Uçak Bileti

Santorini Adası, Ege’nin masmavi sularında, doğal afetin yarattığı mucizevi güzellikteki bir yer. Yunanistan’ın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri burası aynı zamanda. Mavi kubbeli, beyaz badanalı evleri, sanat galerilerinin sıralandığı taş döşeli dar sokakları, birbirinden güzel plajları, şık kafe, restoran ve barları ile Santorini Adası, Ege’de görülmeye değer destinasyonlardan.

Antik Minos Uygarlığı’nın izlerinin görüldüğü Santorini Adası, muhteşem fotoğraf karelerine hayat veren teraslı evleri, küçük ve şirin köyleri, Ege Denizi’ni seyreden küçük kiliseleri ve kayalık üzerine özenle yerleşmiş mimari yapıları ile her adımda farklı bir heyecan yaratıyor.

Santorini Gezilecek Yerler

Santorini-Ucak-Bileti

Tipik bir Yunan Adası görünümündeki yerde çok sayıda gezilecek yer bulunuyor. Santorini gezilecek yerler arasında Ege’ye özgü beyaz köy evlerinin ve mavi kubbeli kiliselerin bulunduğu, güzel manzaralı Oia Köyü, volkanik siyah kumuyla ilgi çeken Perivelos Plajı, manzara ve atmosferi ile insanı büyüleyen Amoudi Koyu, bölgede yapılan kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkaran Prehistorik Thira Müzesi ilk akla gelenlerden. Ayrıca adada mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Akrotiri Antik Şehri, Thira (Fira) Köyü de sayılabilir.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Oia Köyü, lüks butikler, sanat galerileri ve mücevher dükkanlarının bulunduğu beyaz mermer kaplı sokaklardan oluşuyor. Adada güneşin batışının izlendiği en iyi noktalardan biri olan Oia, adaya gelen ziyaretçilerin ilk uğradığı yerlerden.

Mobil Uygulama

Dor, Bizans ve Roma kalıntıları ile adeta Açıkhava müzesi görünümünde olan Santorini’de müzeler dışında sokaklar da tarihi eserlerle dolu. Tarih öncesi çağlara uzanan yolculuk için müzeleri ziyaret etmek iyi bir fikir.

Termal kaplıcaların bulunduğu Thirasia Adası, adada birkaç gün geçirmek isteyenler için günübirlik ziyaret imkanı taşıyor. Bu ada volkanik oluşumların en güzel örneklerinin de görülebildiği yer olarak biliniyor. Üzüm bağları ve organik şarap üretiminin yaygın olduğu Santorini’de Megalochori yakınlarında bulunan Antoniou ve Boutari bağları hem ziyaret hem de fotoğraf çekmek için ideal.

Santorini’ye Nasıl Gidilir

Santorini-Gezilecek-Yerler

Türkiye’den Santorini Adası’na doğrudan uçuş bulunmuyor. Türkiye’den adaya gitmek için birkaç alternatif bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Atina aktarmalı olarak ulaşılabilen Santorini Havalimanı, ada merkezine 6 kilometre uzaklıkta. Havalimanından Santorini taksi ile 15€, belediye otobüsü ile 1,20€ tutuyor.

Adaya Türkiye’den ulaşmanın bir başka yolu da İstanbul’dan Mykonos’a uçmak ve buradan feribot ile adaya geçmek. Yaz sezonunda İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mykonos’a uçak seferi düzenleniyor. Santorini-Mykonos feribot seferlerinin Nisan-Ekim aylarında düzenlendiğini unutmamak gerekiyor.

Kartpostalları süsleyen beyaz badanalı, mavi kubbeli mimari yapılarıyla Santorini, Ege adaları içinde en çok ziyaret edilenler arasında. Bir uçak bileti alarak Santorini seyahatinin ilk adımını atmak mümkün. Havayolu şirketlerinin kampanyalarını takip ederek, erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak, Santorini yolculuğunu uygun bir bütçeyle planlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti