Uçak Bileti

Sayısız söylence ve mitolojinin doğumuna sahne olan, dünyada eşine zor rastlanır bir şehir olan Çanakkale, insanlık tarihinde büyük önem taşıyan, Anadolu’nun Avrupa ve Asya kıtalarının iki yanına kurulu, boğaza kendi adını veren benzersiz bir coğrafya.

Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği, yerli yabancı binlerce askerin ruhunu bir anne şefkatiyle göğsüne bastıran Çanakkale, tümüyle tarihi bir sit alanı… Bol balık veren temiz sahilleri, Troia savaşlarına sahne olan Kaz Dağları, Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada ile güzeller güzeli Bozcaada’sı, özel lezzetleri ve sımsıcak insanı; geniş kaldırımları, bakımlı caddeleri ile örnek bir şehir görünümündeki bu yer, renkli mirasın farklı izlerini sergileyen bir mücevher niteliğinde.

Canakkale-Sehitlikler

Mitolojilerin ünlü İda Dağı, bitki örtüsü, iklim ve toprak yapısı ile dünyada Alplerden sonra devamlı olarak yüksek oranda oksijen üreten, dünyada yalnızca bu bölgede yetişen 32 endemik bitki türü ve birçok vahşi hayvanı bulunan, 30’dan fazla akarsuyun geçtiği Kaz Dağları, şehre gelince görülmesi gereken ilk yerlerden.

Onlarca şehitliği ve anıtı bulunan bu güzel şehrin adıyla müsemma Çanakkale Şehitliği, Çanakkale Savaşlarının merkezi olan, tarifsiz bir duygu yoğunluğunun içine sürükleyen ve minnet duygusuyla başları öne eğdiren Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Eceabat ilçe sınırlarında bulunuyor. Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında 33,000 hektara yayılan bu büyük parkta, 60,000 Türk şehidi ve 250,000 yabancı askerlerin mezar ve anıtları bulunuyor.

Mobil Uygulama

Kentin 204 tescilli sit alanından en bilineni olan Troia Antik Kenti, efsanevi Troia Savaşına sahne olmuş. İliada ve Odysseia destanlarında anlatılan bölge hem milli park ilan edilmiş hem de Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış.

500 yıldır Türkler ve Rumların bir arada yaşadığı bağcılık ve şarapçılığıyla ünlü Bozcaada’nın ise tamamı doğal ve tarihi sit alanı. Kirlenmemiş denizi, koyları, sahilleri ve bakir topraklarında maviyle yeşilin bütün tonlarını sergileyen şirin Gökçeada, Anadolu’da kilise ve manastır sayısının en fazla olduğu, Türk-Rum kardeşliğinin zeytinliklerle süslendiği şipşirin bir ada.

Canakkale-Troya-Kenti

Kent, tüm bunların dışında sakin ve temiz şehir merkezi, her daim güler yüzlü insanları, bereketli toprakları ve bozulmamış yöresel lezzetleriyle ruhunuzun huzur bulduğu, adeta sizi pamuklara saran bir şehir. Çok görmüş çok geçirmiş bu coğrafyanın insanı dinginleştiren bir enerjisi olduğu aşikâr.

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Şehir, Ankara’dan 654, İstanbul’dan 325 ve İzmir’den 320 km uzaklıkta bulunuyor. İstanbul’dan Bandırma’ya kadar feribotla denizyolu ve Bandırma’dan da bu güzel şehre karayolu ile geçiş mümkün.

Havayolu tercih ederseniz, bir tatlı huzur almak, bir Çanakkale uçak bileti edinmek kadar kolay. Çanakkale Havaalanından İstanbul, Ankara ve İzmir’e karşılıklı uçuş seferleri bulunuyor.

Çanakkale otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here