Uçak Bileti

Yüz ölçümü ve nüfus yoğunluğu açısından dünyanın en büyük ikinci kıtası olan Afrika renkli şehirleri, ilginç kültürel yapısıyla çok özel bir coğrafya. Büyük nehirler, görkemli şelaleleri, safari turları, yaban hayatı, kabile yaşamı ile keşfedilecek pek çok yere sahip.

Pek çok popüler şehre sahip kıtada, adı daha az duyulmuş yerler heyecan verici pek çok yer var. İşte Afrika’da adını az duyduğumuz 9 şehir ve gezilecek yerleri.

Afrika’da Az Bilinen 5 Başkent

1. Ouagadougou

Ouagadougou

Ouagadougou, Afrika kıtasının batısında yer alan Burkina Faso’nun başkenti ve ülkenin en büyük şehri. Etnik çeşitliliği, gelenekleri, sanat değerleri, kabile yaşamları, yeraltı kaynakları, timsah gölleri ve safari yapılabilecek hayvanat bahçeleri gibi birçok doğal güzellikleri de bulunan şehir ülkenin en ilgi gören 3 şehrinden biri.

Afrika kumaş ve tekstil hayranları için bir cennet olan Grand Marché pazarı, heykellere ve müzik aletlerine kadar her şeyi satın alabileceğiniz Zanaatkar Pazarı, eşsiz turuncu katedral Cathédrale de l’Immaculée-Conception de Ouagadougou, Burkinabe kültürünün izlerini taşıyan Grand Mosquée, büyük bir kompleks içinde yer alan Musée Nationale, Müzik Enstrümanı Müzesi’ni (Musée de la Musique) şehrin başlıca görülecek yerleri.

Mobil Uygulama

Thomas Sankara Uluslararası Havaalanı Ouagadougou’na aktarmalı ya da direkt seferlerle uçabilirsiniz. Burkina Faso uçuşları İstanbul Havalimanı’ndan (IST) başlıyor ve ülkenin başkentinden bulunan Ouagadougou Havalimanı’nda (OUA) son buluyor. Ülkeye yapılan direkt uçuşların süresi ise yedi saat.

ⓘ En uygun Ouagadougou uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Harare

Harare

Harare, Afrika kıtasının güneyinde bulunan Zimbabve’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri. Harare, Victoria Şelaleleri kadar turistik değil, ancak yine de birçok eğlenceli aktiviteye, kültürel manzaraya ve güzel doğal noktalara sahip. Birçok başkentin aksine, Harare’de ziyaret edilebilecek en iyi yerler şehrin eteklerinde, bu da onların etrafında kolayca yürüyemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Domboshawa olarak da bilinen, kelimenin tam anlamıyla ‘Kızıl Kaya’ olarak tercüme edilen Harare’nin eteklerindeki bu granit tepe, gün batımını sevenler için harika bir yer. Vahşi yaşam barınağında ve yetimhane olan, hayvanların çoğu bir kafeste kalmak yerine çimenlerde özgürce dolaştığı Wild is Life Sanctuary, şehir merkezinde kudu, gergedan, zürafa ve fil gibi oyunların yanı sıra çok çeşitli kuşlar ve yerli bitki örtüsünü görebileceğiniz birkaç yerden biri olan Mukusivi şehrin en çekici yerleri.

Harare Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine 12 km uzaklıkta. Harare’ye Thy, Air Tanzania ve Ethiopian havayolları ile aktarmalı olarak uçabilirsiniz. En uygun Harare uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Antananarivo, Madagascar

Antananarivo

Antananarivo, Afrika’nın güneydoğusunda yer alan Madagaskar’ın başkenti. Tana olarak da biliniyor. Madagaskar’ın en renkli ve çekici şehri olan Antananarivu, iki pitoresk tepenin üzerinde yer alıyor. Gölleri, kanalları, zümrüt pirinç tarlaları, Arnavut kaldırımlı sokakları, geleneksel tarzda yapılmış gecekonduları ve kırmızı kiremitli pastel renkli balkonlu evleriyle tanınıyor.

En önemli tarihi mekanlar arasında Antananarivo, özellikle Kraliçe Ranavalona için 17. yüzyıla kadar inşa edilen büyük ölçekli bir kraliyet kompleksinin bir parçası olan Saray Ruva’yı öne çıkarıyor. Zoma (şimdi Ana) Pazar, Lemur Parkı, Ambohimanga Sarayı, Tsimbazaza Hayvanat Bahçesi, Sanat ve Arkeoloji Müzesi, Timsah Çiftliği, Madagaskar Egzotik Kelebek Çiftliği, Başbakan Sarayı (Andafiavaratra) şehrin en çekici yerleri.

Ivato Uluslararası Havaalanı, şehir merkezinin 16 km kuzeybatısında yer alıyor. Türk Havayolları, Kenya Airways, Egypt Air, Ethiopian Airlines ile aktarmalı olarak Antananarivo havalimanına uçabilirsiniz. En uygun Antananarivo uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Monrovia, Liberya

Monrovia, Batı Afrika’da yer alan Liberya’nın başkenti. Atlantik kıyısında, Mesurado yarımadası üzerinde yer alan Monrovia, ülkenin en kalabalık şehri. Monrovia, diğer Afrika başkentlerine kıyasla daha küçük, bu nedenle gezmesi kolay ve keyifli.

Ducor Hotel (Monrovia’nın muhteşem manzarasına sahip terk edilmiş lüks otel), Su Kenarı Pazarı, plajlar (Golden Beach, Libassa, Kendeja tatil köyleri), şehir merkezinde ilginç mimariyi keşfedin. The National Museum of Liberia, Bernard’s Beach, Cape Mesurado şehrin başlıca görülecek yerleri.

Monrovia-Roberts Airport şehir merkezinden 60 km uzaklıkta. Royal Air Moroc ile Casablanca ve Sierra Leone’den iki aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En uygun kampanyalı Monrovia uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Blantyre, Malavi

Blantyre

Blantyre, Afrika kıtasında bulunan Malavi’nin bir şehri. Malavi’nin başkenti Lilongwe şehri, ancak Blantyre, ülkenin Blantyre Bölgesi’nin başkenti ünvanına sahip. Afrika kıtasının orta kısmında kurulan ilk şehir olma özelliğini taşıyan Blantyre, Malavi’nin ticari açıdan en önemli şehri ve ikinci büyük şehri.

Şehir, Majete Wildlife Reserve ve Mt Mulanje’yi keşfetmek isteyenlerin uğrak yeri. Safari yapmak isteyenler için pek çok tur firması var. La Caverna Art Gallery, The Society of Malavi Library, St Michael and All Angels Church, The Way of the Cross/ Njira ya Mtanda, Chichiri Museum Blantye’de safari dışında birşeyler yapmak isterseniz uğramanızı tavsiye ettiğim yerler.

Chileka Uluslararası Havalimanı, şehre en yakın havalimanı ve oldukça küçük. Balntyre’ye 13 km uzaklıkta. Emirates ve Ethiopian havayolları ile Dubai, Johennesburg aktarması yaparak Blantyre’ye ulaşabilirsiniz. En uygun Malavi uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here