Uçak Bileti

Otobüs yolculukları yeme-içme düzenimizi değiştiren, mide sağlığına her zamankinden çok daha fazla dikkat etmemiz gereken bir süreç. Özellikle 7-8 saati aşan otobüs yolculuklarında daha da hassas davranarak yolculuk sonrasındaki dönemde sıkıntı çekmemek için bazı basit önerilere kulak vermek gerekiyor.

Otobüs Yolculuğunda Ne Yemeli?

1. Kısmen tok olun

Otobüs yolculuğuna başlamadan önce uzmanların önerisi kısmen tok olmak yönünde. Otobüse binmeden önce dikkat etmeden karnınızı tıka basa doldurmanız halinde daha yolculuğun başında midenizi yoracağınızdan mide bulantısı riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

2. Sıvı tüketimine dikkat

Otobüs yolculuklarında hareketsizlik ve dikkat kaybı gibi durumlarla karşılaşmamak adına uzmanların önerisi bol sıvı tüketmek. Otobüsle seyahat edilen süreye göre ayarlayabileceğiniz sıvı tüketiminde aşırıya kaçmanız durumunda ise mola yerindeki tuvalete kadar dayanıp dayanamayacağınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

3. Abur cubura dur deyin

Otobüs yolculuğu öncesinde ve yolculuk sırasında abur cubur tüketiminden kaçınmak gerekiyor. Aşırı tuzlu, şekerli, baharatlı bu yiyecek ve içecekler mide bulanması ve halsizlik gibi durumlara neden olabiliyor.

Mobil Uygulama

4. Mola yerlerine dikkat

Otobüslerin seyahat sırasında mola verdiği dinlenme tesisleri birçok için unutulmayacak kötü anıların başladığı ilk nokta anlamına geliyor. Aşırı yağlı ya da şekerli gıdalardan uzak durmanız gereken mola yerlerinde mümkünse çok ağır yiyecekler tüketmeyin.

Alışık olmadığınız yemekler ve kullanılan yağ türüne göre mideyi bozup, ishal olma gibi durumlarla karşılaşma riskini böylece minimuma indirebilirsiniz.

5. Sigaradan uzak durun

Otobüs yolculuklarında verilen molalarda sigara kulanan kişiler 5-10 dakikalık sürenin tamamını sigara içmeye ayırabiliyor. Bilinen tüm zararlı özelliklerinin yanında sigara dumanının insan midesine de doğrudan etkileri bulunuyor. Yolculuk sırasında mide ağrısı ve mide bulanması yaşamamak adına sigara tüketimini sınırlayın; mümkünse hiç içmeyin!

6. Ayran ve yoğurtla aranıza mesafe koyun

Ayran ve yoğurt içeren tüm ürünler insan metabolizmasını yavaşlatarak uykuya ve sersemliğe neden oluyor. Otobüs yolculuklarında sersem bir hale bürünüp, seyahatinizin kabusa dönmesini engellemek için ayran ve yoğurt gibi ürünlerle aranıza mesafe koyun.

7. Mide koruyucu ve ağrı kesici taşıyın

Seyahatler sırasında her türlü önlemi alıp, tüm önerileri eksiksiz uygulamanıza rağmen yine de mide sorunu ya da baş ağrısı gibi sorunlar yaşıyorsanız yanınızda taşıyacağınız ilaç çantasında ağrı kesici ve mide koruyucu başta olmak üzere temel konularda kısa sürde çözüm olabilecek ilaçları mutlaka taşıyın.

Bonus: Koltuk seçimine dikkat

Otobüste koltuk seçimi tam anlamıyla bir sanat. Yola bakmak midenizi bulandırıyorsa en önden koltuk seçmemelisiniz. Ara sıralardaki koltuklarda, yolu görmeden seyahat edemiyorum diyenler için de 1-2-3 ve 4 numaralı koltuklar tercih edilmeli.

Koridor tarafında oturup sürekli giriş çıkışlarda ayağa kalkmak istemiyor, molalarda da dışarı çıkmayı sevmiyorsanız pencere kenarı ya da tekli koltukları seçebilirsiniz. Otobüste doğru koltuk seçimi psikolojinizi rahatlattığı gibi hassas ve kırılganlığınızı ortadan kaldırarak keyifli bir seyahat yapmanıza yardımcı oluyor.

Otobüs bileti Turna.com’da

Türkiye’nin online uçak bileti platformu Turna, otobüs bileti satışında da deneyimi ve tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Turna’nın mobil aplikasyonu ve web sitesi üzerinden Türkiye’nin dört bir yanında seferleri bulunan 300’den fazla otobüs firmasının biletlerini karşılaştırabilir; en uygun fiyatla hiçbir ekstra komisyon ödemeden otobüs biletinizi satın alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here