Uçak Bileti

Eskiden Saksonya krallarının ikametgahı olarak ünlenen Dresden, günümüzde ılıman iklimi, yemyeşil parkları ve muhteşem mimari eserleri ile dikkat çekiyor. Göz alıcı tarihi mirasıyla büyüleyen şehir, Almanya’nın Saksonya eyaletinin merkezi olarak zengin tarihi bir mirasa sahip bir şehir.

Elbe Nehrinin kıyısında konumlanan, Çekya sınırının hemen yanı başındaki bu müze kent, Almanya’nın şehirleri arasında özel bir yere sahip Barok bir şehir. Sanat galerileri, müzeler ve farklı koleksiyonlar ile ülkenin kültür sanat hayatının önemli merkezlerinden biri.

dresden gezilecek yerler

Dresden Gezilecek Yerler

Avrupa’nın en yeşil kentleri arasında yer alan Dresden’de, Barok Mimari örneği kilise Frauenkirche; diğer bir ünlü barok başyapıt Zwinger; Kraliyet Sarayı Residenzschloss görülmesi gereken tarihi noktalar.

İlginç olduğu kadar oldukça zengin bir koleksiyon barındıran Osmanlı eserleri müzesi Türckische Cammer; Eski Meydan Altmarkt şehrin karakterini ortaya koyuyor. Enfes manzaralı Brühl Teras; yağmur yağdığında müzik çaldığı söylenen Kunsthofpassage’daki Music House da Dresden gezilecek yerler listesine eklenebilir.

Mobil Uygulama

1. Frauenkirche

Frauenkirche

Avrupa’daki en güzel kiliselerden biri olan Dresden Frauenkirche 1743 yılında tamamlanmış. Barok sitilindeki kilise 1945 yılında, 2. Dünya Savaşı sırasında büyük hasar görmüş. 2005 yılında tekrar açılan kilisede yıl içinde yaklaşık 180 konser ve müzikal etkinlik yapılıyor.

2. Zwinger Sarayı

Zwinger; 18. yüzyılda yapılmış saraylardan biri. Günümüzde müze olarak kullanılan saray barok sitilinde yapılmış. Burada birbirinden farklı eserler sergileniyor. Bunlardan en önemlisi Dresden Porselen Kolleksiyonu. Ayrıca ünlü ressamların yaptığı yağlı boya tabloları da burada görebilirsiniz.

3. Semper Opera Binası

Semper

Dresden Opera Binası’nın bulunduğu meydan Dresden’in en güzel yerlerinden biri. Meydanda Kral John’un heykeli bulunuyor. Heykel, 1883 yılında yapılmış. Buradaki binalar 18. yüzyılda yapılmış.

4. The Catholic Court Church

Dresden Katolik Kilisesi, 1755 yılında tamamlanmış. 1980 yılında katedral statüsüne getirilmiş. Elbe Nehri kıyısında bulunan kilise İtalyan Barok tarzında inşa edilmiş. Kilesinin 85,5 m yüksekliğindeki kulesi ise güzel mimarisi ile dikkat çekiyor.

5. The Georgentor and the Procession of Princes

Elbe Köprüsü’nün hemen yanında bulunan eser, Dresden’in en ilgi çekici eserlerinden biri. 1870 yılında tamamlanan eser 24.000 adet porselenden oluşuyor ve tam 101 m uzunluğunda. Almanya’da bugüne kadar yaşamış bütün prensleri burada görebilirsiniz.

6. Transport Museum

Bu muhteşem müzede bir çok ulaşım aracını bir arada görebilirsiniz. Müzelere ilgi duyuyorsanız, Dresden’deki en tarihi yapılardan biri olan Dresden Ulaşım Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

7. Dresden Brühl’s Terrace

Dresden Brühl's Terrace

Dresden gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri Brühl Terası. 1738 yılında özel olarak yaptırılan teras, 1814 yılında halka açılmış. Dresden’in muhteşem güzellikteki fotoğraflarını buradan çekebilirsiniz.

8. Dresden Albertinum

1887 yılında açılan müzede Fransız, Polonyalı, Macar, Alman ve Belçikalı ünlü ressamların eserleri sergileniyor.

9. Dresden Kalesi

Dresden Kalesi yaklaşık 400 yıl boyunca, Saksonya Krallarının resmi ikametgahı olarak hizmet vermiş. Günümüzde müze olarak kullanılan kalenin, en önemli kısımlarından birini Türk Odası oluşturuyor. Burada Osmanlı İmparatorluğu’na ait çok değerli eserler sergileniyor.

10. Dresden Alaun Strasse

Dresden-Alaun-Strasse

Dresden, Almanya’nın en renkli şehirlerinden biri. Alaun Strasse, Dresden’de gezebileceğiniz en canlı caddelerden biri. Rengarenk boyanmış binalar, eğlenceli pasajlar ve gurme lezzetleri tadabileceğiniz restaurant ve cafeler burada yan yana sıralanıyor.

11. Dresden Elbe Nehri Turu

Dresden’de geçireceğiniz güzel bir günü, Elbe Nehri’nde yapacağınız keyifli bir turla tamamlayabilirsiniz. Tur sırasında nehrin kenarına sıralanmış birbirinden güzel şatoları ve sarayları görebilirsiniz. Yaklaşık 1,5 saat süren tur sırasında yemek ve tatlı ikramları da yapılıyor.

12. Meissen

Meissen, Almanya’nın güneydoğusundaki Saksonya eyaletinde, Elbe Nehri kıyısında, Dresden’in kuzeybatısında bulunuyor. Dünyaca ünlü ve değerli porselenleri ile adından söz ettiren Meissen, huzurlu atmosferi ile kasabaya gelen fotoğrafçıları da kendine aşık ediyor.

Meissen’de, 13 ve 14. yüzyıllardan kalma gotik katedralleri ve Albrechtsburg Şatosu’nu gezerken, bu mükemmel manzaraların büyüsünün ruhunuzu sardığını hissedeceksiniz.

Dresden’e nasıl gidilir

Almanya’nın en tarihi şehirlerinden biri olan Dresden’e, Türk Hava Yolları’nın Leipzig uçuşlarıyla gidebilirsiniz. Türk Hava Yolları, Leipzig’e aktarmasız tarifeli seferlerle uçuyor. En uygun Leipzig/Halle uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

Leipzig/Halle Havalimanı (IATA: LEJ), Leipzig’in 18 km kuzey doğusunda yer alıyor. Havalimanı ile Leipzig merkezi arasında her 30 dakikada bir tren çalışıyor (4€) ve şehre varış ortalama 15 dakika sürüyor. Leipzig Hauptbahnhof’tan Dresden’e trenle 1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz Prag’a uçup oradan da Dresden’e geçebilirsiniz. Dresden – Prag arası trenle 2 saat sürüyor. Berlin-Dresden arası ise trenle yaklaşık iki saat sürüyor. Trenin tipine göre fiyatlar 40-80$ arasında değişiyor. Ucuz olanı The Eurocity (EC) 2 saate, Intercity Express treni (ICE) ise Leipzig’e gidiyor, oradan aktarma ile Dresden’e geçebilirsiniz.

Gezi programınızı yaparken Leipzig, Dresden ve Prag’ı birlikte düşünebilirsiniz. Yaklaşık 1 hafta içersinde bu 3 rotayı gezebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here