Uçak Bileti

Afrika kıtasının doğu bölümünde yer alan denize kıyısı olmayan bir ülke olan Ruanda, engebeli yapısıyla ‘bin tepeli ülke’ olarak anılıyor. Doğuda Tanzanya, kuzeyde Uganda, güneyde Burundi, batı da ise Kongo Demokratik Cumhuriyeti’yle komşu konumda bulunan Ruanda, zengin kültürel dokusu ve köklü tarihi geçmişiyle bölgenin önemli ülkelerinden. Uzun yıllar Belçika sömürgesi altında kalan 1962 yılında da bağımsızlığını kazanan ülke, günümüzde doğal güzellikleri ve canlı türleriyle turistleri cezbeden bir yer haline geldi.

Ruanda’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Kigali Soykırım Anıtı

Yakın tarihin en büyük katliamlarından biri olarak kabul edilen ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Ruanda Soykırımı, ülke tarihinin en acı olaylarından. 1994 yılında yaşanan ve izleri bugün bile canlı olan bu soykırım hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler, ülkenin başkentinde bulunan Kigali Soykırım Anıtı’nı ziyaret edebilir.

2. Nyungwe Forest National Park

Doğa yürüyüşleri, şempanze takibi ve kuş gözlemciliği gibi aktivitelere katılabileceğiniz Nyungwe Forest National Park (Nyungwe Ormanı Ulusal Parkı), ülkenin güneybatı kesiminde yer alıyor. Yaklaşık bin kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu park, bozulmamış doğasıyla büyüleyen bir yağmur ormanına ve yüzlerce farklı tür hayvana ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Volcanoes Ulusal Parkı

Gorillerin yaşam alanı olarak kurulan Volcanoes Ulusal Parkı, Goril Parkı olarak da biliniyor. Kigali şehrinde yer alan ve 1925 yılından bu yana ziyarete açık olan Volcanoes Ulusal Parkı’nda giderek, gorillerin yaşamı hakkında ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz.

4. Kivu Gölü

Gisenyi kasabası sınırlarında konumlanan Kivu Gölü, Ruanda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında bulunuyor. Ülkede keyif ve huzur dolu zamanlar geçirip, hoş manzaralar izlemek isteyenlerin gözde ziyaret noktalarından olan Kivu Gölü, aynı zamanda ülkenin önemli su kaynaklarından.

5. Akagera Ulusal Parkı

Bölgedeki vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz safari turlarıyla ünlü olan Akagera Ulusal Parkı, yaklaşık bin 200 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. 1934 yılında Kigali şehrinde ziyarete açılan bu park, farklı bitki ve canlı türlerini görmek için oldukça ideal bir doğa alanı.

6. Ruanda Ulusal Müzesi

Ülkenin kültürel ve tarihi geçmişini yansıtan çok sayıda sanat eserinin sergilendiği Ruanda Ulusal Müzesi, 1989 yıllında ülkenin bağımsızlığını kazanmasının 25. yılı anısına kuruldu. Kigali şehrinin en popüler ziyaret adreslerinden olan bu müzeyi görmeden Ruanda gezinizi bitirmemelisiniz.

Eğer siz de bu ülkenin bakir doğasını ve göz kamaştıran manzaralarını daha yakından görmek istiyorsanız, daha fazla zaman kaybetmeden Ruanda uçak bileti kampanyalarına göz atmalısınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here