Uçak Bileti

Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da yer alan Endonezya, 250 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi. 17 binden fazla adadan oluşan ülke, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Farklı kültürel izler ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Endonezya adaları seyahat severlerin rotasında. Endonezya’yı keşfetmek isteyen ve nereden başlayacağını bilemeyenler için Endonezya’da görülmesi gereken en güzel adalar bu listede.

Endonezya’da Görülmesi Gereken Adalar

1. Gili Trawangan 

Endonezya’nın ana karasından en uzak noktada yer alan en büyük ada unvanını taşıyan Gili Trawangan, aynı zamanda bölgenin en turistik destinasyonları arasında. Magic mushroom tutkunlarının gözdesi bu ada bölgenin en ekonomik konaklama alternatiflerine de sahip.

Mobil Uygulama

2. Komodo ve Rinca

Birçok kişinin adını duyduğunda ürkmesine neden olan Komodo ejderlerinin ana vatanı Komodo Ulusal Parkı, volkanik dağlar ve pirinç tarlaları ile bölge kültürünü deneyimlemek için en güzel noktalardan. Yerel halkın ora ismiyle seslendiği Komodo ejderleri ve sayısız yabani hayvanı doğal ortamında görebileceğiniz bu adada doğal yaşama doyacaksınız.

3. Flores

Volkanik toprak yapısı nedeniyle verimli bir ada olan Flores, özellikle yağmurlu dönemin ardından mis gibi toprak kokusu ve yemyeşil bitki örtüsüyle başınızı döndürecek güzellikte. Birçok ilkel kabilenin yaşamını sürdürdüğü ada nüfusunun yüzde 95’i Katolik. Krater gölleri ve ormanları ile Flores, mutlaka görülmeli.

4. Sumatra

Büyük bölümü hala keşfedilmemiş Sumatra adasını trajik görüntülere tanık olduğumuz tsunami felaketinden hatırlıyoruz. Doğa tutkunları ve yeni yerleri keşfetmeyi sevenler için tam anlamıyla bir cennet olan Sumatra’da vahşi doğal yaşam alanlarında görebileceğiniz orangutanlar birçok ziyaretçinin bu adaya geliş sebebi.

5. Nusa Lembongan 

Endonezya’nın en küçük yüzölçümüne sahip adalarından Nusa Lambongan, dalış tutkunlarının gözdesi. Yerel halkın balıkçılık ve deniz yosunu ile geçimini sağladığı bu ada sakin gündelik yaşamı ile huzurlu bir kaçış rotası.

6. Bali 

Endonezya demek Bali demek aslında. Ünlü masajı ile de tanıdığımız Bali Adası, Endonezya’nın turizmde en tanınan markalarından. Küçük ve volkanik bir ada olan Bali 3.1 milyon kişinin yaşadığı büyük bir yerleşim yeri. Kendine özgü kültürü ve turistik aktiviteleri ile bölge ziyaretçilerinin olmazsa olmazlarından.

7. Lombok

İslam dininin egemen olduğu Lombok adası, Bali’nin 35 km doğusunda konumlanıyor. Çevre kirliliği ve trafik sorununun görülmediği adada el değmemiş onlarca plaj var. Yüksek dağlarla çevrili sahil şeridi ve yemyeşil orman dokusuyla Lombok adası keyifli bir kaçamak için ideal.

8. Sulawesi 

Endonezya takım adalarının ortasında yer alan Sulawesi adası bölgenin en zorlu coğrafi koşullarına sahip. Adanın dört bir yanını saran dağlar nedeniyle ulaşım çok zor, doğa ise bakir. Bölgede medeni koşullardan uzak çok sayıda kabile var.

9. Kalimantan

Tropikal ormanlarla çevrili Kalimantan adası, vahşi yaşamın izlerini en iyi şekilde gözlemleyebileceğiniz yerler arasında. Borneo adasının büyük bölümünü kaplayan Kalimantan, turizmin yeni yeni başladığı destinasyonlardan. Maceraperestler ve doğa tutkunlarının keşfetmekten keyif aldığı bu coğrafya dünyanın en etkileyici hissini yaşayabileceğiniz bir deneyim yaşatacak.

10. Gili Meno

Gili Meno adaları, kalabalık olmayan nüfusu ve sakin yapısıyla huzur arayanların adresi. Tropikal kuş türlerine ev sahipliği yapan ada doğal yaşam parkını andırıyor. Dalış ve doğa sporlarıyla ilgilenenlerin mutlaka görmesi gerek.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here