Uçak Bileti

Türkiye dört mevsim birbirinden güzel manzaraların izlenebildiği bir ülke. Avrupa’nın ve dünyanın en çok turist çeken destinasyonlarından biri olan ülkemizde son yıllarda iç turizmde de hareketlenme görülüyor.

Özellikle kış turizmine olan ilginin artmasıyla popüler kış destinasyonlarının yanına Anadolu’dan alternatif rotalar da seyahat severlerin listesine ekleniyor.

Anadolu’dan Kış Rotaları

1. Sarıkamış, Kars

Son dönemde ismi sıkça duyulan Sarıkamış, kış sezonunda yüksek ziyaretçi trafiğiyle en popüler kış destinasyonları arasına ismini yazdırdı. Özellikle Doğu Ekspresi yolcularının Kars çevresinde mutlaka uğradığı yerleşim yerlerinden Sarıkamış’ın kayak merkezi oldukça güzel.

Mobil Uygulama

2. Ilgaz, Çankırı

Yıldıztepe Doğa ve Kış Sporları Merkezi, henüz ismi çok duyulmasa da ciddi bir potansiyel taşıyor. Ilgaz Dağları üzerinde bulunan Yıldıztepe aynı zamanda Anadolu’da karın ilk yağdığı noktalardan. Yemyeşil ağaçları ve kayak merkezleriyle listeniz ekleyin!

3. Bozdağ, İzmir

İzmir’de kar mı yağıyor demeyin! İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ, Ege Bölgesi’nin en güzel kış tatili rotalarından. Her ne kadar Bozdağ Kayak Merkezi kaderine terk edilmişse de Gölcük çevresindeki evlerde konaklayıp, kışın tadını çıkarabilirsiniz.

4. Kartalkaya, Bolu

İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında, bu iki büyükşehirde yaşayanlar için tam anlamıyla bir cennet olan Kartalkaya, Türkiye’de kış turizminin en eski merkezleri arasında. Çam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde 20 km’yi aşan pistler mevcut.

5. Yıldız Dağı, Sivas

Kış turizminin en yeni sakinlerinden Yıldız Dağı, Sivas’ın turistik merkezi olmaya aday. Kayak merkezi ve doğa sporlarına elverişli yapısıyla Yıldız Dağı, alternatif kış rotası arayanların hizmetinde. 50 milyon TL’den fazla yatırımla Yıldız Dağı, dört dörtlük bir altyapıya sahip.

Kış mevsiminde gidecek alternatif rota arayanlara Anadolu’dan Kış Rotaları ilaç gibi gelecek.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here