Uçak Bileti

2004 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Polonya’nın kültür, sanat ve tarihi zenginlik bakımından öne çıkan yerleşim yerlerinden biri olan Varşova, aynı zamanda ülkenin başkenti ve en büyük şehri olarak da nitelendiriliyor. Vitul Nehri üzerine kurulan ve yaklaşık iki milyonluk bir nüfusa sahip olan şehir, gezilip görülecek yerler bakımından sunduğu etkileyici seçenekler ile ülkenin en popüler turizm destinasyonları arasında. İkinci Dünya Savaşı sırasında çok büyük hasar alan ve neredeyse yüzde 80’i harabeye dönüşen şehir, Sovyetler Birliği ülkelerinden aldığı destekle yeniden inşa edilerek, günümüzdeki görünümünü kazanmış.

Varşova’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Stare Miasto (Old Town)

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Stare Miasto (Old Town) bölgesi, şehrin en popüler turistik adreslerinden biri. Muhteşem atmosferi ve tarihi dokusuyla göz alan bölge, İkinci Dünya Savaşı döneminde ağır hasar almasına rağmen, 1980’li yıllarda eski dönemine uygun şekilde yeniden yapılmış.

2. Kültür ve Bilim Sarayı

230.5 metre ile şehrin en yüksek yapısı olan Kültür ve Bilim Sarayı, etkileyici bir şehir manzarası izlemek isteyenlerin ilk durağı oluyor. Şehir merkezinde bulunan 42 katlı bina, eşsiz manzarasının yanı sıra ev sahipliğini üstlendiği konser, sergi, tiyatro gibi kültür sanat etkinlikleriyle de adından söz ettiriyor.

Mobil Uygulama

3. Kraliyet Kalesi

13. yüzyılda inşa edilen ve günümüzde kraliyet ailesinin eşyalarını ve kalenin mimari dokusunu merak edenlerin gözdesi haline gelen Kraliyet Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kaleyi ziyaret edenler, Kale Meydanı’nda yer alan dükkan ve kafelere uğramayı da ihmal etmiyor.

4. Kraliyet Yolu

Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Kraliyet Yolu, Kraliyet Kalesi’nden Lazienski Park’a kadar uzanıyor. Yürüyüş yapmayı sevenler için oldukça hoş bir güzergah olan Kraliyet Yolu, çevresindeki tarihi binalar ve müzelerle de dikkat çekiyor.

5. Wilanow Sarayı

Varşova’nın Wilanow bölgesinde bulunan bir kraliyet sarayı olan ve Kral III. Jan Sobieski için yaptırılan Wilanow Sarayı, şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1805 yılında kurulan Saray Müzesi ise ülkenin kraliyet ve sanatsal mirasının deposu olarak nitelendiriliyor.

Varşova’ya Nasıl Gidilir?

Soğuk iklimi nedeniyle daha çok hava sıcaklıklarının yüksek olduğu mayıs-eylül ayları arasında ziyaret edilen Varşova’ya, Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuş seçenekleri ile seyahat etmek mümkün. İstanbul üzerinden Paris, Frankfurt, Kyiv ve Moskova aktarmalı da gidilebilen şehirde, ülkenin en büyük uluslararası havalimanı olan Varşova Chopin Havaalanı hizmet veriyor. Türkiye ile Varşova arası havayoluyla yaklaşık iki buçuk saat sürüyor.

Siz de Varşova uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, birbirinden güzel turistik noktaları bulunan bu harika şehri keşfetme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here