Uçak Bileti

2016 yılı itibariyle dünya genelinde UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kayıtlı toplam bin 52 kültürel ve doğal varlık bulunuyor. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve büyüleyici şehirleri ile dünya çapında üne sahip olan Türkiye‘de de, UNESCO Mirası olarak listelenen çok sayıda kültürel ve doğal varlık bulunuyor.

Dünyanın 7 kıtasından turist çeken bu yerlerin sayısı ise gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Günümüzde bu listeye dahil olabilen yerler ve yapıların, yüzyıllar boyunca dünya üzerindeki varlıklarını sürdürüp, gelecek nesillere aktarılması için çabalanıyor.

Türkiye’nin En Muhteşem 5 UNESCO Mirası

1. Nemrut Dağı, Adıyaman

İki bin 150 metreyi bulan yüksekliğiyle baş döndüren Nemrut Dağı, kireç taşı bloklarından yapılan 8-10 metre boyundaki devasa heykelleri ile kendine hayran bırakıyor. Nemrut Dağı gündoğumu ve günbatımının en güzel izlendiği yerlerden biri olmasıyla da dünya çapında üne sahip bir coğrafya.

Mobil Uygulama

2. Efes, İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes, Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9 bin yıl boyunca kesintisiz yerleşim olan bir kültür beşiği. Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehri arasında yer alan Efes, görkemli amfi tiyatrosu, Celcius Kütüphanesi gibi sayısız tarihi güzelliği barındırıyor.

3. Bergama, İzmir

Helenistik Bergama Krallığının başkenti olan Bergama, önemli bir eğitim merkezi olmasının yanı sıra döneminin en önemli sağlık merkezlerinden Asklepion’a ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. Ayrıca Pergamon Antik Kenti ile Helenistik ve Roma Dönemlerine ait kalıntılarla da göz alıyor.

4. Hattuşa, Çorum

Hitit İmparatorluğunun başkenti olarak Anadolu’da çok önemli bir merkez olan Hattuşa (Çorum, Boğazköy), 1700’lü yıllarda şehri ele geçiren Kuşşara şehrinin kralı Anitta tarafından yıkılmış. Daha sonra, I. Hattuşili tarafından yeniden inşa edilen şehir, günümüzde çok sayıda tapınak, sur ve kraliyet konutuyla göz alıyor.

5. Selimiye Camii, Edirne 

16. yüzyılda Sultan II. Selim adına yapılan ve ihtişamlı mimarisi ile büyüleyen Selimiye Camii, Mimar Sinan’ın ustalık eser olarak anılıyor. 2011 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camii hakkında yürütülen çalışmalar, Bergama’nın bu listeye dahil olması sırasında yol gösterici oldu.

Türkiye’nin en harika noktalarını keşfetme fırsatı sunan akılalmaz bir seyahat planı için uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here