Uçak Bileti

Amsterdam’ın meşhur kanalları geçmişteki şaşalı ve kozmopolit döneminden kalan bir miras. 175 farklı ülkeden insanın yaşadığı şehir tüm ülke insanlarının yolunun kesiştiği ve sanat, müzik ile kültürle harmanlanıp kaynadığı bir yer. Eğer şehrin dışına çıkacak vaktiniz varsa harika turlar mevcut.

Meşhur rüzgârgülleri ve küçük balıkçı kasabalarını da görebileceğiniz Hollanda kırsalında gezinmek isterseniz, Amsterdam’dan yarım günlük turlar olan Zaanse Schans Windmill’e veya Marken ve Volendam’a gidebilirsiniz. Bu bol manzaralı olan turlar, otobüsle ulaşım, balıkçı kasabaları arasında kısa bir bot turu, peynir fabrikası ve tahta ayakkabı üreticilerine ziyaret ve bir rüzgârgülüne ücretsiz girişi kapsamakta. Başka bir şehri ziyaret etmek isterseniz, günlük Bruge turları gidiş dönüş ve şehir turu sağlayan otobüsler ve şehri keşfedebileceğiniz 5 saat serbest zaman olanağı sunmaktadır. Bu tur sizi planlama, araç kullanma ve park yeri bulma gibi sorunlardan kurtaran, kolay bir turdur.

Amsterdam Çevresinde Gezilecek Yerler

1. Zaanse Schans Açık Hava Müzesi

Zaanse Schans Açık Hava Müzesi o kadar muhteşem görünüyor ki burada insanların gerçekten yaşadığına inanmak zor geliyor. 1700’lerdeki görünümünün aynısını koruyarak Zaanland kasabasının orjinalinden esinlenerek kurulan müze, endüstriyel gelişim tehdidi altındaki binaları korumak için kuruldu. 17. ve 18. yüzyıldan kalma ahşap evler dikkatlice bakımı yapılarak tekrar restore edilmiş.

Mobil Uygulama

İçinde gerçekten yaşayan insanların varlığıyla etkisi daha da artan müze eski yüzyıllardaki yaşama dair gerçek izlenimler sunuyor. Diğer ilgi çekici mekânları ise hala faaliyet gösteren geniş bir rüzgârgülü, yağ değirmeni, boya değirmeni, hardal değirmeni ve hızar hane koleksiyonunun yanında peynir mandırası, eski bir fırın, manav, ahşap sandalet atölyesi ve saat müzesidir. Zaar’ın eski evleri ve rüzgârgüllerinin müthiş manzarasına kıyıdan bakabileceğiniz hoş bir bot turunun yanında rehberli turlar da mevcuttur.

2. Marken ve Volendam

Bu şirin balıkçı kasabalarının ikisi de Amsterdam’a yaklaşık 15 kilometre mesafededir. Marken ana karaya köprü ile bağlı bir adanın üstünde kurulmuşken, Volendam Ijsselmeer’in kıyısında bulunmaktadır. Ziyaretçiler ilginç eski evlerin bulunduğu sokaklarda gezebilir, yerel kıyafetleri deneyip Volendam balık mezadına katılabilirler.

Eski bir denizcinin bir milyon paketin üzerinde farklı sigara markalarından oluşan koleksiyonun da bulunduğu Volendam Müzesi’ni ziyaret edip öğle yemeğini taze balık yiyerek geçirebilir ve bu geziyi bir tam güne uzatabilirsiniz. Merkez İstasyonu’ndan sürekli olarak otobüs servisi de bulunuyor.

3. Haarlem

Amsterdam’dan kısa bir tren yolculuğu mesafesinde olan Haarlem başkente alternatif olarak daha sakin bir yer. Çok güzel bir şekilde korunmuş tarihi merkezinde Ortaçağ’dan kalma harika bir Gotik kiliseye ev sahipliği yapan Grote Markt bulunmakta. 17. yüzyıl ustalarından Frans Hals’ın aynı adı taşıyan müzesinde resimlerini görün ve ardından “Hofje”leri yani eskiden düşkün evlerini çevreleyen bahçe komplekslerini dolaşın. Sıcak havalarda büyük bir sahil mesire yeri olan Zandvoort’a uğrayabilirsiniz.

4. Keukenhof Bahçeleri

4,5 milyona yakın lalesi ve 15 km patikalarıyla Güney Haarlem’de bulunan Keukenhof Bahçeleri, Hollanda’nın meşhur çiçeklerine göz gezdirmek için en iyi adres. Mart sonundan Mayıs ortasına kadar Keukenhof’un soğan tarlaları rengârenk olur.

5. Castricum

Merkez İstasyonu’ndan 25 dakikalık bir tren yolculuğu ile gidilebilen, Amsterdam’ın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki bu sahil kasabası her şeyden uzaklaşmak isteyenler için harika bir yer. Tren istasyonunda kiralık bisikletler bulmak mümkün. Ağaçlıklar ve kırları geçip kum tepelerine ulaşan yolları bisikletle gezmeden önce istasyon restoranından harita alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here