Uçak Bileti

Doğal güzelliklerinin yanı sıra geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ibadethaneleriyle de göz dolduran Avrupa‘da, gezilip görülmesi gereken çok sayıda kilise yer alıyor. He biri kendi döneminin izlerini taşıyan bu kiliseler, ibadethane olmanın dışında tam bir sanat eseri olarak inşa edilmiş. Avrupa seyahatinizde bu kiliselere uğrayarak, muhteşem mimarileri ve görünümlerine yakından tanık olabilirsiniz.

Kimi masal sayfalarından kimi de film karesinden fırlamış izlenimi uyandıran bu yapılar, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor. İşte, kendine hayran bırakan mimarileri ile Avrupa’nın en görkemli kiliselerinden bazıları.

Dünyada Görülmesi Gereken 5 Etkileyici Kilise

1. Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan

İçerisine aynı anda 60 bine yakın kişinin sığabildiği Aziz Petrus Bazilikası, 1506’lı yıllarda yapılmaya başlamış ve inşası yaklaşık 100 yıl kadar sürmüş. Aziz Petrus Bazilikası, Avrupa’nın ve Roma’nın en görkemli yapıları arasında bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Seville Katedrali, İspanya

Dünyanın en büyük gotik katedrali olarak anılan Seville Katedrali, bir dönem cami olarak da kullanılmış ancak bir deprem sebebiyle hasar gördükten sonra yeniden katedral haline dönüştürülmüş.

3. Santa Maria del Fiore, İtalya (Floransa Katedrali)

UNESCO Dünya Mirası Koruma Listesinde bulunan ve Floransa’nın sembolü haline gelen Santa Maria del Fiore‘nin inşası 1436 yılında bitmiş. Santa Maria del Fiore, dünyanın en büyük tuğla kubbe olmasıyla ünlü.

4. Milan Katedrali, İtalya

Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olan Milan Katedrali‘nin yapımına 1386 yılında başlanmış ancak kilise yaklaşık 500 yılda tamamlanabilmiş.

5. Reims Katedrali, Fransa

Dış görünümüyle Orta Çağ’ın en heybetli ve gösterişli yapılarından biri olan Reims Katedrali, tarih boyunca Fransız Krallığının taç giydirme törenlerine ev sahipliği yapan önemli bir yapı.

Avrupa’nın güzel ve görkemli kiliselerini görebileceğiniz bu unutulmaz yolculuk, bir uçak bileti kadar yakınınızda. Şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here