Uçak Bileti

Arjantin gezi rehberi ile Arjantin’i keşfetmeye hazır mısınız? Buenos Aires’te Tango yapacak, Recoleta mezarlığı, La Boca semti ve Casa Rosada’yı ziyaret edeceğiz. Iguazu Şelaleleri’nin muhteşem manzarasının tadını çıkarıp, Patagonya’daki Perito Moreno buzulunu, And Dağları’nı ve Bariloche’yi göreceğiz. Ushuaia’da eşsiz doğal manzaralar ve denizcilik geçmişi hakkında bilgi edineceğiz. Dolu dolu bir seyahat sizi bekliyor. Ama öncesinde bu ülke hakkında bilmeniz gereken şeyler var. Arjantin’de nerede kalacağınızı, ne yiyeceğinizi, ne yapacağınızı ve nasıl seyahat edeceğinizi bu rehberde bulabilirsiniz.

Arjantin Gezi Rehberi

Arjantin Gezi Rehberi

Arjantin, Güney Amerika’da bulunan Latin Amerika’nın en büyük ekonomilerinden biri. Ülkenin başkenti Buenos Aires ve ayrıca nüfus bakımından en kalabalık şehri.

Arjantin, doğal güzellikleri, kültürü ve tarihi mirasıyla ünlü. And Dağları, Patagonya bölgesi, Iguazu Şelaleleri ve Tierra del Fuego Milli Parkı gibi yerleri ziyaret etmek için birçok turist ülkeyi ziyaret ediyor.

Biyolojik çeşitliliği ile dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde yer alan Arjantin farklı beklentilere sahip birçok kişinin kendilerine uygun etkinlik bulabileceği bir ülke. Kayaktan deniz turizmine, kültürden doğa turizmine, gastronomiden sanat alanına kadar zengin bir birikim var.

Mobil Uygulama

Ülke Resmi Adı: Arjantin Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Güney Amerika
Başkent: Buenos Aires
Komşuları: Arjantin batıda Şili, doğuda Uruguay ve Brezilya, kuzeyde Paraguay ve Bolivya ile komşu. Ülkenin güneyinde ve doğusunda Atlas Okyanusu bulunuyor.
Etnik yapı: Yüzde 97,2 Avrupa kökenli (genellikle İspanyol ve İtalyan) ve melez, yüzde 2,4 Amerika yerlisi, yüzde 0,4 Afrika kökenli
Yönetim Şekli: Başkanlık Sistemli Federal Cumhuriyet
Yüzölçümü: 2.737.000 km²
Telefon kodu: +54
Para birimi: Arjantin Pesosu (ARS)
Arjantin’in Nüfusu: 44.570.000 (2018)
Resmi dilleri: İspanyolca (Resmi dil), İtalyanca, İngilizce, Almanya, Fransızca ve yerel diller (Mapudungun, Keçuva)
Arjantin Dini: Yüzde 92’si Katolik, yüzde 2’si Protestan, yüzde 2’si Yahudi, diğer dinlere mensup kişilerin oranı yüzde 4.
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: GMT: (-)3 (Türkiye saati 6 saat ileri)
Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .ar
Popüler kentleri: Buenos Aires, Cordoba, Catamarca, Santa Cruz.

Arjantin Nerede, Nasıl Gidilir?

Arjantin, Güney Amerika kıtasında yer alan bir ülke. Kuzeyde Bolivya, Paraguay ve Brezilya ile, doğuda Uruguay ile, güneyde Şili ile sınır komşusu. Ayrıca doğusunda Atlantik Okyanusu’na da kıyısı var. Dünya genelindeki en büyük 8. ülke konumunda.

Arjantin’e ulaşmak için ülkenin en büyük ve en işlek havalimanı olan Buenos Aires’teki Ministro Pistarini Uluslararası Havalimanı’na uçabilirsiniz. Türkiye’deki büyük havalimanlarından (İstanbul, Ankara veya İzmir) Buenos Aires’e aktarmalı veya direkt uçuşlar düzenleniyor. Uçuş süresi yaklaşık 18 saat kadar sürüyor.

Arjantin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Arjantin’e Ne Zaman Gidilir?

Güney Yarım Küre’de yer alan Arjantin’de Türkiye’de yaşanan mevsimlerin tam tersi bir düzen yaşanıyor. Ülkemizde kış mevsimi yaşanırken Arjantin’de yaz, Türkiye’de yaz mevsimi yaşanırken Arjantin’de kış yaşanıyor. Bu nedenle ülkeyi sıcak dönemde ziyaret etmek isteyenlerin kasımdan şubata kadar olan dönemi tercih etmeleri gerekiyor. Ülkeyi ziyaret için en uygun zaman ilkbahar ayları olan Eylül ve Ekim ayları.

Arjantin Vize İstiyor mu?

Türk vatandaşları, Arjantin’e yapacakları 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaflar.

NOT: Arjantin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Arjantin’in Meşhur Yemekleri

Arjantin Gezi rehberi Meşhur Yemekleri

Arjantin mutfağı dünya çapında ün kazanan ve özellikle et yemekleriyle tanınan bir mutfak. Asado, yani ızgara et yemekleri, Arjantinlilerin geleneksel yemeklerinden biri ve genellikle aile veya arkadaşlar arasında paylaşılan bir etkinlik olan “asado”da yeniyor. Empanada, bir diğer popüler Arjantin yemeği. Hamur çeşitli malzemelerle dolduruluyor ve genellikle etli, peynirli, sebzeli veya tatlı olarak sunuluyor. Tatlı olarak, Dulce de Leche adında bir karamel benzeri tatlı oldukça popüler ve dondurmalar, kekler ve diğer tatlılar için kullanılıyor. Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Arjantin’de ne yenir yazımı okuyabilirsiniz.

Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin, tarihi yapıları, doğal güzellikleri, eşsiz kültürü ve ünlü yemekleriyle gezginler için birçok ilgi çekici yer sunuyor. Buenos Aires, Arjantin’in başkenti ve en büyük şehri, Tango müziği ve dansıyla ünlü. Şehirde, Recoleta mezarlığı, La Boca semti, Casa Rosada ve San Telmo pazarı gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Iguazu Şelaleleri, Arjantin ve Brezilya sınırında yer alıyor ve muhteşem manzaralar sunuyor. Arjantin ayrıca, Patagonya’nın güneyinde yer alan Perito Moreno buzulu, And Dağları ve Bariloche gibi doğal güzellikleriyle de ünlü. Ayrıca, ülkenin kuzeyindeki Salta ve Jujuy bölgeleri, tarihi yapıları ve kültürel zenginlikleriyle ziyaret edilmesi gereken yerler. Arjantin’in güneyindeki Ushuaia, “dünyanın sonu” olarak da bilinen, eşsiz doğal manzaraları ve denizcilik geçmişi ile bilinen bir şehir. Arjantin gezilecek yerler yazımı okuyarak gezmiş kadar olabilirsiniz. 😍

Arjantin gezi rehberi içeriğim umarım faydalı olmuştur. Ülke ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Iguazu Şelaleleri

Buenos Aires Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here