Uçak Bileti

Luanda, Angola‘nın Atlas Okyanusu kıyısına kurulu en büyük şehri ve başkenti. Angola’nın yönetim ve ticaret merkezi Luanda, Angola’nın en büyük, kalabalık ve güzel şehri. Halen 5 milyon civarındaki nüfusu ve okyanusa kıyısı olması nedeniyle geliştirdiği ticari bağlantıları, şehri hem çok büyütmüş hem de gezme açısından önemli bir konuma getirmiş.

Angola, güneybatı Afrika’da, Nambiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Zambiya ile komşu olan bir ülke. Batısında Atlas Okyanusu’nun bulunduğu, Angola’da doğal hayatı ile eşsiz. Bunun yanı sıra farklı bir kültürüyle de ziyaretçilerini oldukça etkileyen Angola diğer Afrika ülkeleriyle karşılaştırıldığında oldukça pahalı bir ülke.

Atlas Okyanusu Kıyısına Kurulu Bir Afrika Metropolü, Luanda

Angola’nın aynı zamanda en büyük şehri olan Luanda’nın yanı sıra, Benguela da müzeleriyle görülmeyi hak eden şehirlerden biri. Quiçama National Park ise ülkenin zengin doğal yaşamını keşfetmek için birebir. Diğer yandan sörf yapmak isterseniz Lobito’yu tercih edebilirsiniz. Tarihi yerlerin yoğunluklu olduğu şehirlerden birisi de Huambo.

Portekizce konuşan bir Afrika şehri olan Luando, oldukça güzel bir tatil destinasyonu. Angola’nın Portekiz sömürgesi olduğu dönemlerde yaklaşık 500 bin kişilik bir şehir olan kentin, deniz kenarında ve limana yakın bir konumda yer alan Old Town bölgesinde, şimdilerde eski taş binalar, bunların arasından yükselen modern gökdelenler, Arnavut kaldırımlı sokaklar, 5 yıldızlı oteller iş ve alışveriş merkezleriyle modern bir kent görünümünde.

Luanda’nın gezilmesi gereken yerlerde Miradouro da Lua bulunuyor. 1575’te São Paulo de Luanda ismiyle kurulan Luanda’nın Baixa Bölgesi, şehrin dar sokaklarını süsleyen eski koloni binalarıyla farklı bir atmosfere sahip. Yerel eşyaların, av ve müzik aletlerinin sergilendiği Antropoloji Müzesi, Eiffel Kulesi’nin mimarı Gustave Eiffel tarafından tasarlanan Palácio de Ferro, Nossa Senhora de Nazaré Kilisesi, Portekizli Mimar Vasco Regaleira tarafından tasarlanan Angola Ulusal Bankası ve Museu de Historia Natural, Nossa Senhora dos Remedios Kilisesi, Museu Central das Forças Armadas gibi yapılar da şehirde görülecek turistik yerler arasında bulunuyor.

Mobil Uygulama

Luanda’ya nasıl gidilir

Türkiye’den Luanda’ya direkt uçuş seferi bulunmuyor. Dubai ve Kahire aktarmalı uçuşlarla şehir merkezine yaklaşık 11 km uzaklıkta bulunan Quatro de Fevereiro Havalimanı’na inebilirsiniz. Luanda şehir merkezine ulaşmak için otobüs, araç kiralama ya da taksi gibi ulaşım araçları kullanılabilir. Yapmanız gereken tek şey bir Luanda uçak bileti almak. Angola uçak bileti alarak Angola’ya veya Luanda dışında Catumbela veya Lubango uçak bileti fırsatlarına da bakarak bölgeye en uygun şekilde uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Angola vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here