Uçak Bileti

Ekonomik bir seyahat planı yapanlar Güney Amerika’nın en renkli ülkelerinden olan Paraguay’ı ziyaret edebilir. Güneyde Arjantin, kuzeyde Brezilya, kuzeybatıda ise Bolivya ile komşu konumdaki Paraguay, 300 yıl boyunca İspanyol İmparatorluğunun bir parçası oldu. 1811 yılında Simón Bolívar’ın öncülüğünde gerçekleşen devrim hareketi sayesinde bağımsızlığını kazanan bu ülkede yaklaşık yedi milyon kişi yaşıyor. Eğlenmeyi ve futbolu bir yaşam biçimi haline dönüştüren bu ülkede, sıcakkanlı insanların arasında bambaşka bir kültürü keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. İşte Paraguay’da görebileceğiniz yerlerden bazıları.

Paraguay’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. La Santísima Trinidad de Paraná

La Santísima Trinidad de Paraná, 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren eski bir Cizvit yerleşim yeri. Güney Amerikalı misyonerler tarafından kurulan bu yerde kilise, çan kulesi, manastır gibi çeşitli yapılar da var. Yerli halk arasında Trinidad Harabeleri olarak anılan bu yerin geçmişi 17. yüzyıla dek uzanıyor.

2. Panteón Nacional de los Héroes

Paraguay’ın başkenti Asuncion’da yer alan Panteón Nacional de los Héroes (Paraguay Ulusal Kahramanlar Anıtı), şehrin sembol yapılarından biri. Yapımına 1863 yılında başlanan bu anıt, savaş dönemi sebebiyle yaklaşık 70 yılda tamamlanabildi. Anıtın çevresi ülkedeki gösterilere ve kutlama törenlerine de ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Asunción Cathedral

Asunción Cathedral (Asunción Katedrali), başkent Asunción’daki tarihi şehir merkezinde bulunan bir Katolik ibadethanesi. La Catedral mahallesindeki bu tarihi yapı, etkileyici mimarisi ve süslemeleriyle bölgeye gelen turistlerin uğrak ziyaret adreslerinden biri.

4. Centro de Artes Visuales Museo Del Barro

Latin Amerika sanatına meraklı olan turistlerin gözdesi olan Centro de Artes Visuales Museo Del Barro, Museo Del Barro (Çömlek Müzesi) ismiyle de anılıyor. İçinde birbirinden ilginç masklar, resimler, çamurdan yapılan heykeller, çanak ve çömlekler sergilenen bu müze, ülkenin kültürel dokusu hakkında etkileyici detaylar barındırıyor.

5. Botanical Garden and Zoo of Asunción

Botanical Garden and Zoo of Asunción (Botanik Bahçe ve Asunción Hayvanat Bahçesi), özellikle çocuklarıyla seyahat etmeyi seven turistler için oldukça cazip bir yer. Bölgeye özgü bitki ve hayvan türlerini görebileceğiniz bu bahçeler, sakin ve huzurlu zamanlar geçirmenize yardımcı olabilir.

6. Cerro Cora National Park

Cerro Cora National Park, 5 bin 53 hektar genişliğinde devasa bir doğal koruma alanı. 1976 yılında kurulan bu park, yeşilin en etkileyici tonlarını gözler önüne seren doğasının yanı sıra arkeolojik alanları, müzesi ve Aquidabán Nehri kıyısındaki rekreasyon alanıyla da öne çıkıyor.

Güney Amerika’nın etkileyici coğrafyasını daha yakından görmek isteyenler Paraguay uçak bileti kampanyalarına göz atarak, seyahatleri için hızlı bir başlangıç yapabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here