Uçak Bileti

Romantik atmosferi ve masmavi sulara sahip plajlarıyla balayı çiftleri için oldukça ideal bir tatil noktası olan Yeni Kaledonya, Okyanusya’da görebileceğiniz en şahane ada ülkelerinden biri. Büyük Okyanus’un güneydoğusunda, Fransa‘ya bağlı bir yerleşim olan Yeni Kaledonya, yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı şirin ve sevimli bir ada. Ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize isteyen Yeni Kaledonya’ya gitmek için en uygun dönem ise nisan ve kasım ayları arasındaki zaman. Ülkede, aralık ve mart ayları arasında tayfun olayları görülebildiği için tatil planı yaparken dikkatli olmakta yarar var.

Yeni Kaledonya’da Görebileceğiniz Yerler

1. Dumbea

Ülkenin sevilen tatil kasabalarından biri olan Dumbea, muhteşem manzaralara sahip yürüyüş yolları, gürül gürül akan sularıyla göz kamaştıran Dumbea Nehri ve doğanın huzurlu havasını koklamak isteyenleri bekleyen yeşil alanlarıyla biliniyor.

2. Amedee Plajı

EL değmemiş bakir koyları, bembeyaz kumlara sahip plajları ve dalış tutkunları için cennetten bir köşeyi andıran dalış noktalarıyla öne çıkan Amedee Plajı deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabileceğini en harika adreslerden.

Mobil Uygulama

3. Kuto Plajı

İnce ve bembeyaz kumsallara sahip bir plajda yüzmek en büyük hayallerinizden biriyse Kuto Plajı’nı görmeden adadaki tatilinizi bitirmeyin. Turkuaz renkli suları, çevresini saran ormanlık alan ve bölgeye özgü çam ağaçlarıyla nefis bir uyum oluşturan Kuto Plajı, adanın ünlü tatil noktalarından.

4. Yejele Plajı

Mare Adası’nda bulunan Yejele Plajı, bölgeyi gezmek için tekne turlarına katılan turistlerin en sevdiği yerlerden. Bu plaja gittiğinizde yüzmenin ve sıcacık güneşin tadını çıkardıktan sonra masaj yaptırıp, bedeninize küçük bir ödül verebilirsiniz.

5. Faubourg Blanchot

Mimariye merakı olan turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Faubourg Blanchot, kolonyal binaların oluşturduğu etkileyici ve nostaljik görüntüsüyle oldukça cezbedici bir kasaba.

6. Prony

Prony, 1900’lü yılların başında terk edilmiş bir kasaba. 1960’lı yıllarda ise yerleşimin yeniden başladığı küçük bir köye dönüşen Prony, günümüzde bölgenin tarihi dokusunu görmek isteyen turistlerle hareketli bir atmosfere kavuştu.

7. Bourail

UNESCO Dünya Mirası (UNESCO World Heritage of Humanity) Listesinde yer alan resifiyle ünlenen Bourail köyü, ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu gözler önüne seriyor. Bourail Müzesi, postane ve deniz feneriyle de turistlerin ilgisini çeken Bourail, ülkenin ana adası olan Grande Terre’de yer alıyor.

Siz de Okyanusya coğrafyasında yer alan bu enfes ada ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız, Yeni Kaledonya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here