Uçak Bileti

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden güzel yerler ziyaretçilerini bekliyor. Doğa, kültür, tarih açısından zengin olan destinasyonların birçoğu hala keşfedilmemiş durumda.

Türkiye’nin gizli kalmış cennet köşelerini keşfedenler bu yerlerin çok tanınmaması için mücadele veriyor. Seyahat planı yapanlar ve yeni yerleri rotalarına eklemek isteyenler için Türkiye’nin gizli kalmış cennet köşeleri listeye eklenebilir.

Türkiye’nin Gizli Cennetleri

1. Eski Doğanbey Köyü, Aydın

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Eski Doğanbey, geçmişte Rumların yaşadığı hareketli bir köymüş. Mübadeleden sonra terk edilen ve daha aşağıdaki bölgeye yeniden kurulan köy yıllar içerisinde İstanbullu girişimcilerin akınına uğramış. Her biri ayağa kaldırılan taş evleri ile kaçış rotaları arasında giren köyde yaşayanlar hallerinden çok mutlu.

Mobil Uygulama

2. Ildır Köyü, Çeşme

Çeşme’nin çok insan tarafından tanınmayan köyü Ildır, antik yerleşim kalıntıları ve muhteşem doğasıyla İzmir’in en güzel köşelerinden. Doğal ürünlerin satıldığı pazarına gelen konukların hayran kaldığı köyde zeytinyağlı yemek ve gözleme satan birkaç küçük kafe de bulunuyor. Yaz aylarında denize girmek için de tercih edilebilen köye mutlaka uğrayın.

3. Dikili, İzmir

İzmir’in Dikili ilçesi Ege kıyılarındaki popüler tatil merkezlerine göre birkaç adım daha geride kalmış yıllarca. Kilometrelerce uzanan doğal kumsalı, doğası ve mutlu insanlarıyla Dikili, Kuzey Ege’nin en hoş durakları arasında. Dikili’ye kadar gelmişken Çandarlı ve Bergama’yı da görmek gerek.

4. Amasra, Bartın

Batı Karadeniz’in incisi Amasra, Türkiye’de çok bilinmeyen gizli kalmış cennetlerden. Muhteşem doğası ve tarihi değerleriyle keyifli bir rota olan Amasra’da gören herkesi etkileyen sahil şeridi de bulunuyor. Bu güzel sahil kasabasına yılın her dönemi uğrayabilirsiniz.

Türkiye’nin gizli kalmış cennet yerleri, görenleri etkileyen ve birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veren destinasyonlar. Bu hoş yerleri deneyimlemek için hemen şimdi turna.com web sitesinden uçak biletinizi alın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here