Uçak Bileti

Polonya’nın başkenti Varşova, sadece ülkenin değil Avrupa kıtasının da en eski şehirlerinden biri. Özellikle İkinci Dünya Savaşı sırasında neredeyse tamamen yıkılan şehir, yıllar içinde yeniden inşa edildi ve bugün hem ülkenin hem de Eski Kıta’nın en önemli kültür merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle tarihi yapılarıyla dikkat çeken şehirde görülmesi gereken pek çok etkileyici yer ve yapı bulunuyor. İşte onlardan bazıları.

Varşova’da Görülecek Turistik Adresler

1. Eski Şehir

İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük zarar gören Eski Şehir bölgesi, yapılan onarım ve restorasyon çalışmalarının ardından yeniden doğmuş gibi oldu. O yılların izlerine tanık olmak isteyenlerin uğrak noktası olan bu bölge çevresinde çok sayıda kafe ve restoran da bulunuyor.

2. Kraliyet Kalesi

Geçmişte Kraliyet ailesi tarafından kullanıldığı için Kraliyet Kalesi olarak anılan bu tarihi yapı da 2. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar alan yerlerden. Günümüzde restore edilerek turistlerin ziyaretine açılan kale içerisinde kraliyet ailesine ait odalar ve eşyalar oldukça ilgi görüyor.

Mobil Uygulama

3. Varşova Üniversitesi Kütüphanesi

Dünyanın en iyi üniversite kütüphaneleri arasında kabul edilen Varşova Üniversitesi Kütüphanesi, zengin bir kitap arşivinin yanı sıra muhteşem bir botanik bahçeye de sahip. Avrupa’nın en büyük çatı bahçeleri arasında kabul edilen bu bahçenin, şehir manzarasını da görmek gerek.

4. Kale Meydanı

Etrafı tarihi ve turistik yapılar ile çevrili olan Kale Meydanı (Plac Zamkowy), şehrin en kalabalık ve hareketli yerlerinden biri. Genellikle şehir gezilerinin başlangıç noktası olarak kabul edilen bu meydana gittiğinizde hediyelik eşya dükkanlarına uğramayı da ihmal etmeyin.

5. Polonyalı Yahudiler Müzesi

Ülkede yaşayan Yahudi vatandaşların 2. Dünya Savaşı’ndan kalma belge ve kalıntılarının sergilendiği Polonyalı Yahudiler Müzesi, savaş döneminin acı ama unutulmaması gereken yüzünü yansıtıyor.

6. Lazienki Park

Yürüyüş ve bisiklet parkurları, yeşil alanları ve huzurlu atmosferiyle şehir içinde bir kaçamak noktası olan Lazienki Park‘ın çevresi saraylar ve köşklerle çevrili. Burada hem doğanın hem de tarihi yapıların arasında olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

7. Varşova Ayaklanma Müzesi

Varşova Ayaklanması sırasında yaşanan yıkıma ve yeniden yapılanma sürecine dair izler taşıyan Varşova Ayaklanma Müzesi, gün içerisinde iki saat ayırarak gezebileceğiniz kadar ufak ama önemli bir turistik adres.

8. Komünizm Altında Yaşam Müzesi

İrili ufaklı çok sayıda müze barındıran Varşova’da, görülmesi gereken müzelerden biri de Komünizm Altında Yaşam Müzesi. Komünist düzen altındayken şehirde nasıl bir yaşam sürüldüğünü gözler önüne süren bu müzede, oldukça ilginç detaylarla karşılaşabilirsiniz.

Varşova uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu etkileyici şehrin sokaklarında unutulmaz bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here