Uçak Bileti

Türkiye’ye en uzak uçuş mesafesinde yer alan ülkelerden Avustralya, tek başına tüm bir kıtayı isimlendiriyor. Göçmen bir nüfusla kurulan ülkede yüzlerce farklı etnik kökenden insan bir arada yüksek refah seviyesinde yaşıyor.

Birçok kişinin eğitim, iş ve yeni hayat gibi hayallerini süsleyen Avustralya, dünyanın geri kalan bölgelerine göre çok farklı kültür, doğa ve gündelik yaşama sahip. Bu farklılıklar Avustralya’yı ziyaret edenler için ilginç bulunuyor.

Avustralya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Avustralya Hakkında İlginç Bilgiler

İçindekiler

1. Avustralya dünyanın yüzölçümü bakımında altıncı büyük ülkesi ve bütün bir kıtayı kaplayan tek ülke. Ada ülke, tek başına Amerika Birleşik Devletleri ya da tüm Avrupa Kıtası (Türkiye ve İskandinav ülkeleri dahil) kadar geniş topraklara sahip.

Mobil Uygulama

2. Avustralya’nın kurak alanlarından biri olan Büyük Victoria Çölü’nün büyüklüğü Birleşik Krallık alanı kadar büyük.

3. 10 bin civarında sahilin bulunduğu Avustralya’da her gün yeni bir sahilde denize girilecek olunsa, Avustralya’daki sahillerinin tamamını görmek 27 yıl sürer.

4. Devasa büyüklükte bir ada ülke olmasına rağmen Avusturalya’nın nüfusu yalnızca 23.8 milyon. Avustralya’da yalnızca 23 milyon 800 bin insan yaşarken, ülkenin koyun nüfusu 150 milyonun üzerinde.

5. Avustralya çöllerinde 1 milyondan fazla vahşi deve yaşıyor. Develer 1800’lerde Avustralya’ya tren yolu inşasında kullanılmak üzere Orta Doğu’dan getirilmiş. Günümüzde, tek hörgüçlü develerin nüfusunun en yoğun olduğu Avustralya, Suudi Arabistan’a deve ihraç ediyor.

6. Kangurular yalnızca 1 cm büyüklüğünde doğuyorlar. Avustralya’da 40 milyonun üzerinde kanguru bulunuyor, bu da insan nüfusunun yaklaşık 2 katına karşılık geliyor. Ülkede 60’ın üzerinde kanguru türü yaşıyor ve kanguru eti, Avustralya mutfağının bir parçası. Kangurular, geriye doğru yürüyemiyorlar.

7. Dört mevsim güneşli olarak bilinen Avustralya’nın kar yağışı alan alanları İsviçre’den daha büyük.

8. Dünyanın en zehirli 15 yılan türünden 10’u Avustralya’da yaşıyor. Avusturalya’da bin 500 örümcek, 6 bin sinek, 4 bin karınca ve 350 farklı türde kanatlı karınca yaşıyor.

9. Tazmanya ve Avustralya’ya özgü bir memeli olan ornitorenk, küçük bir köpeği öldürecek kadar zehre sahip.

10. Kutu denizanası olarak adlandırılan denizanası türü, Avustralya’da yılanların, köpekbalıklarının ve dev timsahların yol açtığı ölümlerin tamamından daha fazla ölümden sorumlu. 11. Koala, kanguru ve quokka gibi keseli hayvanların hayvanat bahçeleri dışında bulunduğu tek ülke Avustralya.

Avustralya’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Qatar Airways ile Doha üzerinden, Emirates ile Dubai üzerinden, Singapore Airlines ile Singapur üzerinden ya da farklı hava yolu şirketlerinin aktarmalı uçuşlarıyla Avustralya’nın Canberra, Perth, Darwin, Melbourne, Adelaide ve Sydney kentlerine ulaşmak mümkün.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here