Uçak Bileti

Uçakta koltuğunuzu nasıl alırdınız? Dünyada mesafeleri kısaltan uçak yolculukları ister iş ister tatil olsun hayatımızda eskisinden daha önemli bir yere sahip. Kısa mesafeli yolculuklarda çok önemli bir detay gibi görünmese de özellikle uzun süreli uçak yolculuklarında hangi koltukta oturduğumuz büyük önem taşıyor. O nedenle uçakta en iyi koltuk neresi sorusunun cevabı da oldukça önemli.

Seyahatin nasıl geçeceğinin habercisi olan koltuk seçimi, nereye oturduğunuza bağlı olarak keyifli bir yolculuğun anahtarı olarak kabul ediliyor. Koltuğun yatırılabilir olması, koltuk arası genişliği, cam kenarı manzarası, çıkışa yakın olması, servisin başladığı noktaya yakınlık ve gürültüsüz noktada yer alması gibi detaylar sıklıkla uçak yolculuğu yapanlar için dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan.

Avantajlı uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Uçakta En İyi Koltuk Seçimi Hakkında İpuçları

Uçakta En İyi Koltuk Seçimi

1. Koridor Mu Cam Kenarı mı?

Uçakta En İyi Koltuk Nasıl Seçilir

Uçakla seyahat edenlerin yolcuların önemli bir kısmı cam kenarı koltuklarını tercih ediyor. Hem manzarası hem de rahat uyunabilen bir bölüm olan cam kenarı koltuklar, sık sık tuvalete gitmeyen ve hiçbir yolcuyla muhatap olmak istemeyenlerin gözdesi.

Mobil Uygulama

Uzun ayak boyu mesafesi nedeniyle koridor bölümünde daha rahat eden biri olarak uçaktan hızlı iniş için koridoru tercih ediyorum. Ancak uçak yolculuk süresine bağlı olarak hem manzara hem de rahat bir uyku için cam kenarı tercihim değişebiliyor.

3’lü koltuk düzeninde uçağın en rahatsız koltukları ise orta bölümler. Bu yüzden koltuk seçiminde ABC sıralarında B, DEF sıralarında ise E koltuklarından uzak durmak şart.

2. Servise Yakın Olsun

Ücretsiz yiyecek ve içecek servisi yapılan hava yolu şirketlerinde ekonomi sınıfında yiyecek içecek servisi genellikle business class koltuklarının bittiği noktadan 7-8 numaralı koltuklardan ve uçağın tam ortasına, kanat bölümüne denk gelen 18-20 numaralı koltuklardan iki ayrı ekiple yapılıyor.

Koltuk seçme hakkının yolcuya verildiği bu uçaklarda servisten hemen yararlanmak istiyorsanız ya ekonomi sınıfının en önü olan 7-8 ya da servisin aynı anda başladığı kanat bölümünden başlayan sıralara oturmak mantıklı.

3. Acil Çıkış Hayat Kurtarır

Uçakta koltuk seçimi

Online check-in sistemine kapalı olan acil çıkış koltukları havalimanı kontuarında bagaj teslim ederken görevlilerden talep edeceğiniz bölüm. Genellikle uzun boylu yolcuların daha rahat oturabilmek için talep ettiği acil çıkış koltuklarının tek dezavantajı uçağın kalkış ve iniş anında elinizde ve koltuk altına hiçbir eşyaya izin verilmemesi.

Çantanızdan ayrılamıyor, yolculuk boyunca çantanız elinizde ya da koltuğunuzun altında olsun istiyorsanız acil çıkış bölümünü talep etmeyin. Çanta benim için çok önemli değil diyorsanız ayaklarınızı rahat rahat uzatarak acil çıkışta oturabilirsiniz.

4. Tuvaleti Sık Kullananlar

Uçakta tuvaleti sık kullanan ve zaman zaman ayağa kalkıp yürümeyi sevenlerdenseniz uçağın arka bölümü size göre. Business class yolcu planı olan uçaklarda uçağın ön bölümündeki tuvaletleri ekonomi bölümündeki yolcuların kullanmasına izin verilmiyor.

Ekonomi bölümünde yolculuk yapan yolcuların tamamı tuvalet için uçağın en arka bölümüne yönlendiriliyor. Bu da tuvalete sık sık giden ekonomi bölümü yolcuları için yürünmesi gereken uzun bir koridor anlamına geliyor. Tuvalete sıklıkla gidiyor ve uzun koridoru yürümek istemiyorsanız uçağın en arka bölümündeki koltuklarda oturmak mantıklı. Böylece dilediğiniz an tuvalete gidebilir, tuvalet kuyruğunda zaman kaybetmezsiniz. Arka bölümlerdeki koltuklar çok talep görmediğinden yanınızdaki koltukların boş olma ihtimali de var.

5. İşini Şansa Bırakmak İstemeyenler

uçakta hangi koltuk seçilmeli

Düşük bütçeli birçok hava yolu şirketi online check-in sırasında yolcunun koltuk seçimine izin vermiyor. Koltuk seçmek isteyenler ekstra ücret ödeyerek diledikleri koltuğu seçebiliyor. Para vermek istemeyenlere ise sistem otomatik bir koltuk seçiyor. Özellikle tek seyahat eden ve otomatik check-in işlemi yapan birçok yolcu kimsenin oturmak istemediği orta sıradaki koltuklara oturmak zorunda kalıyor.

Koltuk seçimi sizin için önem taşıyor ve orta bölümde oturmak istemiyorsanız paraya kıyarak ücretli koltuk seçimi yapabilir, dilediğiniz koltukta oturabilirsiniz. Check-in işleminin online mecrada başladığı andan itibaren seçiminizi ücret ödeyerek yapma şansınız var.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. […] yazı The Telegraph‘dan ve Turna.com Blog‘dan düzenlenerek […]

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here