Uçak Bileti

450 bine yaklaşan nüfusuyla İsrail’in en büyük ikinci şehri olan Tel Aviv, 7/24 hareketli yapısı nedeniyle ‘uyumayan şehir’ olarak nitelendiriliyor. Resmi ismi ‘Tel Aviv-Yafa’ olan şehir, Orta Doğu‘nun ekonomik gücü en yüksek yerleşim yerlerinden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Beyaz Kent‘in yanı sıra pek çok kültürel ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan şehirde, birbirinden ihtişamlı müzeler de dikkat çekiyor. İşte Tel Aviv gezilecek yerler.

Tel Aviv Gezilecek Yerler

Tel Aviv Gezilecek Yerler Listesi

  1. Eski Yafa
  2. Beyaz Kent
  3. Neve Tzedek
  4. Tayelet
  5. Hayarkon Parkı
  6. Eski YafaEski YafaEretz İsrail Müzesi
  7. Beth Hatefutsoth (Yahudi Diaspora Müzesi)
  8. Tel Aviv Sanat Müzesi
  9. Palmach Müzesi
  10. Bialik Evi

Eski Yafa

Eski Yafa

Yafa İbranice güzellik anlamına gelen Yofi kelimesinden türemiş. 4000 yıl önce kurulan dünyanın en eski liman kentlerinden biri olduğu biliniyor. Burası eski mimari yapılarla çevrili egzotik bir bölge. Hediyelik eşya, sanat galerileri gibi dükkanlarla dolu hareketli caddeleri olan Eski Yafa, Tel Aviv gezilecek yerler listenizde olmazsa olmaz. Liman bölgesindeki restoranlarda şık bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Beyaz Kent

Beyaz Kent

Beyaz Kent, Tel Aviv’de yer alan ve Bauhaus tarzında inşa edilmiş 4.000 civarındaki yapının bulunduğu yerleşim bölgesine verilen ad. 1930’lu yıllarda Almanya’daki Naziler güç kazanınca Filistin İngiliz Mandalığı’na göç eden Alman mimarlar tarafından inşasına başlanmış.

Mobil Uygulama

Beyaz Kent, dünyada bu tarzda en çok binanın bir arada bulunduğu yer olma özelliği taşıyor. Ulusal park statüsünde olan Beyaz Kent, önemli sayıda turisti ağırlıyor. 2003 yılında UNESCO tarafından 20. yüzyılın başlarındaki mimari zevki yansıtması nedeniyle Dünya Kültür Mirasları listesine eklendi.

Neve Tzedek

Neve Tzedek

Neve Tzedek, Tel Aviv’in güneybatısında bulunan bir semt. Kelime anlamı olarak ‘Tanrı’nın oturduğu yer’ anlamına geliyor. Yafa kenti dışına kurulan ilk Yahudi semti. Tel Aviv olarak bilinen ilk modern Yahudi kenti de bu semtten türemiş.

Semt yıllar boyunca ihmal edilip, harap durumda kalsa da günümüzde Tel Aviv’in en lüks semtlerinden biri. 1887’de kurulmuş bu semt.

Tayelet

Tayelet

Tayelet, Tel Aviv gezilecek yerler listemizde bulunan güzel sahil bir şeridi. Burası kesinlikle yürüyüşe değer. Canlı atmosferi olan bu bölgeye uğrayın ve mutlaka burada gün batımını izleyin. Tel Aviv plajları da bu bölgede yer alıyor. Oteller, restoranlar ve gece hayatı mekanları da burada yer alıyor.

Hayarkon Parkı

Hayarkon Parkı

Hayarkon Parkı Tel Aviv’in merkezinde bulunan büyük bir park. Park yılda 16 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Parkta yemyeşil çim alanlar, sportif etkinlikler, botanik bahçeleri, bir kuşhane, bir su parkı, iki açık hava konser salonu ve yapay göller bulunuyor. Vakit ayırıp ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Eski YafaEski YafaEretz İsrail Müzesi

Ramat Aviv mahallesinde yer alan bir tarih ve arkeoloji müzesi olan Eretz İsrail Müzesi, 1953 yılında kurulmuş. Arkeolojik, antropolojik ve tarihi eserlerden oluşan geniş bir yelpazesi bulunan müzede, cam eşyalar, seramik, madeni paralar, bakır eşyaları görmek mümkün.

Beth Hatefutsoth (Yahudi Diaspora Müzesi)

Beth Hatefutsoth (Yahudi Diaspora Müzesi)

Beth Hatefutsoth (Yahudi Diaspora Müzesi), Ramat Aviv bölgesinde bulunuyor. Burası Yahudi halkın ait yaklaşık iki bin 500 yıllık bilgileri görebileceğiniz bir tarih müzesi. 1978 yılının Mayıs ayında kurulan müze, Tel Aviv Üniversitesi yerleşkesi içerisinde kalıyor. Haftanın her günü açık olan müze, şehrin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından.

 Tel Aviv Sanat Müzesi

Tel Aviv Sanat Müzesi

1932 yılında kurulan Tel Aviv Sanat Müzesi, İsrail’in önde gelen sanatsal ve kültürel kurumlarından biri. Müze; İsrail Sanatı Bölümü,Modern Çağdaş Sanatlar Bölümü, Baskı ve Resim Bölümü, Fotoğraf Bölümü, Mimarlık ve Tasarım Bölümü, Eski Ustalar Bölümü gibi çeşitli bölümlerden oluşuyor.

 Palmach Müzesi

90 dakikalık turlar kapsamında ziyaret edilen ve 6 yaş üstü çocuklara uygun bir içeriğe sahip olan Palmach Müzesi, Palmach mirasını bireylerin ve grupların öyküleriyle örtüştüren deneyimsel bir müze olarak dikkat çekiyor.

Bialik Evi

İbrani ulusal şairi Hayyim Nahman Bialik’in şehir merkezinde yer alan evi, günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyarete açılmış. ‘Bialik Evi‘ ismiyle bilinen müze, şehre gelen turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. 1925 yılında Mimar Joseph Minor tarafından yaptırılan evdeki; açık hava terasları, kubbeler, sivri kemerli pencereler ve çiniler görülmeye değer.

Tel Aviv Hakkında Hap Bilgiler

Tel Aviv Nerede?

Tel Aviv, İsrail’in Akdeniz kıyısında bulunan 451.523 nüfuslu bir şehir. Ülkenin finans ve teknoloji merkezi. Tel Aviv ülkenin Kudüs’ten sonra ikinci en kalabalık şehri.

Tel Aviv’e Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt ve aktarmalı olarak uçuş imkanı bulunan şehir, İstanbul’dan yaklaşık iki buçuk saat uzaklıkta. Ülkenin en büyük havalimanı olan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı‘nın hizmet verdiği Tel Aviv’de, şehir içi ulaşım içinse taksi, otobüs, araç kiralama gibi ulaşım seçenekleri değerlendirilebilir. Havalimanı şehir merkezine ortalama 26 kilometre mesafede kalıyor.

Tel Aviv’e Ne Zaman Gidilir?

Tel Aviv, Akdeniz iklimine sahip olduğundan dolayı yazları çok sıcak ve nemli geçiyor. Şehre seyahat etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar ayları. Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim en uygun zamanlar.

Tel Aviv Nasıl Bir Yer?

İsrail başkentleri olarak Kudüs’ü görse de ülkemiz ve dünyanın kabul ettiği şekliyle Tel Aviv İsrail’in başkenti. Ülkede dil olarak İbranice konuşuluyor. Tel Aviv yıl boyu sıcak iklime sahip olan bir şehir. Plajları ile bu bölgenin en çok turist çeken şehirlerinden biri.

Siz de, bu muhteşem şehrin sokaklarında kaybolmak ve güzelliğini yakından görmek istiyorsanız, Tel Aviv uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here