Uçak Bileti

Özellikle yurt içinde tercih ettiğimiz otobüs yolculukları uzun vakit aldığında bazen zorlayıcı olabiliyor. 10 saat üstü yolculuklarda bu zorluk derecesi daha çok artıyor. Uzun yolculuklarda yanınıza almanız gereken oldukça önemli eşyalar var. Ben de bu eşyaları tek tek sizin için derledim.

Konforlu ve güvenli bir seyahat geçirmeniz ulaştığınız noktada daha keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. O zaman gelsin Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler listesi.

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

El Çantası

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Otobüs yolculuklarında küçük bir el çantasını yanınıza almanız hem güvenlik hem de küçük eşyalarınızı yanınıza alabilmeniz açısından işinizi kolaylaştıracaktır.

Bu el çantaları bazen kurtarıcı olabiliyor. Aşağıda saydığım her eşyayı bu çantalara koyabilirsiniz. El çantası seçerken koltuk üstü eşya dolaplarına koyabileceğiniz boyutta çanta almayı unutmayın.

Mobil Uygulama

Kulaklık

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Uzun otobüs yolculuklarında en iyi arkadaşınız kulaklıktır. Hem kendi telefonunuzdan hem de koltuk arkası ekranlardan faydalanmak için kulaklık şart.

Yolculuklar uzun sürdüğünden sıkılma durumu kaçınılmaz. Önceden telefonunuza indirebileceğiniz bir dizi ya da film vaktin hızlıca geçmesini sağlayabilir. Eğlenceli vakit geçirmek için kulaklık şart.

Rahat Kıyafetler

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Rahat kıyafetler sadece otobüs değil her yolculukta tercih edilmesi gereken eşyalardandır. Yolculuk uzun olunca rahat kıyafetler almazsanız oldukça rahatsız hissedebilirsiniz. Bu açıdan rahat kıyafetleri uzun otobüs ve uçak yolculuklarında tercih edin.

Rahat kıyafetlere ek olarak ayakkabı seçimi de oldukça önemli. Mümkünse rahat, ayağı sıkmayan ayakkabılar tercih edin. Yazın sıcaklarda terlik bile tercih edebilirsiniz.

Hırka & Yelek

Özellikle bahar aylarında otobüs yolculuğu yapacaksanız hırka ya da yelek mola yerlerinde çok lazım oluyor. Mola yerleri gece oldukça soğuk olduğundan üşütmemek için üstünüze yelek tarzında kıyafet almanız oldukça önemli. Aksi takdirde gezinize ya da ziyaretinize hasta başlama olasılığınız olabiliyor.

Atıştırmalık

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Atıştırmalıklar uzun otobüs yolculuklarının vazgeçilmezi. Gece birden gelen acıkma hissiyatını bastırmak için yanınıza atıştırmalık, eskilerin tabiriyle yolluk almayı unutmayın.

Mola yerlerinde dinlenme tesislerinde yemek imkanı olmakla birlikte bu yerler standart yerlere göre pahalı olabiliyor. Dolayısıyla atıştırmalık almak maliyet açısından da daha uygun olabilir.

Atıştırmalık olarak kokusu ağır olan şeyler tercih etmeyin. Belki bir sandviç ya da abur cubur tarzında bir şeyler tercih edebilirsiniz.

Seyahat Yastığı

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Uzun otobüs yolculuklarında en iyi arkadaşınız seyahat yastığıdır. 12 saat üstü yolculuklarda uyumak kaçınılmaz oluyor. Başı cama koyayım ya da sağa sola düşme derdinin ilacı boyun yastığıdır.

Boyun yastığı seçerken mümkünse viskon ürünler tercih edin. Plastik ürünlerden uzak durun aşırı terletebiliyor. Bir de aşırı büyük bir şey almayın zira taşıması kolay olmayabilir.

Boyun yastığına ek olarak belinize destek için küçük yastıklardan da satın alabilirsiniz.

Kulak Tıkacı

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Her türlü uzun yolculukta kulak tıkacı lazım olabiliyor. Bazen yolculuklarda yoldan gelen gürültü, otobüste ya da uçakta bebek sayısının fazla olması gibi durumlardan dolayı rahatsız olabilirsiniz.

Gürültü oranını azaltmak için kulak tıkacı işinize yarayabilir. Bu noktada kulak içi kulaklıklar da işinizi görebilir.

Ağrı Kesici İlaç

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Sadece otobüs yolculuklarında değil her yolculukta yanınıza almanız gereken bir şey ağrı kesici ilaçlar. Birden başlayan baş ağrısı ya da mide ağrısında bu ilaçlar imdadınıza koşuyor.

Abartmamak kaydıyla el çantanıza bir iki kapsül ilaç almanız yolculuğunuzun konforlu geçmesini sağlayabilir. Kronik rahatsızlığınız varsa sürekli kullandığınız ilaçları da unutmayın.

Şarj Aleti & Powerbank

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Günümüzde artık her şey elektronikleşiyor. Bu da beraberinde şarj sorununu getiriyor. Özellikle telefonlar akıllı oldukça şarjı da çabuk bitiyor.

Şarj sorunu için yanınıza şarj aleti almayı unutmayın. Bazen otobüslerde priz olmayabiliyor. Bu durumda powerbanklar işinize çok yarayacaktır. Yalnız powerbanki yolculuk öncesi şarj etmeyi unutmayın.

Valiz Etiketi & Kiliti

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Valizlerin karışmaması için ya da kaybolma durumunda kolayca sahibiyle bağlantıya geçilebilmesi için valiz etiketi oldukça iş görüyor. Valiz etiketinize isim soy isim ve telefon numarası yazmayı unutmayın.

Güvenlik için ise valizinizi kilit ile kitleyebilirsiniz. Bu konuda piyasada bir çok ürün var. Sağlam çelik ürünleri tercih etmeniz daha güvenli olacaktır. Bu konuda koyduğunuz şifreyi unutmayın !

Kimlik & Nüfus Cüzdanı

Uzun Otobüs Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Yolculuklarda eminim bir çoğumuz yanımıza kimlik almayı unutmuşuzdur. Bu nokta güvenlik kontrollerinde oldukça önemli. Herhangi bir aksi durumda yanınızda kimliğiniz olması daha güvenli olacaktır. Dolayısıyla her türlü yolculukta kimliğinizi yanınızda bulundurun.

Kimliğe ek olarak ehliyet, müze kartı gibi kartlar da yanınızda bulunsun. Yurt dışında otobüs yolcuğu yapacaksanız pasaport ya da ikamet izni belgenizi yanınıza almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here