Uçak Bileti

Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Antwerp (Anvers), Belçika’nın en büyük limanına sahip. Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise ikinci büyük limanı olan Antwerp Limanı, şehrin en önemli ticaret merkezi.

Nüfusu 500 bini aşan şehrin içinden geçen Schelde Nehri, 350 kilometre boyunca uzanıyor. Büyük ticaret gemilerinin geçebilmesi için üzerine hiçbir köprü inşa edilmeyen nehir, yılın her dönemi çok sayıda gemiyi ağırlıyor.

Anvers uçak biletiBelçika’nın başkenti Brüksel’den sonra ülkenin en büyük ikinci şehri olan Antwerp, Orta Çağ’dan gelen köklü tarihini korumayı başaran yerler arasında. Deniz ticaretinin yanı sıra kültür, sanat, eğlence ve moda gibi alanlarda da iddialı olan şehirde, bu iddiayı sokaklarda yürürken hissetmek mümkün.

Belçika’nın en çok göçmen ve yabancı yaşayan şehirlerinden biri olan Antwerp’te çok kültürlü görünüm hakim. Yeme içmeden konuşulan dillere, müzikten kafe ve barlara kadar her yerde çok kültürlülüğün izleri görülüyor. Fas, Tunus, Türkiye ve Uzak Doğu kökenlilerin yoğunlukta olduğu bazı mahalleler Antwerp’te farklı dünyaların birlikteliğini simgeliyor.

Antwerp Gezilecek Yerler

Antwerp gezilecek yerler arasında çok sayıda alternatif bulunuyor. Tıpkı Brugge gibi Orta Çağ esintisi taşıyan şehir, tarihi geçmişinin yanında modern dünyadan da izleri bir arada yaşatıyor. St. Paul Kilisesi, Museum aan de Stroom, St. James Kilisesi, Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi, Merkez Tren İstasyonu ve Brabo’nun heykeli bunlardan bir kaçı. Steen Kalesi, Our Lady Katedrali, Augustinus Müzik Merkezi de ziyaret edilmeye değer yerler.

Mobil Uygulama

Antwerp’te görülmesi gereken yerler bunlarla kısıtlı değil elbette. Alışveriş ve tasarım meraklılarına hitap eden Nationalestraat’taki butik tasarım dükkanları, Zuid bölgesindeki tasarım atölyeleri, moda tasarımcılarının eserlerinin sergilendiği moda müzesi MoMu ve çağdaş sanatın farklı örneklerinin görülebildiği Antwerp Çağdaş Sanat Müzesi M HKA da görülmesi gereken yerler listesinde mutlaka yer almalı.

Sadece 1 gün gibi kısa bir sürede görülmesi gereken birçok yerin tamamlanabildiği Antwerp’te yerel biraların tadına bakmak, kahve kokulu minik kafelerde kahve yudumlamak, midye, patates ve waffle üçlemesini tamamlamak da öneriler arasında.

Antwerp’e Nasıl Gidilir

Anvers, Belçika
Anvers, Belçika

Türkiye’de Antwerp’e doğrudan uçuş bulunmuyor. Şehre ulaşmak için en kolay yol Brüksel’e uçak bileti almak. Brüksel’den karayolu ve demiryolu ile Antwerp’e gidilebiliyor. İstanbul ve Ankara’dan doğrudan, diğer şehirlerinden ise aktarmalı olarak ulaşılabilen Brüksel yolculuğu uçakla yaklaşık 3,5 saat sürüyor. Brüksel Zaventem Havalimanı’ndan Antwerp’e özel araçla 45 dakikada, trenle ise 1 saatte gidilebiliyor.

Brüksel’den Antwerp’e taksiyle gitmek isteyenler taksi için 120€-150€ arasında bir ücret ödüyor. Alternatif diğer bir havalimanı ise 78 km kuzeyde olan Rotterdam’da yer alıyor. THY Rotterdam’da İstanbul’dan direk tarifeli seferler düzenliyor. Rotterdam-Antwerp arasında ise ulaşımı trenle 1 saate sağlamak mümkün.

Tasarım butikleri, tarih kokan müzeleri, şık antika dükkanları, canlı müzik yapılan konsept barları ile ziyaretçilerini ağırlayan Antwerp, gezmeyi ve keşfetmeyi sevenler için güzel bir rota. Antwerp’in kahve kokan sokaklarına adım atmak için öncelikle uçak bileti almak ve harekete geçmek gerekiyor. Tarihle modern dünyayı bir arada yaşayan Antwerp, etkileyici bir güzellik sunuyor.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti