Uçak Bileti

Koca bir yıl iş stresinden bunalıp, yorgun düştükten sonra dinlenebileceğiniz kısa bir tatile çıkmak en doğal hakkınız. Tabi zaman kısa olduğu için bu tatili en iyi şekilde değerlendirip, zamanı verimli kullanmak gerek. Böylece az zamanda çok kaliteli bir tatil geçirerek dinlenebilir ve ilginizi çeken etkinliklere katılarak hoş zamanlar geçirebilirsiniz. İşte seyahat rehberinize ekleyip, tatilde zamanı verimli kullanmanızı sağlayacak önerilerden bazıları.

Tatilde Zamanı Verimli Kullanmanızı Sağlayacak Öneriler

1. Haftasonu planlarınızı uzatın

Resmi tatil ya da kurumunuza özel planlanan tatil dönemlerinizi haftasonuyla birleştirerek, iki günlük tatilinizi üç ya da dört güne kadar uzatabilirsiniz. Üstelik yola çıkmak için ertesi günü beklemenize de gerek yok. Valizinizi hazırlayıp, mesaiden hemen sonra yola çıkarak dinlenmek için de ekstra zaman kazanabilirsiniz.

2. Önceliklerinizi belirleyin

Tatile gitmeden önce o şehirde ya da kasabada gezip görmek istediğiniz yerleri belirleyin. Böylece gittiğiniz yerde acaba nereleri görmeliyim diye düşünerek zaman kaybetmenize gerek kalmaz. Ayrıca yola çıkmadan önce restoranlara ve o yerin ünlü yiyeceklerine dair birkaç ipucu edinmenizde de yarar olabilir.

Mobil Uygulama

3. Yolculuk süresince uyuyun

Gittiğiniz yerde dinlenmeye zaman ayırmak istemiyor ve hemen gezmeye başlamak istiyorsanız, yolda geçireceğiniz süre boyunca uyumayı deneyebilirsiniz. Bu sayede yol yorgunluğunu yolculuk sırasında atabilirsiniz.

4. Araba değil bisiklet kiralayın

Eğer şehir merkezinden çok uzağa gitme gibi bir planınız yoksa araba yerine bisiklet kiralayarak şehir içi gezinizde zaman kazanabilirsiniz. Araba kadar büyük bir araç olmadığı için sokak aralarındaki en ufak yerlere bile girebileceğiniz o bisiklet sayesinde park yeri arama derdinden de kurtulabilirsiniz.

5. Merkezi bir yerde konaklayın

Gezip görmeyi planladığınız yerlere yakın bir konumda konaklayarak, yolda harcayacağınız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu sayede yolda harcayacağınız 30 dakikada yeni bir kafe ya da restoran keşfedebilir ya da sevdiğiniz eğlence mekanında daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

6. Online bilet alın

Eğer tarihi yerleri ya da müzeleri gezmek istiyorsanız bilet kuyruğundan kurtulmak için online bilet almayı deneyebilirsiniz. Böylece diğer insanlar kapıda saatlerce bilet almayı beklerken siz çoktan gezinizi tamamlamış olabilirsiniz.

7. Plan yapın

Kalacağınız tesisi, gideceğiniz yerleri ve uçuş için harcayacağınız süreyi hesaplayarak, adım adım her şeyi planlayın. Böylece sürprizlere yer bırakmadan zamanınızın tamamını nasıl geçireceğinizi önceden bilebilirsiniz.

Uçak biletinizi alıp yola koyulmadan önce bu önerileri değerlendirerek hem zaman kazanabilir hem de daha çok yer görüp tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhabalar,

    Zaman hepimiz için en değerli kaynaklardan biri. Hem günlük hayatta hem de çalışma hayatında, zamanı verimli kullanmak, işlerimizi yoluna koymak istiyoruz. Ancak pek çoğumuz ‘zamanın bize yetmemesinden’ yakınıyoruz. Zamanımızı verimli kullanmak için ”Eisenhower Matrisi” hakkında yazdığım yazımı izniniz olursa sizinle de paylaşmak isterim:

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here