Uçak Bileti

Enflasyon almış başını gitmiş, ucuz bir şey ya da ucuz bir yer kaldı mı diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Uçak biletleri el yakıyor, Amerika’ya Japonya’ya gitmek hayal. Türk lirasının euro karşısında yaşadığı değer kaybı yüzünden Avrupa da bizleri artık zorluyor. Peki dünyanın en ucuz ülkeleri listesinde nereler var?

Eskiden kendinizi zengin hissedeceğiniz dünyanın en ucuz ülkeleri diye bahsedebileceğimiz ülkeler vardı. Hey gidi günler hey! Artık pek bir zenginlik söz konusu olmasa da bizim açımızdan yine de görece ucuz diyebileceğimiz ülkeler bulunuyor. Bu yazıda hangi ülkeye gitmek daha ucuz, en ucuz yaşam hangi ülkede sorularına yanıt arayacağız.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri

Günde 30-50 dolar arası bütçe ayırarak konaklama, yeme içme ve şehir içi ulaşım gibi ihtiyaçlarınızı karşılayarak bu ülkelerde seyahat edebilirsiniz. Bu ülkeler yurtdışında yaşamak gibi bir niyetiniz varsa o yönde de fikir verebilir. Sözü çok uzatmadan hemen listeme geçiyorum.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi

Mobil Uygulama
  • Gürcistan
  • Endonezya
  • Vietnam
  • Nepal
  • Hindistan
  • Kamboçya
  • Sri Lanka

Gürcistan

gürcistan

İlk sıraya Gürcistan’ı aldım çünkü diğer ülkelere nazaran en azından ulaşım seçenekleri daha uygun fiyatlı. Türkiye’ye sınır kapısı bulunan Gürcistan karayolu ile de gidebileceğiniz bir ülke. Oldukça güzel şehirleri arasında en popüler turizm destinasyonları Batum ve Tiflis oluyor.

Gürcistan para birimi Lari
1 Gürcistan Larisi=5,69 Türk Lirası

Endonezya

Endonezya

Her ne kadar Bali uçak bileti fiyatları epey yüksek olsa da şehrin bu denli ucuz olması yüzleri gülümsetiyor. Özellikle Ubud bölgesinde oldukça uygun fiyatlı hosteller ve konaklama seçenekleri mevcut. Ha tabi isterseniz ultra lüks oteller de var ama konumuz dünyanın en ucuz ülkeleri olduğu için Seminyak bölgesinden uzak durun derim.

Uygun fiyatlara Bali masajı keyfini sürebilir, lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Eğer bir şekilde uçak bileti denk getirirseniz düşünmeden alın ve uçun. Şehrin güzelliği karşısında büyülenirken minimum maliyetle maksimum hazzı hissedin.

Endonezya para birimi Endonezya Rupisi
1 Türk Lirası=861,75 Endonezya Rupisi

Vietnam

Vietnam

Güneydoğu Asya ülkeleri içinde en caziplerinden biri Vietnam bana göre. En ucuz yaşanılası yerlerin de başında geliyor. Enfes koylar, göz alıcı tapınaklar, ulusal parklar ve daha sayamadığım nice güzelliğe ev sahipliği yapıyor Vietnam.

Vietnam’da uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ve yeme-içme opsiyonları bulunuyor. Ne yazık ki bu listedeki diğer ülkeler gibi Vietnam’da da ana maliyet kalemi uçak bileti. Diğer harcamalar gözünüzü korkutmasın. 😃

Vietnam para birimi Vietnam Dongu
1 Türk Lirası=1.384,20 Vietnam Dongu

Nepal

Nepal

Dünyanın en ucuz şehirleri listesinin başlarında yer alan bir ülke Nepal. Başkent Kathmandu yaşanılan deprem sonrası iyice ucuzladı. Ülkenin bu denli ucuz olması ülkedeki ekonominin de ne denli kötü olduğunun göstergesi aslında.

Yaşanılası bir ülke mi onu bilemem ama oldukça ucuz olduğunu tekrar vurgulayabilirim. Tapınakları ve farklı dini ritüelleri gözlemlemek burada mutlaka yapmanız gerekenlerden. Ayrıca dünyanın her yerinden Everest’e tırmanmak için de Nepal’e giden gezginler var.

Nepal para birimi Nepal Rupisi
1 Türk Lirası=7,43 Nepal Rupisi

Hindistan

Hindistan

Güney Asya’da en çok turist ağırlayan ülkelerden biri olan Hindistan dünyanın en ucuz ülkelerinden biri. Dünyanın 7 harikasından biri olan Taj Mahal’e de ev sahipliği yapıyor ülke. Hindistan ucuz mu derseniz eğer bir çok ülkeye göre burada hayat gerçekten ucuz. Seyahat severleri harcamalar noktasında mutlu edecek bu ülkeyi ziyaret etmek için neyi bekliyorsunuz?

Hindistan para birimi Hindistan Rupisi
1 Türk Lirası=4,64 Hindistan Rupisi

Kamboçya

Kamboçya

Kamboçya deyince akla şüphesiz Siem Reap şehri ve dünyanın en büyük tapınak bölgesi olan Angkor Wat geliyor. Bu büyüleyici yapıyı görmek için gezginler Kamboçya’yı sıklıkla ziyaret ediyor. Konaklama ve alışveriş imkanları yönünden de ucuz ülkeler arasında bulunuyor.

Kamboçya para birimi Kamboçya Rieli
1 Türk Lirası=242,37 Kamboçya Rieli

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka her gezginin rüyası desem yanılmış olmam sanırım. ‘Bucket list’ lerde üst sıralarda yer alan bu harika ülke diğer Asya ülkelerine göre biraz daha pahalı olsa da yine de ucuz olduğunu söylemek mümkün. Konforunuza çok düşkün olmayıp hostellerde kalır, toplu taşıma kullanırsanız seyahatinizi minimum harcamayla tamamlayabilirsiniz.

Sri Lanka para birimi Sri Lanka Rupisi
1 Türk Lirası=21,46 Sri Lanka Rupisi

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here