seyahate Napoli’den başlanılması tavsiyem. Napoli’de en az bir kaç gün geçirdikten, sonra Amalfi kıyılarını keşfe başlamalı. Positano’ya ulaşımın için araç kiralamak da iyi fikir, ancak yolların oldukça virajlı ve dar olduğunu hatırlatmamda fayda var. Ayrıca yüksek sezonda park sorunu da bulunuyor.

İtalya turu yapmayı düşünenler için Positano, ister tatil amaçlayın iseter romantik bir balayı ve yeni yerler keşfedip kafa dinleme; ziyaretçilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayabilen şirin bir kasaba. Napoli’ye uygun uçak bileti yakaladığınızda Amalfi Kıyıları ve Positano’yu da rotanıza ekleyin.

Otobüs Bileti