Uçak Bileti

En çok Oktoberfest ve II. Dünya Savaşı ile akıllarda yer etmiş olan Almanya aynı zamanda Avrupa’nın en güzel şehirlerine, büyülü kalelerine, çok önemli tarihi bölgelere ve çok canlı eğlence mekânlarına da ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın tam kalbindeki Almanya kıtanın en güçlü ekonomisi de oluşturuyor. Almanya’da gezilecek birbirinden güzel şehirler bu listede.

Almanya’da Ziyaret Edilebilecek Yerler

1. Leipzig

Saksonya’nın en büyük şehri olan Leipzig renkli sanat hayatı ve Bach, Wagner ve Mendelsshon gibi meşhur müzik dehaları ile şekillenmiş kültürü ile biliniyor. Gelen turistler Bach’ın müziklerini bir zamanlar koro liderliği yaptığı ve şimdi de gömülü olduğu St. Thomas Kilisesinde dinleyebiliyorlar. Tarihi bölgelere ek olarak eski belediye binası, Napoleonic anıtı ve Reichsgericht gibi olağanüstü yapılara da sahip. Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri olan Augustusplatz Almanya’nın en eski ikinci üniversitesinin ana kampüsünde bulunuyor.

2. Rugen Adası

Baltık denizinde yer alan Rugen Adası Almanya’nın en büyük adası ve Rugen köprüsüyle anakaraya bağlanıyor. Büyüleyici villalar, romantik deniz kenarı resortları ve harika plajları ile turistleri cezbetmeyi başarsa da adanın asıl etkinliği Jasmun Ulusal Parkı. 161 metre yüksekliğe ulaşan tebeşir kayaları gerçekten eşsiz bir görüntü sunuyor. Rugen Adasının bir diğer önemli özelliği de Arkona Burnu. Doğu Almanya’nın en kuzey ucu olan burunda ziyaretçiler eski bir deniz fenerini, harabe haldeki bir Slav kalesini ve çok sevimli bir balıkçı köyünü ziyaret edebilirler.

Mobil Uygulama

3. Romantik Rhine

Bingen ve Bonn şehirleri arasında uzanan Rhine, Rhine geçidi adı verilen bir jeolojik oluşumla akıp giden bir nehir. Bu bölge içerisine 40 ortaçağ kalesi, muhteşem köyler ve üzüm bağları yer alıyor. Bölgenin en önemli doğal özelliği ise Rhine geçidinin en derin ve en dar bölgesi olan Lorelei. Daha önceleri birçok tekne kazasına yol açmış olan çok tehlikeli bir taş oluşumuna sahip.

4. Köln

Rhine Nehrinin üzerinde yer alan Köln Almanya’da en fazla ziyaret edilen yerlerden biri. Şehirde çok fazla etkinlik, çılgın bir gece hayatı ve çok ilginç bir sanat ve kültür akımı yer alıyor. Köln bu çılgın gece hayatına rağmen aynı zamanda Katedraller, Gotik kiliseler ve çok daha fazlası olan Romanesk kiliselerin en muhteşem örneklerini görebileceğiniz ortaçağ yapılarının da bulunduğu bir şehir.

5. Dresden

1. Dünya Savaşında çok ağır hasarlı olmasına rağmen Dresden sahip olduğu paha biçilmez sanat ve mimari koleksiyonları ile biliniyor. Yıllar sonra şehir neredeyse tamamen onarılarak o eski ihtişamının büyük bir kısmını geri kazandı. Saksonya federal devletinin başkenti olan şehir Frauenkirshe kaderali başta olmak üzere birçok tarihi bölgeye de sahip. Semper Opera gibi kültürel enstitüler de yine şehrin birçok yerinde bulunabiliyor.

6. Lubeck

Baltık denizinin en büyük deniz sporlarına sahip olan Lübeck Almanya’nın en kuzey bölümü olan Schleswig-Holstein’da yer alıyor. 1143 yılında kurulan Lübeck, yıllarca Hansa Birliğinin başkenti olarak görev yaptı. II. Dünya Savaşında ilk bombaların atıldığı ve tahrip edilen şehir olsa da Lübeck halen ortaçağ mimarisini çok başarılı bir biçimde korumaya devam ediyor ve bu da burayı turistler için çok çekici bir bölge haline getiriyor. Altstadt’ın dar sokakları muhteşem katedralin, 12. Yüzyıl belediye binasının ve eski şehir merkezi olan Holstentor’un görkemli havasını yaşatıyor.

7. Heidelberg

Tarihi eski köprü, Heidelberg Kalesi, Kutsal Ruh Kilisesi ve Şövalye St. George House gibi ortaçağ hazinelerine sahip olan şehir turistler için tam bir tarihi şölen. Şehrin merkezi olan Hapustrasse ana cadde ve publar, restoranlar, müzeler, sanat galerileri, dükkânlar ve çeşit çeşit bira satan marketlerle dolup taşıyor. Almanya’nın en eski üniversitesi ne ev sahipliği yapan Heidelberg’in akademik tarihi bir zamanlar profesör ve filozofların yürüdüğü yol olan “Filozofun Yolu”na kadar uzanıyor.

8. Neuschwanstein

Almanya’nın en fazla fotoğrafı çekilen yapısı olan Neuschwanstein aynı zamanda Avrupa’nın en çok tercih edilen turist destinasyonlarından da biri. Nefes kesici güzellikteki Bavyera Alplerinin arasında, Fussen kasabasının hemen yanında bulunan masalsı güzellikteki kale Walt Disney’in Uyuyan Güzel eserine ilham olmuştur. 1800lü yılların sonlarında inşa edilen kalenin askeri olarak bir savunma görevi hiç olmadı. Bunun yerine Bavyera kralı II. Ludwig’in gerçeklerle yüzleşmek yerine pembe düşler kurduğu bir dinlenme mekânı olarak kullanılıyordu.

9. Münih

Meşhur Oktoberfest festivali ile her sene gündemde olan Münih içinde bulundurduğu muhteşem kültür atmosferiyle kesinlikle gidilebilecek en güzel yerlerin başında geliyor. Birçok sofistike operalara, tiyatrolara ev sahipliği yapıyor. Şehir merkezi klasik ve modern mimarinin harika bir karşımı demek yalan olmaz. Tarihi kiliseler, ortaçağ duvarları ve kraliyet sarayları ile alışveriş merkezleri, gece kulüpleri neredeyse iç içe geçiyor. Münih’in Oktoberfest festivali 1810 yılındaki bir kraliyet düğünü ile başladı. Günümüzde ise bu meşhur bira festivali her yıl milyonlarca ziyaretçiyi devasa bira bardakları ve çadırlarında litrelerce bira içmek için çok cazip bir davet sunuyor.

10. Berlin

Almanya’nın başkenti olan Berlin II. Dünya Savaşındaki tarihi ve soğuk savaş döneminde Almanya’yı Doğu ve Batı şeklinde ikiye ayıran duvarı ile hatırlanıyor. 1989’da duvarın yıkılmasıyla etnik grupların ve görülebilecek yüzlerce yerin, kültürün ve gece hayatının tekrar birleştiği çok büyük bir şehir haline geri döndü. Duvarın yıkılmış olmasına karşın halen bazı bölgelerde parçaları kalmış durumda, görmek isterseniz Checkpoint Charlie ve Reichstag tarafına bakabilirsiniz.

Berlin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here