Uçak Bileti

Masal diyarlarını andıran görünümü ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Venedik, hem İtalya‘nın hem de Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden biri. Zaman zaman film çekimleri için de kullanılan şehir, romantizm kokan renkli ve görkemli sokakları ile kendine hayran bırakıyor.

Küçük ama sevimli bir şehir olan Venedik, balayı çiftlerinin de vazgeçilmez adreslerinden biri. Bu nedenle, tarihi binaların bulunduğu dar sokaklarda ya da şehrin dört bir yanını çevreleyen su kanallarında, gondolla gezen çok sayıda çift görmek mümkün. Ayrıca Venedik’e geldiğinizde sokaklarda kaybolmanın bir zorunluluk olduğunu da unutmayın. Zira tüm sokaklar birbirine benziyor ve bu noktada haritalar bile yetersiz kalabiliyor.

Venedik’in En Etkileyici 5 Yeri

1. Büyük Kanal

3,800 metre uzunluğa sahip Büyük Kanal, ulaşımın kondollar ve deniz otobüsleri aracılığı ile sağlandığı bu muhteşem yerleşim yerinin en yoğun bölgesi. 13. yüzyıldan kalma tarihi binalarla çevrili kanal, şehre gelen turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Mobil Uygulama

2. San Marco Meydanı

Şehrin görkemli yapıları arasında bulunan San Marco Bazilikası, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Dükler Sarayı gibi ünlü ve tarihi binalara ev sahipliği yapan San Marco Meydanı, şehrin en hareketli yeri.

3. Aziz Mark’ın Çan Kulesi

Venedik’in en çok ziyaret edilen yapılarından biri olan Aziz Mark’ın Çan Kulesi, 99 metre yüksekliği ile şehir manzarasının en iyi izlenebileceği yer olarak anılıyor. 1902 yılında tamamen yıkılan kulenin aslına uygun olarak yeniden yapılması ise 10 yıl sürmüş.

4. Rialto Köprüsü

Büyük Kanal üzerinde bulunan Rialto Köprüsü, 16. yüzyılda inşa edilmiş. Venedik’in en meşhur köprüsü olduğu için çevresinde yoğun bir insan popülasyonu bulunan Rialto, şehrin en gösterişli noktalarından.

5. Burano Adası

Gece çok sarhoş olan erkeklerin evlerinin yolunu karıştırmaması için rengarenk boyandığı söylenen renkli binaları ile şehrin en popüler yerlerinden biri olan Burano Adası‘nda dantel işlemeciliği de oldukça yaygın.

Avrupa’nın bu büyülü şehrine gidip, sokaklarını ve renkli dünyasını keşfetmek için Venedik uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here