Uçak Bileti

Başkent Ankara, Türkiye tarihine ışık tutan eserlerin yer aldığı sayısız müze ve sergi salonuna ev sahipliği yapıyor. Geçmişin gizemli anlarına tanık olabileceğiniz bu etkileyici müzelerde, ülkenin kültürel ve siyasi tarihine dair izler görebilirsiniz. İşte, Ankara’da gezilecek muhteşem müzelerden bazıları.

Ankara’da Gezilmesi Gereken 5 Etkileyici Müze

1. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

1997 yılında Avrupa’da ‘Yılın Müzesi’ seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi, kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında gösteriliyor. İlk kurulduğu dönemde sadece Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği müzede, bugün Anadolu arkeolojisine ait önemli eserleri sergileniyor.

2. Etnografya Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk istirahatgahı olduğu için ayrı bir önem taşıyan Etnografya Müzesi, Cumhuriyet döneminin önemli mimarlarından Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılmış. Türkiye’nin en etkileyici müzeleri arasında bulunan Etnografya Müzesi’nde, Selçuklu döneminden günümüze Türk sanatının en güzel örnekleri yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Çengelhan Rahmi Koç Müzesi

Endüstriyel mirasın aynası olarak nitelendirilen Çengelhan Rahmi Koç Müzesi‘nin içerisinde bulunduğu Çengelhan, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilmiş. Bu tarihi han 2003 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları sonucunda Rahmi Koç Müzesi adı altında ziyarete açılmış ve bir sanayi müzesi haline dönüştürülmüş.

4. Kurtuluş Savaşı Müzesi

23 Nisan 1920’de ilk meclisin topladığı bina, 1920-1924 yılları arasında 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılmaya devam etmiş. Daha sonrasında çeşitli amaçlarla kullanılmaya devam eden bina, 1961 yılında TBMM Müzesi haline dönüştürülmüş. Atatürk’ün doğumunun 100. yılı dolayısıyla restore edilerek Kurtuluş Savaşı Müzesi ismini alan tarihi bina, Türk siyasi tarihinin en önemli yapılarından biri olarak anılıyor.

5. Ulucanlar Cezaevi Müzesi

1925 ve 2006 yılları arasında açık kalan Ulucanlar Cezaevi, restore edilerek müzeye dönüştürüldü. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Erdal Eren, Necdet Adalı ve Mustafa Pehlivanoğlu’nın idam cezalarının infaz edildiği acı bir tarihe ev sahipliği yapan cezaevi, Bülent Ecevit’ten Yılmaz Güney’e kadar pek çok ünlü sanatçı ve siyasetçi de mahkum olarak burada kaldı.

Ankara uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Türkiye’nin en önemli müzelerinden olan bu tarihi yapıları yakından görebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here