Uçak Bileti

Viyana, sanatı ve kültürü ön plana çıkmış önemli bir şehir. Avusturya’nın başkenti Viyana, Avrupa’nın kültür ve sanat başkenti olarak anılıyor. Barok sarayları, meşhur Burgtheater ve Staatoper tiyatroları ve St. Stephen Katedrali’nin çevresini dolaşan, dar Orta Çağ sokakları ile hali hazırda bir açık hava müzesini andırıyor.

Viyana dünyaya birçok eşsiz güzellik katmış bir şehir. Klasik müziğin başkenti, zarif Viyana valsi, enfes çörekleri, daha pek çok özelliği ve tarihi kimliği ile ziyaretçilerini büyüleyen bir şehir. Şehirde ulaşım inanılmaz kolay. Uzak semtlere bile en az iki farklı yol ile gitmek mümkün. 5 tane metro, tramvay, otobüsler yer alıyor.

1. Bratislava

Slovakya’nın başkenti olan Bratislava, farklı bir kültüre tanıklık etmek için birebir. Yalnızca bir saatlik uzaklıkta olan Bratislava, Viyana’nın elli kilometre doğusunda bulunuyor. Tuna Nehri kıyısında yer alan kent, parlamentosu, devlet binaları, üniversiteleri, müzeleri ve tiyatrolarıyla siyasi ekonomik ve kültürel bir merkez. Viyana seyahatinizi aynı zamanda Bratislava’da düzenlenen çok sayıdaki festivallerden birine denk getirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Danube Vadisi

Danube Vadisi ve Melk Manastırı şehir hayatından uzaklaşıp şehrin doğanın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyor. Danube Vadisi seyahati, sizleri ormanlara, yaylalara, Wachau Vadisi’nin tarihi manastırlarına götürüyor. Dilerseniz Tuna üzerinde yaklaşık bir saat süren tekne gezisine katılabilir, Viyana’ya gelmişken doğaya karışabilirsiniz.

3. Salzburg

Mozart’ın doğup büyüdüğü ve tüm dünyayı etkileyen bestelerini yaptığı masalsı şehir Salzburg, küçücük bir Avrupa kenti olsa da tüm dünyadan binlerce turist ağırlayan şahsına münhasır bir dünya. Viyana’ya gelmişken, buradan hareket eden satın alabileceğiniz en güzel turlardan biri de Salzburg turu.Ortaçağ’dan kalmış tarihi dokuları, zarif meydanları, görkemli kale ve katedralleri, Mozart çikolataları ve daracık sokaklarda gezinen şık Salzburglularla büyüleyici bir Avrupa kenti burası. Alplerin muhteşem manzaraları eşliğinde bir sürüş rotası izleyerek kendiniz de gidebileceğiniz Salzburg’da, Mondsee Gölü, Salzburg Tarihi Şehir Merkezi, “The Sound of Music” filimin çekildiği Mirabell Sarayı’nı görebilirsiniz.

4. Budapeşte

Budapeşte, orta Avrupa’nın en şahsına münhasır kentlerinden. Viyana’ya gelmişken, harika bir doğu Avrupa şehrini daha görmek isterseniz eğer Salzburg’dan Budapeşte’ye devam edebilirsiniz. Yine şahane bir sürüş yoluyla ulaşabileceğiniz Budapeşte’de gezebileceğiniz ve hayran kalacağınız pek çok adres var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here