Uçak Bileti

Türkiye’nin muhteşem turizm destinasyonları arasında ilk sıralarda gösterilen Muğla’da, Dalaman Havalimanı sayesinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz olağanüstü güzellikte yerler bulunuyor.

Birbirinden güzel plajları, masmavi koyları ve yemyeşil doğası ile huzuru koklamak isteyenleri kendine çeken bu cezbedici noktalara yapacağınız yolculuklarla, Ege’nin etkileyici güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Dalaman Havalimanı Üzerinden Gidebileceğiniz 10 Yer

1. Datça

Datça Yarımadası çevresinde irili ufaklı 52 tane koy bulunuyor. Muhteşem koylarının yanı sıra Knidos Antik Kenti’yle de bilinen Datça, Muğla’nın en çok ziyaret edilen turizm noktalarından biri. Yaz aylarında yarımadaya gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde nüfusunda belirgin bir artış görülen Datça, Türkiye’deki yat turizminin de kilit noktalarından.

2. Sarıgerme

Dalaman Havalimanının yanı sıra çevre olan yakınlığı nedeniyle de Muğla’ya gelenlerin uğramadan geçmediği bir tatil yeri olan Sarıgerme, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alıyor. Durmadan esen rüzgarı ile sörf tutkunlarının da gözde duraklarından olan Sarıgerme, son yıllarda giderek artan popülaritesi ile dikkat çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Göcek

Çam ağaçlarından oluşan yeşil örtüsü, irili ufaklı koyları ve adaları ile büyüleyen Göcek‘te, altı adet yat limanı bulunuyor. Türk turizminin göz bebeği olarak görülen yerlerinden biri olan Göcek, ‘mavi yolculuk’ adı verilen tekne turlarının başlangıç ve bitiş noktası olması sebebi ile oldukça yoğun bir deniz trafiğine sahip. Bu güzel yerde eşsiz koyları keşfetmek için Göcek Tekne Turu yapmayı unutmayın.

4. Dalyan

Ortaca ilçesine bağlı bir mahalle olan Dalyan, ismini Köyceğiz Gölü Dalyanından alıyor. Göl ve Akdeniz’i birleştiren ana kanal üzerinde yer alan Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı da, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Plaja gelenler, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı alanları görme imkanı da bulabiliyor.

5. Fethiye

Telmessos, Kadyanda, Tlos gibi antik kentleri ve Likyalılara ait kaya mezarlarının yanı sıra ünlü Likya Yolu ve birbirinden güzel plajları ile dünyanın dört bir yanından turist çeken Fethiye, Muğla’nın en kalabalık ikinci ilçesi olarak geçiyor. Deniz ve kültür turizmi için oldukça elverişli bir yapıya sahip olan Fethiye, muhteşem koyları ve el değmemiş doğasıyla da göz alıyor.

Fethiye otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

6. Ölüdeniz

Hemen yan tarafında konumlanan Belcekız Plajında denize girenler turkuaz renkli dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz‘in gölü andıran durgunluktaki suları ise sakinliği ile ziyaretçilerine huzur veriyor. İncecik kumları ile dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen Ölüdeniz, Babadağ üzerinden yapılan yamaç paraşütü atlayışlarıyla ve dalış noktalarıyla da dünya çapında üne sahip bir bölge.

7. Akyaka

Azmak Nehri ve eşsiz doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Akyaka, Gökova Körfezinde antik kalıntılarla dolu üçlü ada grubunun en büyüğü olan Sedir adasına da ev sahipliği yapıyor. Akyaka’dan kalkan teknelerle de ulaşılabilen adadaki Kleopatra Plajı, dünyada çok nadir rastlanan bir kum türüne sahip. Koruma altında bulunan bu kumlara zarar gelmemesi için adada bir çok önlem alınıyor.

8. Marmaris

Marmaris, Turunç, Bozburun, İçmeler gibi koylarını gezebileceğiniz tekne turları, Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, Taşhan Kemerli Köprü gibi tarihi noktaları ve tertemiz plajları ile yaz aylarının vazgeçilmez seyahat rotalarından. Ayrıca dalış yapmayı sevenlerin Marmaris’te mutlaka uğraması gereken yerlerden olan Baca Mağarası ve Ayın Koyu ise sualtında unutulmaz manzaralarla karşılaşma fırsatı sunuyor.

9. Selimiye

Türkiye’nin en önemli yat limanlarından biri olarak kullanılan Sığliman Koyunun da bulunduğu Selimiye, bozulmamış doğası ve çarpıcı görünümünün yanı sıra Marmaris’te yapılan turların en gözde duraklarından olan Kızkumu ile de ünlü. Bulunduğu Orhaniye köyüne sayısız ziyaretçi çeken Kızkumu’nun, ılıman ve temiz sularında, deniz üzerinde yürüme imkanı bulabilirsiniz.

10. Köyceğiz

İsmini çevresinde bulunan Köyceğiz Gölünden alan Köyceğiz, muhteşem doğası ile son dönemlerde dizi ve film çekimlerinin de aranan adreslerinden olmaya başladı. Gölün yanı sıra Ekinci Koyu, Sultaniye Kaplıcaları, Ağla Yaylası gibi yerler de Köyceğiz’de, görülmeden dönülmemesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Muğla’nın en güzel seyahat rotaları arasında bulunan bu tatil duraklarına yapacağınız yolculuklarla unutulmayacak hatıralar biriktirebilmek için Dalaman uçak bileti fırsatlarını incelemeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Dalaman’da çok eğlenceli bir tatil yaptık, doğası ve canlı sokakları ile insanı büyüleyen bir yapısı var Dalaman’ın, ilk defa Dalaman’da denediğimiz araç kiralama hizmeti ile heryere kolayca ulaştık. Tavsiye edebilirim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here