Uçak Bileti

Kuzey Amerika’da, enfes güzellikteki uçsuz bucaksız sahilleriyle ünlü bir adalar ülkesi olan Antigua ve Barbuda, Karayipler’in muhteşem atmosferini yaşamak için harika bir durak. Cristopher Colombus tarafından keşfedilene kadar bakirliğini koruyan bir bu yerleşim yerinin geçmişi Milattan Önce 2400’lü yıllara dek dayanıyor. Eğer siz de bembeyaz kumsallara uzanıp sıcak güneşin ve serin suların tadını çıkarma hayali kuruyorsanız, Antigua ve Barbuda’yı mutlaka görmelisiniz.

Antigua ve Barbuda’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. St. John’s

Ülkenin başkenti olan St. John’s, yaklaşık 22 bin kişilik nüfusuyla ülkenin en büyük şehri ve ana liman merkezi.  Bu şirin başkente gittiğinizde St. John’s Katedrali, St. John’s Botanik Bahçesi, Bağımsızlık Meydanı, St. John’s Antigua Light Deniz Feneri ve Barok Kuleleri gibi turistik yapıları mutlaka ziyaret edin.

2. Falmouth

Antigua Adasının güneyinde yer alan Falmouth, yaklaşık 700 kişi yaşadığı bir tatil kasabası. Gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan kasaba, doğa yürüyüşleri yapmak ve foto safari yapmak için de oldukça elverişli.

Mobil Uygulama

3. Codrington

Barbuda Adasının kuzeybatısında yer alan Codrington, 1685 yılında Christopher Codrington ve John Codrington ailesi tarafından kuruldu. 2017 yılında büyük bir kasırga felaketi yaşanan kasabanın yaklaşık nüfusu bin 250 kişi civarında.

4. Shirley Heights

Antigua adasının en güney ucunda yer alan askeri bir bölge Shirley Heights, tarihi dokusunun yanı sıra enfes manzarasıyla da adından söz ettiriyor. Ülkede günbatımı manzarası izlemek isteyenlerin gözdesi olan Shirley Heights, İngiliz Limanı ve Atlantik Okyanusunu görüyor.

5. Darby Mağarası

Codrington köyü yakınlarındaki Darby Mağarası, sarkıtları ve dikitleriyle Barbuda’nın en ilginç doğal güzellikleri arasında. Ülkeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden olan bu mağara çevresinde birbirinden keyifli yürüyüş yolları da bulunuyor.

6. Şeytan Köprüsü

Antigua Adası’nın kuzeydoğu ucunda yer alan Şeytan Köprüsü (Devil’s Bridge), devasa okyanus dalgalarının aşındırıp taşınması sonucu oluşan doğal bir köprü. Yerel halk tarafından şeytanlar tarafından yapıldığına inanıldığı için Şeytan Köprüsü ismini alan bu yer, fotoğraf meraklıları için de oldukça cazip.

7. Frigate Kuş Cenneti

Barbuda’nın kuzeybatı adasında yer alan Frigate Kuş Cenneti (Frigate Bird Sanctuary), ev sahipliği yaptığı yaklaşık 100 bin kuş türüyle Karayipler’deki en büyük kuş parkı. Sadece tekne ile ulaşım sağlanabilen bu park, kuş gözlemciliğiyle ilgilenenlerin akınına uğruyor.

Siz de bu harika ada ülkesini ve birbirinden etkileyici doğal güzelliklerini görmek için Antigua ve Barbuda uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

NOT: Antigua ve Barbuda vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here