Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’da yer alan Malezya Yarımadası’nın güney ucunda, 1891’da İngiliz ticari kolonisi olarak kurulmuş olan Singapur, günümüzde yılda 10 milyondan fazla turist çeken zengin bir şehir devleti.

Singapur Nehri’nin ağzında, Asya geleneği ve çağdaş teknolojinin buluştuğu şehrin geleneksel mimarisi üzerinde yükselen gökdelenler, Çin ve Hindu Tapınaklarıyla birleşiyor. Antik ve bir o kadar çağdaş olan bu şehir, aynı zamanda Güneydoğu Asya’nın da en küçük devleti. Bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü olmasına rağmen, bugün gelişmiş ekonomisi ile Londra, New York ve Tokyo’dan sonra dünyanın 4. büyük ticaret merkezi olarak kabul ediliyor.

Singapur uçak bileti seçenekleri için tıklayın.

36 yıl önce Singapur’u kısa süre içinde 3 binden fazla uluslararası şirketin küresel imalat ve iş merkezi haline dönüştüren Ekonomik Gelişme Kurulu sayesinde, günümüzde kişi başına düşen gelirin 35 bin dolar olduğu, gelişmiş toplum statüsünde. Yeterli toprak ve doğal kaynakları olmamasına karşın dünyanın en büyük tüccar uluslarından biri olan Singapurlular, dünyanın 12’inci büyük ihracatçısı ve 13’üncü büyük ithalatçısı konumunda.

Mobil Uygulama

İsmi, Malay dilinde ‘singa’ aslan, ‘pura’ ise şehir anlamına gelen Singapur Aslan Şehir (Lion City) olarak biliniyor. Rivayete göre, şehre bu ismi verdiği söylenen Prens Sang Nila Utama, büyük bir fırtınaya maruz kalır. Suya tacını atmasıyla fırtına durulur ve gemisiyle en yakın görünen adaya ulaşır. Adada ilk gördüğü hayvan aslan olduğu için bu adaya ‘Aslan Şehir’ anlamına gelen Singapur adını verir.

Kendinizi asla bir Uzakdoğu ülkesinde gibi hissetmediğiniz 618 kilometrekarelik bir alana yayılan Singapur’da herkes İngilizce konuşuyor. Dünyaca ünlü fast food zincirleri, Avrupa ve Amerika’nın ünlü mağazaları, modern alışveriş merkezleri, gökdelenleri, metrosu, Çin mahalleleriyle minyatür bir Amerika havasında.

Farklı din ve etnik kökenlere sahip dört milyonu aşkın bir nüfusa sahip olan Singapur’da, nüfusun çoğunluğunu Çinliler, Malezyalılar ve Hintliler oluşturuyor. Müslümanların ve Hinduların sayısı Çinlilere göre daha az.

Yaşam biçimleri, kültürlerin ve dinlerin sunduğu çeşitlilik, Singapur’da büyük bir düzenle birlikte yaşıyor. Kente hak ettiği unvanı kazandıran, temiz ve çağdaş anakent yaşantısına sahip Singapur’da nüfusun yüzde 80’inden çoğunun yaşadığı çok katlı konutlar ve yapay parklar 30 yıl gibi bir sürede şehri bugünkü görünümüne taşıdı.

Singapur, sadece tatil ve alışveriş cenneti değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen finans ve döviz merkezlerinden biri. 3 milyon nüfuslu ülkede 142 ticaret ve 77 yatırım bankası faaliyet gösteriyor. Hong Kong’un Temmuz 1997’de Çin’in egemenliğine geçmesiyle, gelecek yıllarda Singapur’un Asya’daki en büyük finansman merkezi haline gelmesi öngörülüyor.

Hiçbir doğal kaynağa sahip olmayan ülke ekonomisi tamamen dış ticarete bağımlı. Dünyadaki en serbest ticaret rejimine sahip ülkelerden biri olan Singapur’a giren ithal malların % 96’sı gümrüksüz.

Singapur ayrıca, tonaj bakımından dünyanın en işlek limanına sahip. Yine dünyanın en büyük 12’inci havalimanı Changi, doğrudan uçuşlarla 54 ülkedeki 127 kente bağlanabiliyor. Telekomünikasyon altyapısı, sanayileşmiş ülkelerin bazılarından bile daha iyi.

Singapur için oldukça önemli olan Orchard Caddesi (Orchard Road), aynı zamanda ülkenin en önemli alışveriş bölgesi. Capcanlı renkleri ve bir o kadar da ilginç lezzetleri ön planda olan Hint Mahallesi de oldukça renkli bir yer. 74 hektarlık Singapur Botanik Bahçesi rahatlamak için çok güzel bir yer. Singapur Hayvanat Bahçesi’nde katılabileceğiniz Gece Safarisi Singapur’un en çok tercih edilen etkinliklerinden.

Singapur’un tarihi yapısıyla fikir edinebileceğiniz ve 1900’lerin ilk yarısında kurulan Çin Mahallesi, tarihi tapınaklardan iş hanlarına dek pek çok yapı barındırıyor. Singapur’un en eski tapınağı olarak gösterilen Sri Mariamman da bu mahallede yer alıyor.

Arap Mahallesi’nde ise İslam ve Arap kültürünün etkilerini görebilirsiniz. Burada yer alan 5 bin kişi kapasiteli Sultan Camii, Singapur’un en büyük camisi. Çeşitli dükkanlar, otantik kıyafetler ve tadılmaya değer lezzetli yemeklerin olduğu bu mahalle kesinlikle görülmeye değer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here