Uçak Bileti

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Van, bölgenin en kalabalık şehri. 1 milyon 100 bini aşan nüfusuyla, hareketli bir şehir yaşantısına sahip olan Van, son yıllarda özellikle iç turizmde yükselen bir değere dönüştü.

Meşhur Van kahvaltısı, Van kedisi, Akdamar Adası, Van Kalesi ve Van Gölü gibi her biri birer marka olan değer şehrin tanınmasına yardımcı oluyor. Kuzeyde Ağrı, batıda Bitlis, güneybatıda Siirt ve güneyde Hakkari illeri ile komşu olan şehrin doğusunda ise İran bulunuyor.

Urartu-Van-Ucak-Bileti

Türkiye’nin en büyük gölü ve kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında, verimli, akarsuyu bol, uygun iklim koşullarına sahip bir coğrafyada kurulan Van’ın tarihi oldukça eski. MÖ 7,000’li yıllara kadar uzanan tarihi geçmişi ile bölgenin en eski izlerine Van topraklarında rastlanıyor.

Van’ın Tarihi

Van Kalesi’nin 6 kilometre güneyindeki Tilkitepe ve Van Gölü’nün kuzeyindeki Ernis mezarlıklarında gerçekleştirilen kazılarda Kalkolitik, Bronz ve Demir çağlarına ait izler ortaya çıkarılmış. Modern tarihi Urartularla başlayan şehir, Doğu Anadolu Bölgesi ve Ermenistan’ın büyük bölümüne egemen olan devletin merkezi konumundaydı.

Mobil Uygulama

İskitlerin istilası ardından zayıflayan, İran’dan gelen Medler tarafından yıkılan Urartulardan sonra bölgeye Ahamenişlerler, Büyük İskender, Selevkoslar, Ermeniler, Partlar, Romalılar, Sasaniler ve Doğu Romalılar hakim olmuş.

Müslüman Arapların 644 yılında bölgeyi fethetmesiyle bir süre Arap egemenliğine giren Van, daha sonra Rumların hakimiyeti altında yaşamış. Abbasi ve Rumlara bağlı Ermeni beylerin yönettiği topraklara 11. yüzyıldan itibaren Türkmenler yerleşmeye başlamış.

Van Gölü ve çevresinde Selçuklular, İlhanlılar, Celayiriler, Karakoyunlular ve Akkoyunluların da izleri görülüyor. 16. Yüzyılda Safevilerin Doğu Anadolu’da güçsüzleşmesiyle birlikte Osmanlı’nın artan etkisi Van’da dönüm noktası olmuş.

Muradiye-Van-Ucak-Bileti20. yüzyıla kadar Ermeni, Türk, Kürt ve Arap nüfusun hoşgörü ortamında, birlikte yaşadığı Van’da İran ve Osmanlı’nın geleneksel izleri sosyal yaşamda hakim.

İyi bir yüzücü olan, bir gözü mavi bir gözü kehribar renginde olan kedisiyle, Ermeni kültürünü yansıtan Akdamar Kilisesi ile, birçok hikaye ve efsaneye konu olan gölü ve muhteşem doğasıyla Van, Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında.

Van uçak bileti alarak Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilen şehri, keşfetmek için çok da düşünmeye gerek yok. Hemen uçak bileti rezervasyonunu yapın, şehri keşfetmeye hazırlanın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here