Uçak Bileti

Güney Doğu Asya’nın en büyük ikinci ülkesi olan Burma (Myanmar), 1962 yılına kadar bölgenin en zengin ülkesi olmasına rağmen Burmese Way to Socialism programı yüzünden bir anda dünyanın en fakir ülkelerinden biri haline geldi. Uzun yıllar dış dünyayla etkileşime kapalı olan günümüzde ise yaklaşık 135 farklı etnik kökenden insanın yaşadığı, bu kalabalık ve hareketli ülkenin nüfusu da yaklaşık 53 milyon. Altın renkli tapınakları, kumlu plajlara sahip sahilleri, küçük köyleri ve enfes manzaralarıyla bilinen Burma, harika doğasıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte Burma’da gezip görebileceğiniz o nefis yerlerden bazıları.

Burma’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. İnle Gölü

Shan eyaletinde bulunan İnle Gölü, çevresini sara bakir doğa, yüzen köyler ve tapınaklarla etkileyici bir görünüme sahip. Bölgeye gelen fotoğraf meraklılarını cezbeden kareler saklayan İnle Gölü üzerinde kayık turları da düzenleniyor. Siz de bu turlardan birine katılarak, bölgenin göl üzerinden nasıl göründüğüne tanık olabilirsiniz.

2. Mandalay Tepesi

Eğer Burma’ya gidip unutulmaz bir manzara izlemek istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerin başında Mandalay Tepesi (Mandalay Hill) geliyor. Ülkenin en çok turist çeken noktalarından biri olan Mandalay Tepesi’ne ulaştığınızda dağ, şehir ve vaadi manzarasından oluşan büyüleyici bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Bu manzarayı izlemek için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok.

Mobil Uygulama

3. Sagaing Tepeleri

Budist tapınaklarını ve geleneklerini merak edenlerin mutlaka görmesi gereken bir meditasyon merkezi olan Sagaing Tepeleri, Mandalay’ın 21 kilometre güneybatısında yer alıyor. Buradaki manastırları ziyaret ederek, Budizm hakkında yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

4. Mingun

Mingun’u, sabah erken saatlerde başlayan ve Ayeyarwady Nehri üzerinde 11 kilometre boyunca süren keyifli bir bot gezisi yaparak keşfedebilirsiniz. Bu şirin kasabaya ulaştığınızda, 1790 yılında Kral Bodawpaya tarafından inşası başlatılan ama yarım kalan eski bir tapınak olan Mingun Pahtodawgyi de görmelisiniz.

5. Bagan Tapınakları

Myanmar’ın en ünlü turistik bölgesi olan Bagan’da, birbirinden farklı 4400 tapınak bulunuyor. Tamamı 40 kilometrekarelik bir alan üzerine yayılan Bagan tapınaklarının tamamını bir gün içinde gezmek pek mümkün olmasa da burada zamanınız yettiği kadar kalıp, etkileyici atmosferin ve tarihi tapınakların tadını çıkarmalısınız.

Asya gezinizde unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak için Burma uçak bileti alıp, ülkenin el değmemiş doğal güzelliklerini, ihtişamlı tapınaklarını, zengin kültürünü ve etkileyici yapılarını keşfedebilirsiniz. Burma devleti, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here