Uçak Bileti

Berlin ve Hamburg’dan sonra Almanya’nın en büyük 3. şehri olan Münih’te yaklaşık 1,5 milyon kişi yaşıyor. Bavyera eyaletinin başkenti olan bu şehir, gezilecek yerler bakımından Almanya’nın önde gelen yerleşim yerlerinden. Özellikle eski meydanlar ve kiliseler görülmeye değer. İşte şehrin en popüler turistik yerlerinden bazıları.

Münih’te Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

1. Marienplatz

Şehrin kurulduğu 1158 yılından bu yana önemli bir meydan olan Marienplatz geçmişte suçluların idam edildiği noktalardan biri olsa da günümüzde sokak kafeleri ve çevresinde yer alan önemli yapılarıyla Münih’in en hareketli noktası. 1638 yılında dikilen Mariensaule (Bakire Meryem Sütunu) meydanın orasında yer alır.

2. Neues Rathaus

Mobil Uygulama

Marienplatz Meydanı’nın köşesinde yer alan Neues Rathaus yani Yeni Belediye Sarayı, 1867 ile 1909 yılları arasında inşa edilmiş. 19. yüzyıl Neo-Gotik mimarisinin tipik bir örneği olan yapıda yer alan 85 metre uzunluktaki kule, muhteşem Münih manzarasını seyredebileceğiniz güzel bir seyir terasına sahip.

3. Altes Rathaus

Marienplatz Meydanı’nın doğusunda yer alan Altes Rathaus yani Eski Belediye Sarayı, Jörg von Halspach’ın 15. yüzyılda yaptırdığı orijinal tasarımının aynısı olmasa bile ruhunu taşıyor. 2. Dünya Savaşı sırasında bombalanan yapının kulesi günümüzde Münih Oyuncak Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

4. St. Peter Kilisesi

St. Peter Kilisesi (Alter Peter) de şehrin diğer önemli yapıları gibi Marienplatz’de yer alıyor. Sanatsal ve mimari şaheserlerle dolu olan bu kilisenin tarihi 11. yüzyılın başlarına kadar gider. 1327 yılında yaşanan yangın sonrasında kule hariç tüm bina Gotik tarzda yeniden inşa edilmiş. 17. yüzyıla gelindiğinde ise kilise Rönesans çizgilerine göre yeniden şekillendirilmiş. Dilerseniz kulesinin kulesine çıkarak Münih manzarasını seyredebilirsiniz.

5. Frauenkirche

1468-1488 yılları arasında inşa edilen Gotik tarzdaki Frauenkirche (Dom zu Unserer Lieben Frau), şehrin önemli ve tarihi kiliselerinden. Kilisenin İtalyan Rönesansı üsluba sahip kubbesi 1524 yılında eklenmiş. Kilise içerisinde önemli isimlerin mezarları da yer alır. Bunlardan en önemli olanı 1347 yılında ölen Kral IV. Ludwig’in mezarı. Gotik pencereleri, birbirinden güzel heykelleri, önemli altar panoları ile kiliseye gitmek için Marienplatz Meydanı’ndan kısa bir yürüş yapmanız yeterli.

6. Maximilianstrasse

Maximilianstrasse, Münih’in en önemli alışveriş caddelerinden biri. Rezidenz ve National Theatre binalarının yer aldığı Max-Joseph Platz’den başlayan cadde üzerinde birçok önemli mazağa yer alıyor. Özellikle caddenin batı kanadı sahip olduğu butikler, mazağalar, mücevhercileri ile ünlü. Dolce Gabbana, Versace, Louis Vuitton, Chanel ve Dior gibi birçok dünyaca ünlü markanın mağazalarını bu cadde üzerinde bulabilirsiniz.

Siz de Münih uçak bileti fırsatlarını inceleyerek bu tarik ve kültür zengini şehri ziyaret edebilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here