Uçak Bileti

Doğal güzellikleri, tertemiz havası, birbirinden büyüleyici yaylaları ve damakları şenlendiren enfes yöresel yemekleriyle hafızalara kazınan Trabzon, Türkiye‘nin ve Karadeniz coğrafyasının en popüler turizm merkezlerinden biri. Yazın etrafı saran yemyeşil ağaçlarla kışın ise karın beyaz örtüsüyle donanan bu etkileyici şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de hayranlık uyandırıyor. Yaylalarında gezerken kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceğiniz Trabzon’da, misafirlerini büyük bir içtenlikle ağırlayan güleryüzlü ve kıvrak zekalı insanların arasında olmanın keyfini çıkarın.

Trabzon’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Sümela Manastırı

Milattan Sonra 365-395 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen Sümela Manastırı, muhteşem mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle şehrin en popüler ziyaret noktalarından. Araçla belli bir noktaya kadar gidilebilen Sümela Manastırı’nı görmek isteyenler kısa bir yürüyüşü de göze almalı. Bölgede hakim olan sis nedeniyle zaman zaman manzarası kapansa da Sümela’nın eşsiz manzarasını görmeden Trabzon’dan kesinlikle ayrılmayın.

2. Uzungöl

Heyelan sonucu meydana gelen Uzun Göl, çevresini saran yemyeşil ormanların oluşturduğu muazzam manzarayla hayranlık uyandırıyor. Şehre düzenlenen gezi turlarının ve doğa yürüyüşü yapanların vazgeçilmez duraklarından olan Uzungöl’ü görmek isteyenlerin hava kararmadan önce bölgeye ulaşması gerekli. Zira akşam olduğunda gölün manzarasını görmek pek mümkün değil.

Mobil Uygulama

3. Lapazan Yaylası

Doğa yürüyüşlerini, kamp yapmayı en önemlisi de doğayı seviyorsanız Lapazan Yaylası sizin için tam bir cennet olabilir. Serin havası, etrafı saran rengarenk çiçekleri ve ciğerlerinizde bayram etkisi yaratan tertemiz havasıyla aklınızı başınızdan alacak olan Lapazan’a giden herhangi bir toplu ulaşım aracı yok. Eğer buraya gitmeyi kafaya koyduysanız araç kiralayarak yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

4. Trabzon Kalesi

Şehre denizden gelebilecek olan saldırıları önlemek için Trabzon’un en yüksek tepesine kurulan Trabzon Kalesi, çevresini saran yeşil örtüyle harika bir uyum oluşturuyor. Yukarı Hisar, Orta Hisar ve Aşağı Hisar olmak üzere üç bölümden meydana gelen bu kalenin en eski kalıntılarının Milattan Önce 4. yüzyıldan bu yana ayakta olduğu biliniyor. Şehrin en eski tarihi yapısı olan bu kale, Ortahisar yakınlarında bulunuyor.

5. Ayasofya Müzesi

Günümüzde şehir merkezinde konumlanan Ayasofya Müzesi, 1250-1260 yılları arasında Kral 1. Manuel tarafından kilise olarak inşa ettirilmiş. Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon’u fethetmesinin ardından camiye dönüştürülen bu yapı, bugün müze olarak kullanılmaya devam ediyor.

Harika doğası ve köklü tarihi geçmişiyle dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan bu şehre gittiğinizde, hamsili pilav, kurufasulye, muhlama gibi yöresel lezzetleri denemeyi de ihmal etmeyin. Bu keyifli yolculuğa çıkmadan önce Trabzon uçak bileti kampanyalarına bakarak gezinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here