Uçak Bileti

Havası kömürlü, denizi hırçın, kışı yağmurlu Türkiye‘nin kömür ocağı Zonguldak, Karadeniz Bölgesinin en önemli kentlerinden. Özellikle de limanıyla Türkiye’nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahip kent, batıya yakın da olsa doğal güzellikleriyle bulunduğu bölgenin hakkını sonuna kadar veriyor!

İlk yerleşimin, MÖ. 1000’lerde başladığı kentte Frig, Kimmer, Lidya, Med, Pers, Kapadokya Satraplığı, Bithynia, Roma, Bizans ve Osmanlı egemenliği yaşanmış, Cumhuriyet döneminde ise ilk kurulan illerden olmuş.

Yer altı kaynakları bakımından zengin olan şehirde yerleşim birimleri, kömür üretim bölgelerinde kurulu. Diğer yandan Karadeniz kıyısındaki 17 km sahil şeridi, plajları, ılıman iklimi ve yarıdan fazlası ormanlarla kaplı arazisiyle en güzel batı Karadeniz kentlerinden.

Zonguldak’ta gezilecek görülecek yerler

Zonguldak, doğuda Sazköy’den başlayıp batıda Akçakoca’ya dek kadar uzanan kıyı şeridinde yer alan pek çok doğal plaj ve kumsala sahip. Bunların en önemlileri, çoğu mavi bayraklı olan Filyos, Türkali, Kapuz, Değirmenağzı, Ilıksu, Erdemir, Ereğli ve Alaplı Plajları. Dört mevsim yeşil kalabilen bitki örtüsüyle çadır kampı, trekking, foto safari, olta balıkçılığı, av ve yaban hayatı gibi aktiviteleri mümkün kılan şahane doğası, Zonguldak’ı tabii güzellikler açısından oldukça zengin bir kent yapıyor.

Mobil Uygulama

Kentin en yüksek tepesi olan Bacaklı Yayla ve eteğindeki Bölüklü Yayla, merkezde yer alan Harmankaya ve Değirmenağzı, Karadeniz Ereğli’de Güneşli yörelerindeki şelale ve trekking alanları ile Yenice ilçesindeki Çitdere Tabiat Koruma Alanı da oldukça bozulmamış bölgeler.

Diğer yandan şehir, Karadeniz’de mağara turizminin en çok geliştiği şehirlerden biri. Türkiye’nin en önemli mağaralarından Cehennemağzı Mağaralarının yanı sıra, pek çok mağaranın yer aldığı kentte, merkezde görülmesi gereken tarihi pek çok doku da bulunuyor.

MÖ VI. yüzyılda Frig soyundan gelen Mariandinlerce kurulan ve önemli bir ticari liman olan Karadeniz Ereğli (Heraklela Pontike) adını Yunan mitolojisinin ünlü kahramanı Herkül’den alıyor. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde de önemini koruyan kentte, Cehennemağzı Mağaralarının da bulunduğu Acheron Vadisi Ören Yeri başta olmak üzere, Helen, Roma, Bizans ve Osman döneminden kalma Ereğli Kalesi, Herakles Sarayı, Çeştepe Fener Kulesi, Bizans Su Sarnıcı, Krispos Anıt Mezarı, Bizans Kilisesi, Ayasofya Kilisesi ve Halil Paşa Konağı yörenin önemli tarihsel kalıntıları.

Ereğli Müzesi‘ne ev sahipliği yapan tarihi Halil Paşa Konağı, günümüzde, Grek Roma, Bizans, Abbasi, Emevi, Artuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait arkeolojik buluntuların sergilendiği müze olarak hizmet veriyor. Yine merkezde yer alan Köprülü Camii, Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan, Osmanlı dönemi yapılarından.

Günümüzde birinci ve ikinci derece sit alanları bulunan Filyos‘ta (Tieion,Teion,Tion), arkeolojik araştırmalarına göre Filyos Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü alanda kurulu Filyos Antik Kenti, bir akrapol, iki nekrapol alan ve sular altında kalan antik bir mendirekten oluşuyor.

Zonguldak’a nasıl gidilir

Kente uçuşlar Çaycuma ilçesinde, şehir merkezine 8 km mesafede bulunan Çaycuma Havalimanı’ndan sağlanıyor. Zonguldak, Karadeniz kıyısı boyunca uzanan koyları, kumsalları, her biri ayrı bir doğa harikası olan mağaraları ve yemyeşil doğal alanlarıyla ziyaret edilmeyi sonuna dek hak ediyor. Yapmanız gereken tek şey ise bir Zonguldak uçak bileti almak!

Zonguldak otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here