Uçak Bileti

Avustralya, yarım kürenin güneyinde yer alan bir kıta ülkesi. Yani Avustralya Federal Devleti, 8.617.930 kilometrekarelik yüzölçümü ile Okyanusya’nın çok büyük bir bölümünü kaplıyor. Ülke geniş topraklarıyla, Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında kalıyor.

Yüzölçümü çok büyük olmasına rağmen sadece 25 milyon nüfusa sahip. Refah seviyesi çok yüksek olduğu için Avustralya’da halk müreffeh bir hayat yaşıyor. Ülke idari birimleri, yönetimi ve halkıyla bir bütün olarak yüksek çevre bilincine sahip. Doğanın korunması konusunda büyük hassasiyet gösteriyorlar.

Kesintisiz devam eden sahilleri, vahşi doğası, sonsuz orman örtüsü, özgün kültürel dokusu ile Avustralya bambaşka bir coğrafya. Tüm ülkeyi keşfetmek tek seferde oldukça zor. Ancak ilk defa ziyaret edecekseniz yıl içindeki bütün izinlerinizi birleştirip en az bir ay kalmanızı tavsiye ederim.

Avustralya denilince akla gelen ilk şehir Sydney olsa da adını daha önce duymadığınız birbirinden güzel şehirler var keşfetmek için. Her mevsim gezmek için elverişli olan ülkenin Okyanus kıyına kurulmuş yerleşim yerleri, planlı kentleşmesi, modern yüzü, devasa parklarıyla cezbedici.

Her biri gezilecek yerler konusunda ise sayısız seçeneklere sahip. İsterseniz merkezdeki müzeleri, plajları, sanat galerilerini, popüler caddeleri, eğlence merkezlerini gezebilir isterseniz de hemen şehrin yanı başındaki milli parkları keşfe keşfe çıkabilirsiniz. Avustralya biletinizi almadan önce sizin için seçtiğimiz tropik iklime sahip 4 şehre bir göz atın.

Mobil Uygulama

Avustralya’nın Tropikal İklime Sahip En Güzel 4 Şehri

1. Brisbane

Brisbane

Brisbane, Avustralya’nın Queensland eyaletinin başkenti. Nüfus olarak da bu eyaletin en büyük Avustralya’nın ise 3. büyük şehri. Brisbane nehrinin hemen kenarında yükselen şehir, Avustralya’nın doğu kıyısındaki Moreton körfezine de çok yakın mesafede. Modern yaşamın, planlı şehirleşmenin iyi bir örneği olan Brisbane’nin doğası, muhteşem parkları ve özgün peyzajı da ilham verici.

Brisbane’de yapılacak o kadar çok şey var ki gitmeden önce iyi bir plan yapmak şart. Koalalarla sarmaş dolaş olabileceğiniz Lone Pine Koala Sanctuary (Koala Barınağı), binbir çeşit çiçek ve bitkiyle dolu Brisbane Botanic Garden, büyük bir dönme dolapla çocuklar gibi eğlenebileceğiniz South Bank, plajlarıyla ünlü Moreton adası şehre adım atar atmaz görülmesi gereken yerler.

ⓘ En uygun Brisbane uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Gold Coast

Gold Coast

Gold Coast, Avustralya’nın Queensland eyaletinin güneydoğusuna kurulmuş. Pasifik kıyısındaki bu güzel şehir 40 kilometrelik sahil şeridi ile dikkat çekici. Gold Coast ve kuzeyindeki Brisbane’nin arasında Albert nehri sınırı oluşturuyor. Tatil merkezi fikriyle büyümeye başlayan Gold Coast 5 yıldızlı otelleri, kumarhaneleri, oyun salonları ve tema parklarıyla Avusturalya’nın Las Vegas’ı olarak tanınıyor.

Gold Coast yani Türkçesi “altın sahil” gerçekten büyüleyici sahillere sahip ve sörf tutkunlarının göz merkezlerinden. İklimin yıl boyunca sıcak olması da bu şehri daha çekici yapıyor.

Şehre gelen turistlerin konaklamak için genellikle tercih ettiği Surfers Paradise gezmeye başlamak için iyi bir seçim. Şehir, hayvan barınağı Currumbinn Wildlife Sanctuary, SkyPoint Observation Deck, Tamborine National Park ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok yere sahip.

ⓘ En ucuz Gold Coast uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

3. Darwin

Darwin

Darwin, Avustralya’da Timor Denizi’nin kenarına kurulmuş. Avustralya’nın Kuzey Toprakları eyaletinin başkenti olan şehir, bir zamanlar küçük bir kıyı kasabasıydı. Şimdilerde ise ülkenin en gelişmiş en güzel şehirleri arasında.

Şehirde ilk yaşayan topluluk buranın yerli halkı Aborjinler. Farklı ulusların bir arada yaşadığı Kozmopolit bir yerleşim olan Darwin, tam bir kültür mozaiği oluşturuyor. Tropikal ve sıcak bir iklime sahip kent her mevsim gezmek için uygun.

Darwin’in Parkları, modern mimarisi, pazarları, plajları, müzeleri heyecan verici. Litchfield Ulusal Parkı, Mary Nehri Ulusal Parkı ve Tiwi Adaları şehre yakın çekici noktalar. Egzotik yaşamı deneyimleyebileceğiniz Mary River Ulusal Park’ı en uzun timsahlara ve ilginç kuş türlerine sahip.

ⓘ En ucuz fiyatlı Darwin uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Cairns

Cairns

Cairns, Queensland eyaleti sınırları içinde yer alan bir başka çekici şehir. Ülkenin kuzeyindeki Cairns, Cape York yarımadasının doğu kıyılarına kurulmuş. Mercan denizinin kıyısındaki bu güzel kentin kuzey kıyıları ise Trinity Körfezi’nde yer alıyor.

Büyük bir liman şehri olan Cairns muhteşem doğası ve ılıman tropik iklimiyle her yıl sayısız turisti kendine çekiyor. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki dünyanın en büyük mercan resifi olup Great Barrier Reef, şnorkelli yüzme ve tüplü dalış için bulunmaz bir yer.

Avustralya’nın en iyi tropik bitki sergilerinden olan Cairns Botanik Bahçesi’ndeki bitki çeşitliliği ve renk yelpazesiyle şaşırtıcı. Kuranda kasabasından geçen manzaralı tren yolculuğu ise Cairns’de mutluluk duyacağınız bir deneyim olacak.

ⓘ En ucuz Cairns uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here