Uçak Bileti

Yunanistan’ın başkenti Atina, antik çağ eserleri ile adeta bir açık hava müzesi görünümü taşıyor. Bu etkileyici şehir her yıl milyonlarca ziyaretçinin büyülendiği, birbirinden güzel eserlerle dolu.

Ege ve Akdeniz atmosferini bünyesinde taşıyan şehir, yılın büyük bölümü kendini gösteren sımsıcak güneşi, harika lezzetleri, sıcakkanlı insanları, sokak hayvanları, eğlence hayatı ve zamanda yolculuk yaptıran atmosferi ile keyifli bir rota.

Atina Akropolisi

Atina-Akropolisi

Atina’nın sembolleri arasında bulunan Akropolis, ünü Yunanistan sınırlarını aşan bir yapı. Eski Yunan kentlerinde kentlerin en yakınında, tüm şehre hakim tepeye verilen isim olan Akropolis, Yunanca’da yukarıda bulunan şehir anlamına geliyor.

Klasik Dönem’de Yunanistan sınırlarındaki tüm önemli yerleşim yerlerinde bir akropolis bulunuyor. İçerisinde hazine daireleri, tapınaklar, idari merkezler ve yerleşimin bulunduğu akropolis kentin ölümüne savunulacak mekanlarından biriydi.

Mobil Uygulama

Dünyanın farklı şehirlerindeki akropolisler arasında en çok tanınan yapı olan Atina Akropolisi, Attike Ovası’nda deniz yüzeyinden 152 metre yükseliğe Cilalıtaş Devri’nde yerleştirildi. MÖ 3,000’li yıllarda evler ve kraliyet sarayının eklendiği akropolisten günümüze kadar uzanan görkemli yapılar MÖ 5. yüzyılın izlerini taşıyor.

Devlet Adamı Perikles’in şehirleşme hamleleriyle baştan aşağı değişen Akropolis’te MÖ 437-432 yılları arasında Parthenon (Athena Parthenos Tapınağı), MÖ 427-424 yılları arasında Propylaion, MÖ 421-405 yılları arasında ise Erekhtheion yapıları yerleştirildi.

Günümüzde önemli bölümleri ayakta olan bu yapılar UNESCO Dünya Mirası Listesi koruması altında bulunuyor. Mimarlık tarihi, sanat tarihi ve arkeoloji bilimi için oldukça önem taşıyan Atina, dünyanın bakışlarını çevirdiği bir özellikte.

Ziyaretçilerini büyüleyen bu antik kent, günümüzde zengin arkeolojik eserlerin sergilendiği Atina Arkeoloji Müzesi’nde zenginliğini ziyaretçileriyle paylaşıyor.

Atina’ya Nasıl Gidilir

Atina-Akropol-Yunanistan

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından haftanın 7 günü direkt uçak seferlerinin bulunduğu Atina’ya ülkemizden ulaşmak için Atina uçak bileti almak yeterli. Avrupa’nın belli başlı merkezleri ve Yunan adalarından aktarmalı bir şekilde uçak yolculuğu alternatifi de bulunuyor.

Yunan adaları üzerinden deniz yolculuğu, Selanik üzerinden demir yolu yolculuğu Atina’ya gitmek isteyenler için diğer seçenekler arasında. Dünyanın birçok noktasından bağlantı imkanı sunan Atina Havalimanı yakın geçmişte düzenlenen Olimpiyat Oyunları sürecinde baştan aşağı yenilendi.

Dünya tarihine yakından bakmak, insanoğlunun imza attığı eserleri hissetmek ve Antik dünyanın şifrelerini çözmek için Atina, Türkiye’ye çok yakın bir konumda iyi bir tatil rotası. Şimdi keşfetmek için harekete geçme zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here