Uçak Bileti

Tokat, dillere pelesenk olmuş birbirinden ünlü manileri, dumanı üstünde tüten nefis yöresel yemekleri ve zengin kültürel dokusuyla Anadolu’nun en sevilesi şehirlerinden. Türkiye‘nin diğer şehirlerinde göre keşfedilmemiş pek çok turistik noktası bulunan bu şehir, hem tarih meraklılarına hem de doğa aşıklarına hitap ediyor. Zengin doğal kaynakları ve jeostratejik konumu nedeniyle tarih boyunca beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların yaşama ve fetih alanı olan bu şehir, günümüzde ise Zile, Reşadiye, Erbaa ve Niksar gibi ünlü ilçeleri ve köyleriyle kendine hayran bırakıyor. İşte bu tarihi şehirde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Tokat’ta Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Ballıca Mağarası

Pazar ilçesine 8 kilometre uzaklıktaki Ballıca köyünde bulunan Ballıca Mağarası, yaklaşık 3.4 milyon yıl yaşında. Ucu bucağı olmayan ve dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olarak kabul edilen Ballıca Mağarası’nda ziyarete açık sekiz farklı salon bulunuyor. Ballıca, sarkıtları, dikitleri ve büyüleyici atmosferiyle şehrin görülmeye değer yerlerinden.

2. Taşhan

Osmanlılar döneminde 17. yüzyılın ilk yarısında inşa edilen Taşhan, şehir merkezinde Gazi Osman Paşa caddesi üzerinde bulunuyor. Dikdörtgen planlı, açık avlulu ve iki katlı şehir Hanları tarzında yapılan bu tarihi handa, avlu etrafına sıralanmış 43 oda var. Tarihi dokusuyla göz alan bu hana uğrayıp bir kahve içmeyi ihmal etmeyin.

3. Tokat Müzesi

Cumhuriyet dönemi müzelerinden biri olan Tokat Müzesi, 1926 yılından bu yana ziyarete açık. Sergilenen eser sayısındaki artış yüzünden Selçuklu döneminden kalma Gökmedrese binasından taşınmak zorunda kalan bu tarihi müze günümüzde eski bir Osmanlı yapısı olan Arastalı Bedesten’e taşındı.

Mobil Uygulama

4. Tokat Kalesi

Orta Çağ mimarisini yansıtan ve tarih boyunca Evdoksia, Endoksia, Dokia gibi çeşitli isimlerle anılan Tokat Kalesi‘nin, Milattan Sonra 5 ya da 6. yüzyıl dolaylarında inşa edildiği düşünülüyor. Sarp bir kayalık üzerinde bulunan, Selçuklu ve Osmanlı zamanında ise savunma amaçlı kullanılan bu kale, şehre hakim konumuyla biliniyor.

5. Hıdırlık Köprüsü

Muazzam görünümüyle kartpostal karelerini anımsatan Hıdırlık Köprüsü, 700 yıldan bu yana şehirleri birbirine kavuşturuyor. Amasya ve Turhal’dan gelen yolları doğuya, Karadeniz’den gelen yolları da Orta Anadolu’ya bağlayan bu köprü, yaklaşık 151 metre uzunluğa sahip. Kesme taş kullanılarak inşa edilen bu tarihi köprünün hemen yanında ise şehrin önemli mesire alanlarından biri olan Hıdırlık çayırı bulunuyor.

Kültür, tarih, doğa derken onlarca farklı güzellikle karşılaşacağınız bu şehre görmek için Tokat uçak bileti kampanyalarına göz atıp, Türkiye’nin bambaşka bir yüzüyle tanışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here