Uçak Bileti

Türkiye’nin doğu sınırı komşularından biri olan Ermenistan, Güney Kafkasya’da yer alıyor. 1991 yılında bağımsızlığını kazanana kadar Sovyetler Birliği çatısı altında bulunan ülke, doğuda Artsah Cumhuriyeti (Dağlık Karabağ Cumhuriyeti) ve Azerbaycan, kuzeyde Gürcistan güneyde ise İran’la komşu durumda.

Resmi ismi Ermenistan Cumhuriyeti olarak bilinen bu ülke, geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihi dokusu ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel ve mimari yapılarının yanı sıra göz kamaştıran manzaralar sunan doğal güzellikleriyle de oldukça cezbedici bir seyahat rotası.

Ermenistan’da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Ermenistan Tarih Müzesi

Ülkenin arkeolojik geçmişi ve modern tarihi hakkında ilginç ve çarpıcı bilgiler bulabileceğiniz Ermenistan Tarih Müzesi (History Museum of Armenia), başkent Erivan’da hizmet veriyor. Ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan bu tarih müzesinde, nümizmatik, etnografya, restorasyon gibi bölümler de yer alıyor.

Mobil Uygulama

2. Sevan Gölü

Ülkenin doğal güzelliklerini merak edenleri cezbeden bir güzelliğe sahip olan Sevan Gölü, yaklaşık 40 kilometrekarelik yüzölçümüyle Kafkasya’nın en büyük gölü. Gökçe Gölü ismiyle de bilinen bu göl çevresinde yaklaşık 11 tane plaj var. Uzun yıllar bölgedeki tarım arazilerini sulamak için kullanılan ve bu nedenle büyük bir su kaybı yaşayan göl, son yıllarda yapılan çalışmalarla eski günlerine geri dönmeye başladı.

3. Tatev Manastır Kompleksi

Tatev köyünde bulunan Tatev Manastır Kompleksi, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Orta Çağ döneminde ülkenin en önemli ruhani merkezlerinden biri olan bu kompleks, 9. yüzyılda inşa edildi. Bu tarihi kompleksin yanı sıra dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olmasıyla da bilinen Tatev köyü üzerinden yapılan yamaç paraşütü uçuşlarına katılarak, manastırı kuşbakışı izleme şansı bulabilirsiniz.

4. Geghard Manastırı

Geghard Manastırı, Ermenistan’ın Kotayk şehrinde bulunan tarihi bir Orta Çağ Manastırı. 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Geghard Manastırı, 4. yüzyılda kayaların içinden oyularak inşa edildi. Başkent Erivan’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta konumlanan bu manastır, ‘Mağara Manastırı’ anlamına gelen ‘Ayrivank’ ismiyle de anılıyor.

5. Dilijan National Park

Ermenistan’ın dört büyük milli parkından biri olan Dilijan National Park (Dilijan Milli Parkı), yaklaşık 240 kilometrekarelik alan üzerine kurulu. 40 farklı bitki türüne sahip olan bu park, zengin faunası, ormanları, tertemiz havası ve eşsiz manzaralarıyla doğa tutkunu turistlerin ve gezginlerin vazgeçilmez ziyaret adreslerinden biri.

Eğer siz de bu etkileyici ülkeyi keşfetmek ve unutulmaz hatıralar biriktirmek istiyorsanız, Ermenistan uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

NOT: Ermenistan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here